Opnieuw beelden van zinloos geweld onder jongeren, Oostends meisje van 12 geschopt en geslagen: “Ik kon alleen mijn gezicht afschermen”

Opnieuw zijn beelden opgedoken van een geval van zinloos geweld onder jongeren. Deze keer wordt een twaalfjarig meisje uit Oostende aangepakt door enkele jongeren. Volgens het meisje gaat het om minstens een viertal meisjes die enkele jaren ouder zijn dan zij zelf. “Ik kreeg al verschillende bedreigingen via sociale media”, zegt het meisje.

De feiten dateren van donderdag, maar de problemen met de daarmee gepaarde bedreigingen duren al iets langer. “Ik word al enkele dagen via Instagram lastiggevallen”, vertelt het meisje. “Er werd een groep aangemaakt met meerdere mensen uit mijn school. In berichten stond te lezen dat ik een jongen met rust moest laten waar ik contact mee heb. Dik tegen de zin van een van de meisjes die bedreigingen uitten aan mijn adres.”

Nadat de bedreigingen enkele dagen geleden, verwittigde het meisje haar ouders. “Ik ben verhaal gaan halen bij het meisje en maakte haar duidelijk dat het normaal is dat jongeren al eens ruzie hebben onder elkaar, maar dat mensen bedreigen niet aan de orde is”, vertelt mama A.V (52). “Uiteindelijk verliep het gesprek positief.”

Toch besloten de jongeren donderdag nog een stap verder te gaan. “Tijdens de middagpauze kwam een van hen naar mij toe en trok me aan de arm”, legt het meisje uit. “Ze wou met me praten, maar ik had een voorgevoel dat er iets niet klopte. “Op een gegeven moment hebben ze mij in de grond gesleurd aan mijn haar en zijn ze beginnen te stampen en schoppen. Ik heb mijn gezicht proberen af te schermen. Meer kon ik niet doen.”

Klacht ingediend

Het meisje kreeg harde trappen in haar rug, op haar hoofd en in haar nek. Toen een leerkracht naderde, kon ze zich uit de voeten maken. “Toen we het bericht kregen wat er gebeurd was, zijn we meteen naar de school getrokken”, vervolgt haar mama. “Kort nadat onze dochter een pak slaag gekregen had, doken er al beelden op. De school heeft meteen ingegrepen. We zijn na school meteen naar de politie gegaan om klacht in te dienen.”

Vrijdag ging het meisje niet naar school, uit vrees voor nog meer harde klappen. “Dat onze dochter mondig is, akkoord. Maar dat jongeren elkaar slaan en daar beelden van maken, is precies een gewoonte geworden. Ze is bang om terug te keren naar school. Dit is geen normale situatie. Die jongeren moeten gestraft worden, maar dan wel op een gezonde manier. Hoe komt het dat jongeren zich tegenwoordig niet meer kunnen beheersen? Je hoort het dikwijls, maar je denkt altijd dat het jouw kind niet zal overkomen. Dat dacht ik ook, tot donderdag.”

The post Opnieuw beelden van zinloos geweld onder jongeren, Oostends meisje van 12 geschopt en geslagen: “Ik kon alleen mijn gezicht afschermen” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Davina Simons wordt vandaag 29 en viert haar verjaardag met een excentriek feestje: “Elk jaar kies ik een thema”

Met twee voeten vooruit. In de rechtbank en in het leven. Davina Simons, vandaag wordt ze 29, toonde zich al vaker de meest onverschrokken rekruut bij ‘Special forces’, maar ging bij een klimloop een eerste keer strompelen. Davina trakteerde zichzelf na de opnames op een blijvende herinnering én vanavond op een etentje.Nadien volgt nog een excentriek feestje voor haar verjaardag.

Lees meer »

“Zeer bezorgd”: De Lijn heeft nu al tientallen bussen aan de kant staan wegens faillissement Van Hool

De Lijn heeft op dit moment “enkele tientallen” bussen aan de kant staan als gevolg van het faillissement van Van Hool, bevestigt een woordvoerder dinsdag. Naarmate de tijd vordert, verwacht het bedrijf dat dat aantal nog zal toenemen. En dus is men “zeer bezorgd”. “Er is een bijzondere werkgroep opgericht die bekijkt welke acties we kunnen ondernemen”, verklaart Marco Demerling.

Lees meer »

Voorzitter Peter Carrewyn (KSK Snaaskerke): “Zure degradatie”

Na vijf jaar moet KSK Snaaskerke, dat in de reguliere competitie 37 punten verzamelde en toch plaats veertien niet kon vermijden, terug naar derde. Vorige vrijdag werd de barragewedstrijd bij Zonnebeke met 2-0 verloren. Meestal heeft een club, in een competitie met zestien clubs, genoeg aan 35 punten om de degradatieplaatsen te ontlopen. In tweede provinciale A waren De Haan

Lees meer »

Isabelle Van Hecke en Silke Thorrez schitteren in ‘Nonkels’: “Ik herkende veel van haar onzekerheden”

In ‘Nonkels’ spelen ze twee uitersten, maar in het dagelijkse leven zitten ze wel op dezelfde golflengte. Tussen Isabelle Van Hecke en Silke Thorrez, allebei verzot op theater, klikte het vrijwel meteen. Een gesprek over ‘vet’ gaan, tegenspel geven en de strijd die hun job soms inhoudt. “De passie voor theater is niet weg, maar er moet dringend iets tegenover

Lees meer »

Flakkadoodrijder (32) bekent brandstichting in woning van eigen broer

De 32-jarige man uit Houthulst, die sinds vorige week in de cel zit op verdenking van brandstichting in het huis van zijn eigen broer, heeft de feiten bekend. Dat bevestigt zijn advocaat, Mathieu Langerock. Volgens onze informatie was de man op het moment van de feiten onder invloed, hoewel het niet duidelijk is van wat.

Lees meer »

Standard-CEO Locht nadat ultra’s match tegen Westerlo kapen: “Ze hebben de club gestraft, niet de aandeelhouders”

Geen voetbal op Sclessin gisteravond. Standard-supporters verhinderden de spelersbus van Standard om af te zakken naar het stadion, en dus kon de wedstrijd tegen Westerlo onmogelijk plaatsvinden. De fans zijn de onzekerheid rond Standard en de eigenaars beu. “Ik begrijp hun frustratie, maar dit was niet de juiste actie”, vindt Pierre Locht, CEO van de Rouches.

Lees meer »

Raad voor Vergunningsbetwistingen vernietigt vergunning voor windmolens in Pittem: “Hopelijk was dit de laatste veldslag”

Op Pittemberg is Luminus gestart met het opruimen van het steenpuin dat de windmolenbouwer er eind november zelf legde. Dat puin diende voor de grondwerken voor de bouw van een windturbine, maar het gemeentebestuur stapte naar de Raad voor Vergunningsbetwistingen en die liet de werken quasi meteen stil te leggen. Die Raad heeft nu de omgevingsvergunning vernietigd.
The post

Lees meer »