Kermismedewerker die brand stichtte in parking onder Mijnplein in Oostende mag gevangenis verlaten: “Ik grijp deze kans met beide handen”

Onder invloed van een joint en enkele liters Cara Pils stak een 32-jarige Aalstenaar twee wagens in brand in de parking onder het Mijnplein in Oostende. De Brugse rechtbank besloot Michiel B. toch nog een kans te geven.

Op zondag 22 oktober vorig jaar steeg omstreeks 23.30 uur een dikke rookwolk op uit de parking onder het Mijnplein in Oostende. In de parking bleken twee wagens in brand te staan. De brandweer had het vuur snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat nog een derde wagen en ook de garage zelf aanzienlijke schade opliepen.

Verdachte opgepakt

Op basis van camerabeelden en een getuigenverklaring kreeg de politie Michiel B. (32) in het vizier. De Aalstenaar bleek aan de slag in een kermiskraam op de jaarlijkse Oktoberfoor. Bovendien werd zijn gsm gevonden op de vluchtweg van de dader. In zijn camper trof de politie ook nog een zak met spullen aan die hij vermoedelijk stal in de ondergrondse parking.

Michiel B. kon zich naar eigen zeggen niets meer herinneren van de feiten. Hij had die avond een joint gerookt en enkele liters Cara Pils gedronken. Hij herkende zichzelf wel op de camerabeelden en op zijn proces betwistte hij de feiten dan ook niet. “Hij weet niet wat hem bezield heeft”, pleitte advocate Siska Lescrauwaet.

Nieuwe kans

De Aalstenaar kwam twee maanden na de feiten vrij, maar belandde terug achter de tralies omdat hij zijn voorwaarden schond. Toch drong de verdediging aan op voorwaarden. B. toonde zich bereid om zijn alcoholprobleem aan te pakken. “Voor de eerste keer in twintig jaar ben ik zelfs niet naar Aalst Carnaval geweest” getuigde hij.

De rechter gaf B. uiteindelijk achttien maanden voorwaardelijke celstraf. B. dankte de rechter. “Ik ga deze kans met beide handen grijpen”, besloot hij. (AFr)

The post Kermismedewerker die brand stichtte in parking onder Mijnplein in Oostende mag gevangenis verlaten: “Ik grijp deze kans met beide handen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Gouden feest voor Gilbert en Godelieve

Gilbert Verkruysse (69) en Godelieve Lermyte (72) uit het Burg. Mahieuplein in Poperinge vierden onlangs hun gouden huwelijksjubileum. Gilbert werkte eerst in de bouw en ging na zijn legerdienst aan de slag in een textielfabriek. Later werkte hij nog bij de NMBS als spoorlegger. Op zijn zestigste ging hij met pensioen. Godelieve werkte bij de
The post Gouden feest

Lees meer »

Aftredend president Abinader herverkozen op Dominicaanse Republiek

Op de Dominicaanse Republiek is aftredend president Luis Abinader herverkozen in de eerste ronde van de presidentsverkiezingen. Hij zal het land opnieuw voor vier jaar leiden. In zijn campagne focuste hij op de economische successen tijdens zijn presidentschap en zijn harde houding tegenover migratie uit Haïti.

Lees meer »

Billie Eilish heeft nieuw album klaar: “Typisch Billie en toch vernieuwend”

De Amerikaanse popster Billie Eilish heeft een nieuw album klaar dat om middernacht wereldwijd is uitgekomen: ‘Hit me hard and soft’. Studio Brussel liet het album in première gisteravond al horen aan de Belgische fans. Eilish heeft haar 10 nieuwe nummers zelf ook al exclusief voorgesteld tijdens een luisterparty in New York. MNM-presentatrice Cato Peeters was erbij. "Billie werd uitzinnig

Lees meer »

Christophe Vekeman en Kristien Hemmerechts over hun (her)bekering: “Katholieke geloof is niet superieur, maar wel het ware geloof”

Er ging een kleine schokgolf door literair Vlaanderen toen Christophe Vekeman (51) en Kristien Hemmerechts (68) op ongeveer hetzelfde moment een boek uitbrachten waarin ze getuigen over hun (her)bekering tot het katholieke geloof. Twee schrijvers met een grote mond die getransformeerd zijn tot brave gelovigen: hoe is het – in godsnaam – zover kunnen komen?

Lees meer »

Koning Charles geeft militaire functie door aan kroonprins William

De Britse koning Charles (75) heeft een van zijn militaire titels overgedragen aan zijn troonopvolger prins William (41). De vorst droeg maandag aan zijn oudste zoon het erecommando van het Army Air Corps over, dat hij zelf zo’n 30 jaar bekleedde. Prins William is nu hoofd-kolonel van het gelijknamige korps.

Lees meer »

Van Noorwegen en Egypte tot Kenia en de VS: de uitzonderlijke (leef)wereld van kroonprinses Elisabeth

Kroonprinses Elisabeth (22) verhuist naar de Verenigde Staten: ze gaat voortstuderen aan de prestigieuze universiteit van Harvard. Daarmee kan ze op de wereldkaart een nieuw land prikken dat haar leven heeft veranderd. Van haar vroegere kostschool in Wales en haar vaste zomervakanties op een Frans eiland tot haar historische reis naar Egypte: dit is ‘de wereld van Elisabeth’.

Lees meer »

Ook in ons land oppassen voor lokale wateroverlast: “De eerstvolgende dagen blijft de situatie erg onstabiel”

Het noordoosten van Frankrijk heeft sinds vrijdagochtend te kampen met overstromingen. In de regio Moselle is er intussen al code rood afgekondigd. Maar ook in ons land wordt het oppassen voor lokale wateroverlast. In Luik werd de code oranje afgeroepen. En er is de eerstvolgende dagen geen beterschap in zicht, volgens weerman Frank Deboosere. “Er zijn zelfs weerkaarten die nog

Lees meer »

De geldmachine achter het Songfestival: hoeveel betalen landen om deel te nemen? “België hield er financiële kater aan over”

De diskwalificatie van Joost Klein (26) op het Eurovisiesongfestival zadelt Nederland niet alleen op met een nationaal trauma, maar ook met een flinke financiële kater. Toch zeker de Nederlandse publieke omroep. Hoeveel hebben zij betaald voor de deelname aan de liedjeswedstrijd om dan uiteindelijk niet te mogen opdraven in de finale? En wat kost het aan het winnende land om

Lees meer »

Kan jouw kind zonder likes? Europa onderzoekt mogelijk verslavende effecten van Instagram en Facebook op jongeren

De Europese Commissie is een formeel onderzoek gestart naar Meta, het bedrijf achter Instagram en Facebook, om na te gaan of die socialemediakanalen verslavende effecten hebben op kinderen. Nog maar 2 weken geleden startte de Commissie een ander onderzoek naar Meta, toen om te checken of het bedrijf zijn verplichtingen in de aanpak van desinformatie en misleidende politieke advertenties wel

Lees meer »

Wingene heeft het minste werklozen van Vlaanderen

De cijfers zijn in de nationale media een beetje ondergesneeuwd door de slechte resultaten in Brussel en Wallonië, maar het stond er wel zwart op wit: Wingene telt met amper 2,24 % het minste aantal werklozen in heel Vlaanderen. Schepen voor Lokale economie Ann Mesure is niet verbaasd. “We tellen hier heel wat sterke ondernemers”, reageert ze.
The post

Lees meer »