Franky en Coen bakken al twee jaar frietjes aan het front in Oekraïne: “Raketten zijn veel te duur om aan ons karretje te verspillen. Maar die drones…”

Frituuruitbaters Franky van Hintum (55) en Coen van Oosten (51) uit Eindhoven trokken al vijftien keer voor een maand naar Oekraïne om er gratis frieten te bakken. Ze bedienen er tot 2.000 burgers en soldaten per dag. De rij voor hun kraam is vaak 100 meter lang. Vorige zomer overleefden ze een raketinslag, maar pas sinds hun laatste reis in maart bakken ze met bibberhanden. “Het is een drone-oorlog geworden. Vanaf nu is alles anders.” 

Meer krantenkoppen in België

Rik Decramer wint vinkenzetting van De Staalbekken

In lokaal Spoorlijn 64 van de Koninklijke Vinkenmaatschappij De Staalbekken werd de traditionele vinkenzetting georganiseerd naar aanleiding van de Dag van de Arbeid.
The post Rik Decramer wint vinkenzetting van De Staalbekken appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Kiev lanceert een van grootste nachtelijke droneaanvallen – Moskou haalt “meer dan honderd” Oekraïense drones neer

Oekraïne heeft afgelopen nacht een van de grootste nachtelijke droneaanvallen op Rusland uitgevoerd. Daarbij viseerde het Oekraïense leger vooral het schiereiland de Krim. Moskou heeft naar eigen zeggen “meer dan honderd” Oekraïense drones neergehaald. Intussen zou de Russische opmars in bepaalde zones in de noordoostelijke regio Charkiv een halt toegeroepen zijn. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

LIVEBLOG GIRO. Kan Merlier nog eens scoren in biljartvlakke etappe?

Voor het in de Giro enkele dagen aan de klassementsmannen is, krijgen de sprinters nog een keer de mogelijkheid om zich te tonen. De dertiende etappe van Riccione naar Cento is namelijk haast volledig vlak. Kan Tim Merlier de frustraties van z’n declassering van woensdag van zich af sprinten en een tweede ritzege pakken? Volg het op de voet in

Lees meer »

Miljoenendeals, dure etentjes en 1.000 euro per uur voor zijn ex: het luxeleven van ex-topman De Voorzorg

Het Openbaar Ministerie verdenkt de ex-topman van De Voorzorg Tony Coonen (57) van extreme zelfverrijking. Vastgoedmagnaten konden hem in ruil voor miljoenen euro’s omkopen, zijn toenmalige partner mocht De Voorzorg 1.000 euro per uur factureren en het socialistische ziekenfonds betaalde zijn etentjes in sterrenrestaurants, de tankkosten van zijn schoonouders en zelfs de kerstversiering.

Lees meer »

Kuurne plaatst ezel op rotonde aan Brugsesteeenweg en Rijksweg

De houten ezel, gemaakt door Jason Vandekerckhove ter ere van het 900-jarig bestaan van Kuurne, kreeg woensdagnamiddag een prominente plaats op de rotonde die de Brugsesteenweg met de Rijksweg verbindt.
The post Kuurne plaatst ezel op rotonde aan Brugsesteeenweg en Rijksweg appeared first on KW.be.

Lees meer »

Eerste expo van Willy (71) in de Sint-Janskapel in Wervik: “Mensen zullen verrast zijn dat ik ook schilder”

In de Sint-Janskapel op de Steenakker in Wervik exposeert Willy Degryse (71) uit Geluwe een week lang zijn schilderijen. Hij stelt voor de allereerste keer zijn werken alleen tentoon. “Er zullen 95 schilderijen te zien zijn, van realistisch tot abstract”, zegt Willy.
The post Eerste expo van Willy (71) in de Sint-Janskapel in Wervik: “Mensen zullen verrast zijn dat

Lees meer »

Voorwaardelijke celstraf en rijverbod voor visser die werd klemgereden na knotsgekke achtervolging: “Toen ik het gaspedaal intrapte, kon ik niet meer terug”

Aan de waterkant in Damme kreeg een Torhoutse visser het aan de stok met een minderjarige. Omdat P.V. daarbij met een mes zou hebben gezwaaid, snelde de politie ter plaatse. De twintiger stoof er in zijn wagen vandoor en kon pas in Knokke worden klemgereden. De Brugse rechtbank gaf hem zes maanden voorwaardelijke celstraf en acht dagen rijverbod.
The

Lees meer »

Eerste communie in Pervijze

Donderdag 9 mei kwamen de kinderen van Pervijze feestelijk uitgedost naar de Sint-Niklaas en de Sint-Katarinakerk in Pervijze om er voor het eerst naar de communie te gaan. Deken Wilfried Jonckheere verzorgde de eucharistieviering en de kinderen werden voorbereid door juf Carmen Roose en directrice Roselijn Versteghe. Het werd een onvergetelijke dag voor Lyo Deblaere,
The post Eerste communie

Lees meer »

Enquête tegen alcoholverbod in petanque: “70% van spelers en toeschouwers is tegen”

De heisa rond het alcoholverbod op provinciale en Vlaamse kampioenschappen petanque blijft duren. Spelers die wel nog graag een pastis of een biertje nuttigen tijdens de uitoefening van hun hobby, zwaaien nu met een enquête. Daaruit zou blijken dat een meerderheid (70%) tegen het verbod is. Petanque Federatie Vlaanderen wil de resultaten ‘in alle rust’ bekijken. “Maar wel pas na

Lees meer »

Prinses Claire doet videogesprek met koningin Paola tijdens werkbezoek, omstaanders krijgen ook even Albert te zien

Prinses Claire (50) heeft via Facetime een videogesprek gevoerd met koningin Paola (86) tijdens een werkbezoek aan Verviers. Ook koning Albert (89) kwam in beeld, enkele dagen nadat hij onwel was geworden en ten val was gekomen in Frankrijk. Getuigen zagen een vrolijke Albert verschijnen op de smartphone van Claire. De prinses toonde de beelden aan omstaanders en aan een

Lees meer »