LIVE VERKIEZINGEN. Invoering gratis maaltijd op school is breekpunt voor Vooruit bij vorming Vlaamse regering

Op zondag 9 juni trekken we naar de stembus voor de Europese, federale en regionale verkiezingen. Volg alle ontwikkelingen over de verkiezingscampagne via onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Vrije basisschool Sint-Paulus in Kortrijk maakt kans op belangrijke internationale milieuprijs

De vrije basisschool Sint-Paulus in Kortrijk maakt kans op een belangrijke internationale milieuprijs. Sint-Paulus staat in de top 10 van scholen van over de hele wereld die zich inzetten om klimaatvriendelijker te zijn. De school bouwde bijvoorbeeld de hele speelplaats om tot een groene omgeving en startte ook verschillende milieuvriendelijke projecten. In november kennen we de winnaar.

Lees meer »

Ziekenhuis Oost-Limburg opent ontmoetingsplaatsen voor patiënten en hun huisdieren op drie campussen: “Contact met dieren kan helende werking hebben”

Patiënten die in het Ziekenhuis Oost Limburg verblijven kunnen vanaf nu hun huisdieren zien op speciale ontmoetingsplaatsen van het ziekenhuis. Op de campussen in Genk, Lanaken en Maaseik zijn er losloopweides en binnenruimtes waar de huisdieren en de patiënten elkaar kunnen zien. Met het initiatief wil het ziekenhuis het herstel van de patiënt bevorderen.

Lees meer »

Groot cocaïnenetwerk opgerold in Europa

In Europa is een groot netwerk voor de invoer van drugs opgerold. Dat zegt de Europese politiedienst Europol. Bij de operatie waaraan ook België deelnam, zijn een veertigtal arrestaties verricht en is acht ton cocaïne in beslag genomen, onder meer in ons land.

Lees meer »

Fase 3 van werken aan kruispunt op Ringlaan in Kortrijk start vanaf 20 juni

Op donderdag 20 juni start fase 3 van de werken aan ‘Den Hert’ op de Ringlaan (R8) in Kortrijk – op de grens met Harelbeke – waarbij het Agentschap Wegen en Verkeer op drie opeenvolgende kruispunten werkt. Tijdens fase 3 volgen fietsers een omleiding, net als lokaal verkeer uit de Hippodroom- en Zandbergstraat. Doorgaand verkeer op de Ringlaan rijdt via

Lees meer »

India beleeft langste hittegolf ooit

India kreunt momenteel onder de langste hittegolf die ooit in het land werd gemeten. Dat heeft Mrutyunjay Mohapatra, de directeur van de Indiase meteorologische dienst, maandag bekendgemaakt.

Lees meer »

Gevel van Danny (61) en Antoon (56) hangt plots vol knuffels in Ieper: “Mensen worden hier gelukkig van, ook bij flauw weer”

Bijna twintig knuffelberen sieren de gevel van Danny Poissonnier (61) en Antoon Matthijs (56) in hartje Ieper. “Het begon als grap, maar intussen hebben we het aantal teddy’s verdubbeld.”
The post Gevel van Danny (61) en Antoon (56) hangt plots vol knuffels in Ieper: “Mensen worden hier gelukkig van, ook bij flauw weer” appeared first on KW.be.

Lees meer »