Live | “Schutter had legaal wapen”

De Slovaakse premier Robert Fico is neergeschoten in de stad Handlova. Zijn toestand is levensbedreigend. De politie heeft een verdachte opgepakt. Volg de laatste ontwikkelingen hier.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVEBLOG FULHAM-MAN CITY. City – virtueel leider – blijft voorsprong aandikken! De Bruyne met assist van grote waarde

Manchester City trekt deze namiddag naar het Craven Cottage van Fulham in de Premier League. Concurrent Arsenal hoopt alvast dat de Citizens in Londen dure punten laten liggen in de titelstrijd. De ploeg van Guardiola kwam op assist van De Bruyne al vroeg op voorsprong, waarna Foden een halfuur voor tijd de dubbele voorsprong op het bord zette. Volg de

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Poetin en Zelensky: geen ‘olympische’ wapenstilstand – Doden bij Russische luchtaanval op Charkiv

Het Westen is “met vuur aan het spelen” en dat zal “niet onbeantwoord blijven”. Dat heeft Moskou gezegd naar aanleiding van de Oekraïense luchtaanvallen van afgelopen nacht. Volgens Rusland werden daarbij westerse wapens gebruikt. Zowel Rusland als Oekraïne zien weinig in een wapenbestand tijdens de Olympische Spelen. De Franse president Emmanuel Macron had opgeroepen tot een wereldwijd staakt-het-vuren tijdens het

Lees meer »

Na dodelijke raid op gevangenentransport in Frankrijk: “Die cipiers waren compleet kansloos”

Op klaarlichte dag werd Mohamed Amra bevrijd uit een gevangenentransport. Kompanen reden het busje waarin de gangster na een verhoor door de onderzoeksrechter terug naar zijn cel in het Franse Evreux werd gebracht, en openden het vuur. Twee cipiers overleden, drie anderen raakten gewond, de daders vluchtten weg, samen met Amra. Hoe uitzonderlijk is dit? En kan het ook bij

Lees meer »

Zelensky stelt ontmoeting met premier De Croo uit en blaast alle internationale verplichtingen af nu Russische troepen verder oprukken in regio Charkiv

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft zijn geplande bezoek aan ons land uitgesteld. Hij zou deze namiddag premier Alexander De Croo (Open Vld) ontmoeten en daarna doorreizen naar Spanje en Portugal. Ook die bezoeken zijn geannuleerd. Volgens zijn woordvoerder heeft Zelensky al zijn internationale verplichtingen afgeblazen in verband met het Russische offensief in het noorden van de regio Charkiv. Het

Lees meer »

De Bosalliantie schenkt Brugge het Gouden Boslabel

De Bosalliantie, een samenwerking tussen overheden en (natuur)organisaties, heeft het Gouden Boslabel uitgereikt aan de stad Brugge. Schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem mocht de label in ontvangst nemen: “Brugge plantte van heel Vlaanderen het meeste bomen aan. We worden beloond voor onze inspanningen om van Brugge een meer leefbare stad met meer bomen, bloemen, parken en bos te

Lees meer »

PS Oostkamp voetbalt weer op het hoogste niveau

OOSTKAMP – In het minivoetbal verzekerde PS Oostkamp zich via de eindronde van promotie naar eerste nationale. Dat gebeurde na winst tegen buur IF Assebroeke Brugge dat hierdoor naar tweede nationale degradeert.
The post PS Oostkamp voetbalt weer op het hoogste niveau appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Je zag zo de teleurstelling in zijn ogen”: Senne (12) kan als enige van zijn klas niet terecht in school van zijn eerste keuze

Het zijn spannende dagen voor Senne De Smedt (12) en zijn familie uit Moorsel. De jongen kreeg te horen dat er voor hem geen plekje was in een secundaire school in Aalst. Uiteindelijk blijkt hij toch terecht te kunnen in de school van zijn tweede keuze, maar mama Emmy Segers stelt zich vragen bij het systeem van online inschrijven. “Heel

Lees meer »