Kwart vrouwen met agressieve borstkanker heeft mogelijk geen chemotherapie nodig

25 procent van de vrouwen met een agressieve borstkanker heeft mogelijk geen chemotherapie nodig. Hun immuunsysteem zou sterk genoeg zijn om de tumor aan te kunnen. Dat blijkt uit een studie van dokter Roberto Salgado, verbonden aan het Antwerpse Ziekenhuis aan de Stroom (ZAS).

 

Meer krantenkoppen in België

Karl Meesters is eerste slechtziende tv-gezicht: “Enkel van Raymond Van het Groenewoud weet ik hoe hij eruit ziet”

Karl Meesters (44) weet hoe het is om te zien, maar geleidelijk viel dat zicht weg. Een klap destijds, maar de concertorganisator kwam er bovenop en maakt nu zijn debuut als eerste slechtziende presentator van het land. In reisprogramma ‘Niks te zien’ leert hij bekende Vlamingen luisteren. “Ik begrijp William Boeva, maar ‘Down the road’ heeft wel een meerwaarde.”

Lees meer »

Minister Weyts over tekorten buitengewoon onderwijs: “We zorgen voor extra capaciteit, maar misschien worden jongeren ook te snel gelabeld” 

Er wordt voor extra capaciteit in het buitengewoon onderwijs gezorgd, maar op langere termijn moet de oorzaak van de grote instroom onderzocht worden. Dat zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) over de plaatstekorten in het buitengewoon onderwijs. Hij haalt aan dat er misschien sprake is van overdiagnose, waardoor kinderen te snel richting het buitengewoon onderwijs worden geduwd.

Lees meer »

Senaat Arizona trekt abortusverbod uit 1864 in

De Senaat van Arizona heeft woensdag gestemd voor het intrekken van een abortusverbod uit 1864. Volgens die wet, die anders binnen enkele weken van kracht had kunnen worden, zou abortus in vrijwel alle gevallen verboden worden in de Amerikaanse staat.

Lees meer »

WEERBERICHT. Code geel voor stevige windstoten tot 80 km/uur aan de kust, volgende week wel warmer: tot 23 graden woensdag

Vandaag krijgen we veel wind, met een wisselende bewolking en soms buien. In het noordwesten worden de opklaringen ‘s namiddags breder, met minder buien. De zuidenwind ruimt naar het zuidwesten. Hij waait vrij krachtig tot soms krachtig met rukwinden tot 75 km/uur. Langs de kust waait de wind zeer krachtig, met rukwinden tot 80 km/uur. Voor het hele land geldt

Lees meer »

Groeninge Big Band viert 50-jarig jubileum tijdens Sinksen in Kortrijk: “Voorbereiding op ons festival K-Jazz”

Het is een bijzonder jaar voor de Groeninge Big Band, want ze vieren hun gouden jubileum tijdens Sinksen. Met een mix van nostalgie, vernieuwing en een vleugje funk beloven ze het publiek te verrassen en te vermaken. Dirigent Piet Vanhoutte deelt enkele inzichten over hun optreden en jubileumviering.
The post Groeninge Big Band viert 50-jarig jubileum tijdens Sinksen in

Lees meer »

Ja, er zijn meer wegenwerken in aanloop naar verkiezingen, maar dat is niet (alleen) om stemmen te ronselen 

In de aanloop naar de verkiezingen stijgt het aantal openbare infrastructuurwerken, zoals wegenwerken, in Vlaanderen. Dat blijkt uit cijfers die VRT NWS opvroeg bij de Vlaamse bouwfederatie Embuild. Toch doen lokale besturen dit niet (alleen) om stemmen te ronselen. Het is een samenloop van lange voorbereidingen, verschillende instanties die tegelijk werken uitvoeren, en naweeën van de corona- en Oekraïnecrisis.

Lees meer »