Amalia (32) en Dimitri (38) openen ontbijt- en lunchzaak YARN op Garenmarkt: “Tien weken hard gewerkt aan renovatie”

Dimitri Van der Jeugt (38) en Amalia Bienstman (32) zijn gestart met hun ontbijt- en lunchzaak YARN op de Garenmarkt in Brugge. “We hebben tien weken gerenoveerd en de inrichting staat volledig in het teken van de vroegere garenindustrie in deze buurt.”

Dimitri Van der Jeugt nam eerder dit jaar, begin oktober, de horecazaak Books&Brunch over op de Garenmarkt 30. Hij koos er samen met zijn vriendin Amalia Bienstman echter niet voor om die zaak direct verder te zetten maar integendeel wel voor een grondige renovatie, herinrichting en een nieuw concept.

Sfeer van weleer

“We hebben tien weken gewerkt om alles op punt te stellen en de inrichting staat nu volledig in het teken van de vroegere garenindustrie hier op en rond de Garenmarkt. Yarn is overigens het Engels voor garen”, weet Dimitri, die de hotelschool Spermalie volgde en twaalf jaar lang brasserie Dampière langs de Maalse Steenweg in Sint-Kruis runde. Tot voor kort werkte Dimitri in hotel La Réserve in Knokke, waar hij instond voor de ontbijtservice. Zijn vriendin Amalia werkte voorheen in Delhaize, maar heeft via extra’s en flexijobs ook wel ervaring in de horeca. Nu kiest ze er dus voor om volledig samen met Dimitri mee te stappen in het nieuwe project op de Garenmarkt. Het pand werd er ook aangekocht, waardoor de grondige renovatie zeker de moeite loont.

“In de renovatie en inrichting hebben we toch echt wel heel wat werk gestoken, samen met de architecten van Project 5 uit Diksmuide”, gaat Dimitri verder. “Het industriële erfgoed van de garenfabrieken van weleer komt er sterk in terug. Zoals in de panelen met doeken uit garen, de wijnkast die opgebouwd is uit oude spelen van in een garenfabriek en in de tandwielen waar onze verlichting aan hangt.”

“Wat de menukaart betreft zijn er drie ontbijtformules – van de kleine tot grote honger – en een aantal bijgerechten. Voor de lunch hebben we 7 à 8 gerechtjes. Dit is dan bijvoorbeeld vitello tonnato, toast met boschampignons, pasta met puntpaprika en burrata, of een stoofpotje van vis.” (PDV)

YARN is gesloten op zondag en maandag. Info en reservaties via info@yarnbrugge of 050 65 83 84.

The post Amalia (32) en Dimitri (38) openen ontbijt- en lunchzaak YARN op Garenmarkt: “Tien weken hard gewerkt aan renovatie” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nooit eerder gehoorde tapes onthullen hoe Elizabeth Taylor wegliep van echtgenoot: “Ik was zo bang”

In de aankomende HBO-documentaire ‘Elizabeth Taylor: The Lost Tapes’ worden nooit eerder gehoorde bekentenissen van de legendarische actrice onthuld aan het publiek. De documentaire ging deze week in première op het Filmfestival van Cannes en bevat persoonlijke beelden en video’s van de actrice, evenals 70 uur aan ontdekte audiogesprekken. Vooral haar uitspraken over ex-echtgenoot Eddie Fisher zijn schokkend.

Lees meer »

IN BEELD – Ipads geraakten overhit tijdens zwoele, maar wél uiterst geslaagde shownamiddag ‘45/65’ van Jo Vally in Kasteel van Eernegem

Zondag vierde Jo Vally niet enkel moederdag, maar ook zijn cd-/vinylvoorstelling ‘45/65’ bij Arno Depoorter en Yannick Haerins in de orangerie van het Kasteel van Eernegem. Zo’n 150 mensen waren present.
The post IN BEELD – Ipads geraakten overhit tijdens zwoele, maar wél uiterst geslaagde shownamiddag ‘45/65’ van Jo Vally in Kasteel van Eernegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

BEKIJK: 20-tal jonge everzwijntjes op pad met mama in Tervuren

In Duisburg zijn een 20-tal everzwijnen gespot, iets wat de laatste tijd in Tervuren wel vaker gebeurt. De gemeente roept op om alle everzwijnen in de buurt van een woning zeker te melden. "Als je everzwijnen tegenkomt moet je enerzijds genieten van de unieke ontmoeting, maar anderzijds toch een beetje afstand houden", klinkt het.

Lees meer »

Dima (16) kwam na inval in Oekraïne in Vlaams pleeggezin terecht: “Eén keer heb ik mijn familie teruggezien, nu kan dat niet meer”

Bijna zijn hele familie zit in het Oekraïense leger. Dat moet volstaan, vond zijn moeder. Ze greep haar kans toen ze Dmytro Soloid – Dima voor de vrienden – na de inval van Poetin kon laten vluchten. Zo werd de 16-jarige Oekraïense tiener pleegzoon van Peter Van Renterghem (58) uit het Oost-Vlaamse Wondelgem. De jongen getuigt over de knagende heimwee

Lees meer »

Van Grieken steunt “strengste asielbeleid ooit” in Nederlands regeerakkoord: “Met Europa als het kan, zonder als het moet”

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken is heel tevreden met het Nederlandse regeerakkoord, en dan vooral met het strenge asiel- en migratiebeleid. Dat Europa wel eens dwars zou kunnen liggen, deert Van Grieken niet. “Ik maak mij sterk dat Nederland het strengste asiel- en migratiebeleid zal krijgen. Met Europa als het kan, zonder Europa als het moet”, zei hij in ‘De

Lees meer »

“Er hing overal rook en de voordeur was opengeblazen”: aanslag met explosief in nieuwe woonwijk in Deurne

In de Vuurwerkstraat, een nieuwe woonwijk aan Eksterlaar in Deurne, hebben onbekende daders in de nacht van maandag op dinsdag een aanslag gepleegd. Het explosief dat ze lieten afgaan, joeg de buurt flink de stuipen op het lijf en beschadigde de voordeur van één van de woningen. Niemand raakte gewond, maar er wordt wel een mogelijke link met het drugsmilieu

Lees meer »

Opnieuw recordaantal mensen op de vlucht in eigen land

De conflicten in Soedan, de Gazastrook en Congo hebben het aantal mensen die in eigen land op de vlucht zijn opnieuw naar een record geduwd. Eind 2023 waren wereldwijd 75,9 miljoen mensen intern ontheemd, blijkt uit cijfers van het Internal Displacement Monitoring Centre (IDMC). Op vijf jaar tijd is hun aantal met 50 procent toegenomen, blijkt dinsdag uit het jaarrapport.

Lees meer »

Joost Klein voor het eerst sinds Songfestival weer op het podium

De Nederlandse artiest Joost Klein staat zondag voor het eerst sinds alle gebeurtenissen tijdens het Eurovisie Songfestival in Zweden weer op het podium. De 26-jarige artiest beklimt op evenementenlocatie het Rutbeek in het Nederlandse Enschede een van de podia van het meerdaagse Freshtival Weekend.

Lees meer »

Nieuwe McDonald’s is godsgeschenk voor Dirk die spijsverteringsziekte heeft: “Ik ga vijf keer per week naar mijn favoriete hamburgerrestaurant, het is een droom dat er nu één hier is”

Donderdagochtend opende de nieuwe McDonald’s in Ingelmunster de deuren. Dit tot grote vreugde van Dirk De Baene, die wekelijks een vijftal keer in één van de vestigingen van zijn favoriete restaurant van hamburgers en frieten smult. “Vroeger moest ik naar Roeselare of Kortrijk. Nu is er een McDonald’s op één kilometer van mijn huis”, glundert de 58-jarige Ingelmunstenaar die een

Lees meer »