TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Zware explosies op luchtmachtbasis op de Krim na Oekraïense luchtaanvallen

Minstens 1.993 kinderen zijn sinds de escalatie van de oorlog in Oekraïne vermoord of gewond geraakt. Dat zijn er gemiddeld twee per dag, meldt Unicef, het Kinderfonds van de Verenigde Naties (VN). Het echte aantal ligt volgens de organisatie hoger, maar 1.993 is het aantal dat geverifieerd kon worden. En de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken is deze ochtend in Kiev aangekomen voor een verrassingsbezoek. Hij wil Kiev zo laten weten dat de Amerikaanse steun en wapenstroom voortduurt, nu Rusland zware bombardementen uitvoert in de noordoostelijke regio Charkiv. Lees hier de ontwikkelingen van woensdag 15 mei terug. 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Voor Stéphanie is Moederdag pas echt een feest: ze krijgt extra veel cadeaus van haar acht (!) dochters

In het Oost-Vlaamse Sinaai is het geen alledaagse moederdag voor Stéphanie Tempels. Ze wordt overladen met cadeaus van haar acht dochters. Van prachtige knutselwerkjes van de allerkleinste, tot praktische cadeautjes van de oudste dochter: “De kindjes doen wat ze kunnen. Het is allemaal even mooi. De kleintjes zijn fier op hun cadeautjes, maar de grote zijn dat evengoed. Ze doen

Lees meer »

Acht jongens, dezelfde leeftijd, dezelfde kleren. Maar alleen de zwarte mogen niet binnen volgens test ‘Ze zeggen dat’

Als je een nachtje wil feesten in een club, heb je maar beter een lichte huidskleur. In een praktijktest van het VTM-programma ‘Ze zeggen dat’ proberen vier witte en vier zwarte jongens zes bekende clubs binnen te geraken. Verborgen camera’s tonen hoe dat voor de ene groep beduidend makkelijker is dan voor de andere. “We moesten zogezegd reserveren, maar dat

Lees meer »

Wagen vernield na botsing met botsabsorbeerder op E40 in Veurne

Op de E40 in Veurne gebeurde vrijdagochtend een zwaar verkeersongeval. Een Poolse man reed er met zijn wagen vol in op een botsabsorbeerder die werken aan gaf. Zijn wagen raakte daarbij volledig vernield.
The post Wagen vernield na botsing met botsabsorbeerder op E40 in Veurne appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zoveel heeft Nederland betaald om dan níét te mogen deelnemen: de grote geldmachine achter het Songfestival

De diskwalificatie van Joost Klein (26) op het Eurovisiesongfestival zadelt Nederland niet alleen op met een nationaal trauma, maar ook met een flinke financiële kater. Toch zeker bij de publieke omroep. Hoeveel hebben zij (en wij) betaald voor hun deelname aan de liedjeswedstrijd? Wat kost het om het festival als gaststad te organiseren? En hoe zit dat met die Israëlische

Lees meer »

Rector UGent spreekt zich uit tegen totale boycot Israëlische samenwerkingen tijdens overleg met ruim 200 pro-Palestijnse actievoerders  

In de binnentuin van het UFO-gebouw van de UGent hebben ruim 200 actievoerders verzameld voor een open gesprek met rector Rik Van de Walle. De rector geeft toe dat het overleg te lang op zich liet wachten. De actievoerders blijven eisen dat de UGent een totale, voorlopige boycot instelt voor Israëlische samenwerkingen. Daar sprak de rector zich tegen uit.

Lees meer »

UGent zet samenwerking met drie Israëlische partners stop

Studenten van de UGent drukken al meer dan een week hun ongenoegen uit over de banden die UGent heeft met Israëlische partners. De universiteit bevestigt nu dat de samenwerking met drie Israëlische partners wordt stopgezet. “UGent zal in geen geval samenwerken met partijen die betrokken zijn bij ernstige mensenrechtenschendingen die de Israëlische overheid pleegt in Gaza”, zei rector Rik Van

Lees meer »

Geraakt KV Kortrijk over laatste horde met twee duels tegen Lommel?

Nog twee wedstrijden. Dat is wat KV Kortrijk scheidt van het behoud of de degradatie. Twee cruciale duels tegen Lommel SK. In de jaren 90 een vaste waarde in eerste klasse. Nu krijgen ze de kans om zich na 20 jaar opnieuw naar dat niveau te hijsen. Maar wat of wie is SK Lommel eigenlijk? Sven Claes, clubwatcher voor Het

Lees meer »

Twee op twee: Pogacar vloert concurrenten eenvoudig in sprint bergop

De Giro trekt vandaag opnieuw de bergen in. De aankomst van de achtste rit ligt bovenop Prati di Tivo, een beklimming van eerste categorie. Deelt Pogacar daags na zijn overdonderende tijdrit een nieuwe tik uit aan de concurrentie? En hoe komt Cian Uijtdebroeks voor de dag? Volg het allemaal in onderstaande liveblog!

Lees meer »

20 inbreuken vastgesteld bij controle van horecazaken in Kortrijkse

De politiezone Vlas en de inspectiediensten controleerden op vrijdagavond 17 mei in totaal 14 horecazaken, verspreid over Kortrijk (12), Kuurne (1) en Marke (1). Het ging om 8 pitazaken, 3 cafés, 1 nachtwinkel/pita, 1 pizzeria/pita en 1 grill-snackbar.
The post 20 inbreuken vastgesteld bij controle van horecazaken in Kortrijkse appeared first on KW.be.

Lees meer »

ANALYSE. Poetin wil nog veel meer oorlog. Zowel in de ruimte als in de tijd

Het lijkt goed nieuws dat Vladimir Poetin een man zonder militaire ervaring benoemt tot defensieminister, een al wat versleten kerel als legerstafchef behoudt en de allergrootste havik in zijn entourage ontslaat. Je zou er zelfs een heel voorzichtig teken van dooi in kunnen zien. Maar niets is minder waar. De stoelendans betekent juist dat Rusland zich klaarmaakt voor nog veel

Lees meer »

Schaarste van garnalen in supermarkten is dan wel voorbij, bij de kustvissers blijft ellende duren: “Het is niet vijf voor twaalf, maar twaalf uur”

Het nieuws dat de schaarste van de grijze garnalen voorbij is zette donderdag kwaad bloed bij de kustvissers. “De schaarste in Nederland is misschien voorbij, bij ons vangen we nog steeds amper garnalen”, zegt reder Christel Dewaele. “Afgelopen nacht trok een van de vijf Oostendse kustvissers het zeegat in. “We vingen amper 45 kilogram garnalen”, zegt visser en reder Michel

Lees meer »