Acht straffe vrouwen, waaronder Sarah Vandeursen, strippen straks tegen borstkanker

Geen beter moment dan op Internationale Vrouwendag de acht vrouwen voor te stellen die zich inzetten voor Kom op tegen kanker. Zij gaan uit de kleren in het Kursaal van Oostende.

Fien Germijns, Ann Van den Broeck, Tine Embrechts, Julie Vermeire, Sarah Vandeursen, Zita Wauters, Maïmouna Badjie en Marleen Merckx. Deze acht straffe vrouwen gaan straks uit de kleren om aandacht te vragen voor de strijd tegen borstkanker en de impact die het heeft op het lichaam en leven. Een stripact voor het goede doel, waarbij de vrouwen hun lichaam maar vooral hun engagement tonen.

Stripact in Oostende

Borstkanker is de tweede meeste voorkomende kankersoort in België en de meest voorkomende bij vrouwen: één op de zeven vrouwen wordt erdoor getroffen. Deze cijfers brengen ze op internationale vrouwendag graag onder de aandacht om aan te tonen hoe broodnodig het is om te durven praten over de ziekte en de juiste steun en begeleiding te krijgen.

Als initiatiefneemster dit jaar verzamelt Fien zeven bekende vrouwen rond zich. Samen brengen ze een uniek optreden voor het goede doel. Net zoals bij de mannen wordt dat een eenmalige stripact voor 2.000 toeschouwers, op dinsdag 26 maart 2024 in het Kursaal in Oostende. De opbrengst van die act gaat integraal naar Kom op tegen Kanker. De stripact maakt deel uit van de finale aflevering, op zaterdagavond. Dan ontdekken we ook hoeveel het initiatief heeft opgebracht voor het goede doel.

“Altijd al eens willen doen”

Eén van hen is dus Sarah Vandeursen. Sarah ken je als televisiemaakster van onder andere VRT Canvas-programma’s Sarah in wokeland en Sarah in genderland. Je kent haar ook van De ideale wereld. Daarnaast doet ze binnenkort ook mee in langspeelfilm Skunk. Op muzikaal vlak ken je Sarah van Kenji Minogue. Ze heeft een grote portie humor en weinig schaamte. Ze danst graag en zet met veel enthousiasme haar schouders onder het initiatief.

Sarah bewijst nog maar eens wat voor straffe vrouw ze is. © VRT / Morgane Gielen

“Borstkanker is iets waar ikzelf, mijn vriendinnen of dochter en moeder nog mee te maken gaan krijgen. Ik kan alleen maar hopen dat het tegen dan veel meer een normaal gegeven mag zijn om over alle facetten daarvan te kunnen praten. Professioneel strippen heb ik altijd wel al eens willen doen én dan nog voor een goed doel, geweldig!”

Kom op tegen Kanker, alles in de strijd: van maandag 25 maart tot en met donderdag 28 maart, en zaterdag de finale,? rond 21.30 uur op VRT 1 en VRT MAX.Tickets voor de act op 26 maart zijn vanaf nu te koop via vrtmax.be/doemee.

The post Acht straffe vrouwen, waaronder Sarah Vandeursen, strippen straks tegen borstkanker is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Bambi en Stampertje in het echt!”: schattige ontmoeting tussen hertenjong en konijn gaat de wereld rond

Een hertenjong en een konijn doen heel wat harten smelten nadat ze elkaar hebben ontmoet in een tuin in de Amerikaanse staat Oregon. De dieren werden gefilmd terwijl ze aan elkaar snuffelden en likten, en werden al snel vergeleken met de twee hoofdrolspelers uit Disneyfilm Bambi. “Het zijn Bambi en Stampertje in het echt!”, klinkt het enthousiast in de reacties

Lees meer »

Conner Rousseau toch voor rechter na Roma-uitspraken

Er komt dan toch een openbaar proces tegen Conner Rousseau (Vooruit) voor zijn uitspraken over de Roma. Hoewel het parket het niet nodig vond om de politicus voor de rechtbank te brengen, heeft een Brusselse vzw hem rechtstreeks gedagvaard. Op 10 juni – de dag na de verkiezingen – start de rechtszaak, zo meldt Het Laatste Nieuws vrijdag. Hij riskeert

Lees meer »

“Het Eurovisiesongfestival dreigt te verzanden in een Eurozwanenzangfestival”

Of u nu gekeken heeft of niet, dat heeft geen belang meer. Zelfs als u de jongste maanden op Mars heeft vertoefd, dan nog heeft u onmogelijk naast de hele heisa rond de Europese liedjes- en vooral showwedstrijd Eurovisiesongfestival kunnen kijken. Nooit eerder werd een deelnemer gediskwalificeerd. Die bedenkelijke eer is weggelegd voor de Nederlander Joost Klein. Waarom precies is

Lees meer »