Jongen (16) ziekenhuis in geslagen door jeugdbende, omdat hij niet wil betalen: “Neus verbrijzeld en mogelijk hersenschade”

Een zestienjarige scholier kreeg donderdag na school rake klappen van enkele jongeren aan het station in Geraardsbergen, nadat hij weigerde om 100 euro te betalen aan een jeugdbende in ruil voor bescherming. Ook een man die het slachtoffer trachtte te helpen, deelde in de klappen. Twee minderjarige daders werden opgepakt door de politie, het parket Oost-Vlaanderen is een onderzoek gestart.

 

Meer krantenkoppen in België

Drie meerderjarigen aangehouden voor gooien van riooldeksel van brug op vrachtwagen, twee minderjarigen naar jeugdinstelling en onder huisarrest

Er zijn zondag vijf personen opgepakt die betrokken zouden zijn bij het gooien van een riooldeksel op een vrachtwagen op de E42 nabij Andenne, waarbij een Roemeense truckchauffeur om het leven kwam. Dat bevestigt het parket van Namen. Drie meerderjarigen zijn inmiddels formeel aangehouden, twee minderjarigen werden ter beschikking van de jeugdrechter gesteld.

Lees meer »

“Op termijn breiden we nog uit met een indoorhal”: nieuw Poperings sportcomplex Deb’Ace is klaar voor openingsweekend

Tijdens het pinksterweekend opent in Poperinge Deb’Ace de deuren. Daar kan je terecht voor tennis, padel en pickleball. Op termijn volgt er nog een uitbreiding met een indoorhal.
The post “Op termijn breiden we nog uit met een indoorhal”: nieuw Poperings sportcomplex Deb’Ace is klaar voor openingsweekend appeared first on KW.be.

Lees meer »

UGent zet samenwerking met drie Israëlische instellingen stop

Studenten van de UGent drukken al meer dan een week hun ongenoegen uit over de banden die UGent heeft met Israëlische partners. De universiteit bevestigt nu dat de samenwerking met drie Israëlische instellingen wordt stopgezet. “UGent zal in geen geval samenwerken met partijen die betrokken zijn bij ernstige mensenrechtenschendingen die de Israëlische overheid pleegt in Gaza”, zei rector Rik Van

Lees meer »

1 januari 2031 wordt richtdatum om radio-uitzendingen via de FM-band stop te zetten

1 januari 2031 wordt de richtdatum om radio luisteren via FM af te schakelen. Tegen dan moeten we allemaal digitaal luisteren, hetzij via DAB+, internet of digitale tv. Dat leert een onderzoek van Imec-mict-UGent en BrightWolves in opdracht van minister van Media Benjamin Dalle (CD&V). Communicatiecampagnes en korting bij aankoop van digitale ontvangers moeten de digitale overgang versnellen.

Lees meer »

(H)eerlijk Brugge zet duurzame voeding in de kijker

Tijdens het weekend van 25 en 26 mei vindt in het Koningin Astridpark de zevende editie plaats van (H)eerlijk Brugge, hét familiefestival rond duurzame voeding. Centraal staat het thema voedselresten.
The post (H)eerlijk Brugge zet duurzame voeding in de kijker appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oostkamp haalt het van Avanti Brugge in heenwedstrijd play-offs en neemt zo optie op titel in Top Division Two

In de heenwedstrijd van de finale van de play-offs in TDM2 nam Oostkamp zaterdagavond de maat van de buren van Avanti Brugge (101-90). Zegezeker zijn ze daardoor nog niet. Maandag volgt al de terugwedstrijd.
The post Oostkamp haalt het van Avanti Brugge in heenwedstrijd play-offs en neemt zo optie op titel in Top Division Two appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik mis de adrenaline”: drie jaar na haar verplicht pensioen maakt politieke pitbull Linda De Win haar tv-comeback

In de zomer van 2021 werd Linda De Win (67) naar eigen zeggen ‘zonder argument aan de deur gezet bij de VRT’. Haar enige fout: ze werd 65 en moest daarom zeer tegen haar zin verplicht met pensioen. Binnenkort maakt de ex-‘Villa Politica’-journaliste haar tv-comeback op Play4 aan de zijde van Gert Verhulst. “Ik had me voorgenomen: als er in

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Zware explosies op luchtmachtbasis op de Krim na Oekraïense luchtaanvallen

Minstens 1.993 kinderen zijn sinds de escalatie van de oorlog in Oekraïne vermoord of gewond geraakt. Dat zijn er gemiddeld twee per dag, meldt Unicef, het Kinderfonds van de Verenigde Naties (VN). Het echte aantal ligt volgens de organisatie hoger, maar 1.993 is het aantal dat geverifieerd kon worden. En de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken is deze

Lees meer »

Cato Verleye naar EK U13 tafeltennis in Roemenië

Cato Verleye – uit Oostkamp en lid van TTC Zandvoorde – staat momenteel eerste op de nationale ranglijst in het tafeltennis en neemt van woensdag 22 mei deel aan het Europees kampioenschap U13 in Boekarest. “Een goede ervaring die mij in de toekomst veel kan helpen.” Unieke kans Cato Verleye heeft als klassement C2, staat
The post Cato Verleye

Lees meer »