Dimitri (36) doodgestoken door zijn partner L.B. (24) en moeder van zijn twee kinderen: “Hij was net op de goede weg”

De 36-jarige Dimitri Van Den Borre werd maandagavond door zijn partner (24) doodgestoken in zijn appartement in Burcht. “Na enkele maanden dakloos te zijn, had hij net een appartement. Daar was hij zo fier op, hij was juist op de goede weg”, klinkt het bij de familie.

 

Meer krantenkoppen in België

Jongen (16) ziekenhuis in geslagen door jeugdbende, omdat hij niet wil betalen: “Neus verbrijzeld en mogelijk hersenschade”

Een zestienjarige scholier kreeg donderdag na school rake klappen van enkele jongeren aan het station in Geraardsbergen, nadat hij weigerde om 100 euro te betalen aan een jeugdbende in ruil voor bescherming. Ook een man die het slachtoffer trachtte te helpen, deelde in de klappen. Twee minderjarige daders werden opgepakt door de politie, het parket Oost-Vlaanderen is een onderzoek gestart.

Lees meer »

Koppel start met verkoop cannabis na wegvallen inkomsten door corona: “Ik wist zelfs niet hoe het eruitzag”

Om inkomstenverlies door de lockdown tijdens de coronacrisis te compenseren, startte een koppel uit Wevelgem met de verkoop van cannabis. Er hangt hen nu voor de correctionele rechtbank een celstraf van achttien maanden en een verbeurdverklaring van maar liefst 156.000 euro boven het hoofd. “Ik dacht dat het gemakkelijk zou gaan om wat geld bij te verdienen”, klonk het.

Lees meer »

Al duizend kilo dode vis geruimd maar de kadavers blijven komen

Een dag na de ruiming van 1.000 kilogram dode vis in het kanaal Ieper-IJzer kwamen nieuwe kadavers naar het wateroppervlak en moest de brandweer terug het water op. “De sterfte zal oplopen tot twee ton”, schat hengelaar Steve Salomez. “Weer een opzettelijke lozing, dat zet kwaad bloed.”
The post Al duizend kilo dode vis geruimd maar de kadavers blijven

Lees meer »

Nachtvlucht brengt tweede single ‘Tot de morgen’ uit

Het trio Nachtvlucht heeft met ‘Tot de morgen’ een tweede single online uitgebracht. Voor de Brugse zanger en gitarist Dieter Geernaert is het een hele muzikale ommezwaai: ooit was hij actief in een grungeband, nu zingt hij Nederlandstalige pop. Zij het met een donker kantje.
The post Nachtvlucht brengt tweede single ‘Tot de morgen’ uit appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Het heeft 1,5 jaar geduurd voor ik terug grond onder mijn voeten voelde”: Selah Sue krabbelde opnieuw recht na depressie

Er straalt voorzichtig weer zon door haar gedachten. Selah Sue bezwoer demonen en depressies, maar start zondag na het slotakkoord op het ‘505’-concert een nieuwe tour met glimlach én gloednieuwe regels. “Ik liet alle sterke dranken, ongezonde snacks en overbodig plastiek van mijn rider schrappen. Iedereen doet wat hij wil. Maar ik wil nu doen wat goed voor mij is.”

Lees meer »

Franky en Coen bakken al twee jaar frietjes aan het front in Oekraïne: “Raketten zijn veel te duur om aan ons karretje te verspillen. Maar die drones…”

Frituuruitbaters Franky van Hintum (55) en Coen van Oosten (51) uit Eindhoven trokken al vijftien keer voor een maand naar Oekraïne om er gratis frieten te bakken. Ze bedienen er tot 2.000 burgers en soldaten per dag. De rij voor hun kraam is vaak 100 meter lang. Vorige zomer overleefden ze een raketinslag, maar pas sinds hun laatste reis in

Lees meer »

Brandschade aan restaurant ’t Haantje in Diksmuide groter dan eerst gedacht: “We moeten zeker een half jaar dicht”

De bekende brasserie t’ Haantje, vlakbij de IJzertoren in Diksmuide, zal meer dan een half jaar dicht blijven na de zware brand van vorige week. De schade is erg groot. “We hopen natuurlijk sneller te heropenen, maar moeten realistisch blijven. De schade is veel groter dan de eerste beelden die we zagen toen we op reis waren”, zeggen uitbater Alexander

Lees meer »