Dode en gewonden bij schietpartij in voorstad van Parijs

Bij een schietpartij in Sevran, een voorstad van de Franse hoofdstad Parijs, is één dode gevallen en zijn drie mensen zwaargewond geraakt. Dat heeft het parket van Bobigny meegedeeld. 

Meer krantenkoppen in België

Testaankoop buist ook vier zonnecrèmes voor het lichaam

Na het onderzoek over de gezichtszonnecrèmes die HLN-consumentenexperte Safia Yachou uitbracht, komen nu de lichaamszonnecrèmes aan bod. Vier van de tien lichaamszonnecrèmes met factor 50 en 50+ die Testaankoop heeft getest voldoen niét, meldt de consumentenorganisatie dinsdag. De zonnecrèmes bieden niet de bescherming tegen de zon die ze beweren.

Lees meer »

Duitse speurders starten nieuwe zoekactie naar Arian (6): jongen mogelijk in rivier gevallen en meegesleurd tot in Noordzee

Duitse speurders starten volgende week met een nieuwe zoekactie naar de 6-jarige Arian Arnold, de autistische jongen die al meer dan drie weken vermist is. De autoriteiten onderzoeken of het kind in een rivier is gesukkeld. Als dat het geval is, bestaat de kans dat Arians lichaam meegesleurd is tot in de Noordzee. “Iedereen stelt zich die vraag”, klinkt het

Lees meer »

Volkstuintjes in Gentbrugge, waar een Vlaams Belanger en een Turk naast elkaar hun sla planten: “Rang of stand, afkomst of leeftijd, dat telt hier niet”

De lente is begonnen. Dat doet haast iedereen deugd, en zeker de duizenden volkstuiniers in ons land. De verloren weken van een verzopen voorjaar kunnen eindelijk worden ingehaald, de schrik voor regen, vorst, hagel en slakken kan gaan liggen. Wat kost het om zo’n volkstuintje te hebben? Hoe lang is de wachtlijst? En waarom groeit er opvallend veel pijpajuin? Op

Lees meer »

IN BEELD. Spaanse koning Felipe en koningin Letizia delen stralende familiefoto’s voor 20 jaar huwelijk

Ter gelegenheid van hun 20-jarig huwelijk hebben koning Felipe en koningin Letizia van Spanje een reeks stralende, nog niet eerder vertoonde familiefoto’s vrijgegeven. De foto’s, genomen in de tuinen van het Koninklijk Paleis van Madrid, tonen het koningspraar samen met hun dochters, prinses Leonor (18) en prinses Sofía (17). Felipe en Letizia trouwden op 22 mei 2004 in Madrid.

Lees meer »

Verkoop Beerschot niet langer aan de orde: United World bespreekt budget voor hoogste klasse

De aandeelhouders van Beerschot hebben overleg gepleegd op een vergadering vandaag: een verkoop van de club is niet langer aan de orde. Meerderheidsaandeelhouder Prins Abdullah en zijn Saoedische holding United World engageren zich budgettair om de ploeg na de promotie te versterken voor de hoogste klasse, maar de besprekingen daarover moeten formeel nog verder plaatsvinden.

Lees meer »

Xavier (22) opent strandbar Bar B’O aan strandpost 2 in Bredene: “Mensen kunnen hier genieten van de rust”

Strandbar Bar B’O is geopend in Bredene. De nieuwe hippe strandbar wil mensen in een rustige sfeer laten genieten van de unieke omgeving tussen strand en duinen en koos bewust om het terras te verharden zodat jong en oud hier iets kunnen komen drinken of eten. Xavier Boey (22), van de gelijknamige bekende bouwfamilie in Bredene, staat samen met mama

Lees meer »

Staat Oekraïne op breken? Oud-kolonel Housen: “Er is een verklaring waarom de Russische bataljons zo makkelijk konden oprukken”

Dreigt Oekraïne definitief de oorlog te verliezen, nu Rusland de voorbije dagen 100 vierkante kilometer veroverde en op 30 kilometer van Charkiv is gesignaleerd? “Dat Oekraïne het niet meer onder controle zou hebben, daar ben ik het niet mee eens, al is de situatie wel precair”, zegt kolonel Roger Housen, die een analyse maakt van de Russische strategie.

Lees meer »