“Wij trappen in hun val, dat moet veranderen”: Van Bommel ziet hoe Union “bij de Europese top in het omschakelen hoort”

Een zwak Royal Antwerp FC. Met 4-1 verloren in het Dudenpark tegen Union. Het gaat van kwaad naar erger met de Great Old. “We zitten in de hoek waar de klappen vallen”, zegt trainer Mark van Bommel. 

Meer krantenkoppen in België

Tadej Pogacar prijkt in het roze aan de gevel van supporterslokaal in Wervik

Aan de gevel van sfeercafé Black Pearl op het Sint-Maartensplein in Wervik prijkt een kleurrijk bord met wielerkampioen Tadej Pogacar in het roze. De Sloveen draagt momenteel de roze leiderstrui in de Giro. Black Pearl is het clublokaal van zijn fanclub de Pogiboys.
The post Tadej Pogacar prijkt in het roze aan de gevel van supporterslokaal in Wervik appeared

Lees meer »

‘The Voice’-winnares Lola waagt nieuwe kans in ‘Sing Again’:“Ik ga niet wachten tot ik het in mijn schoot geworpen krijg”

“Ik heb het gevoel dat de productie echt naar ons geluisterd heeft.” Acht jaar geleden won ze op 19-jarige leeftijd ‘The voice van Vlaanderen’ en nu waagt Lola Obasuyi Van Acker (26) opnieuw haar kans in ‘Sing Again’. Maar hoe blikt Lola nu terug op haar deelname? En hoe is het haar de afgelopen jaren vergaan? “Achteraf bekeken had ik

Lees meer »

Bedrijf dat miljoenen verdiende met snoeien van taxussen wordt vervolgd voor fraude: “Als we vragen waar het geld is, hebben ze plots allemaal geheugenverlies”

De zaakvoerder van een bedrijf dat arbeiders leverde om taxussen te snoeien, riskeert 5 jaar cel voor grootschalige sociale fraude. Volgens het arbeidsauditoraat werd 2,6 miljoen euro aan sociale lasten niet betaald. Samen met tien anderen stond hij voor de rechter terecht, maar daar betwiste hij alles. “Als we vragen waar het geld is, hebben ze plots allemaal geheugenverlies.”

Lees meer »

Vijf jaar na fatale duik eert moeder Annita haar zoon Kurt Huberecht met goochelshow: “De jaren verzachten de pijn niet”

Na de zomervakantie, op 15 september, is het precies vijf jaar geleden dat Torhoutenaar Kurt Huberecht met zijn vriendin Nathalie Fiers bij een duikongeval op zee vermist raakte. Haar lichaam werd teruggevonden, het zijne niet. Op vrijdagavond 6 september in het cultuurcentrum de Brouckere organiseert Kurts moeder Annita Coolman als herdenking een goochelshow. Kurt goochelde zelf onder de artiestennaam Katana.<br

Lees meer »

Protest aan RTBF en VRT tegen uitzending Songfestival: “Medeplichtig aan genocide”

Een zeventigtal actievoerders, aldus de organisatie, heeft gelijktijdig met de betoging in het Zweedse Malmö betoogd aan de hoofdingang van RTBF en VRT, die vanavond de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival uitzenden. De actie hekelt dat de Belgische publieke omroepen de uitzending laten doorgaan, ondanks de deelname van Israël. Sommige actievoerders wezen zelfs op een vermeende “medeplichtigheid aan genocide”

Lees meer »

“Vooruit wil dat dit kopstuk de nieuwe minister van Onderwijs wordt”: waarom socialisten gratis schoolmaaltijd eisen

Het plan om gratis gezonde maaltijden aan te bieden in alle scholen is voor Vooruit een absoluut breekpunt voor Vlaamse regeringsdeelname. Maar waarom komt de partij nu al met deze eis? Hoe haalbaar is die? En waarom claimt ze zoveel thema’s die met gezinnen te maken hebben? Carl Devos, politicoloog aan de UGent en politiek analist bij HLN, laat er

Lees meer »

NMBS zet kantoorcomplexen aan Brussel-Zuid te koop

De NMBS zoekt een koper voor vier kantoorcomplexen aan het station Brussel-Zuid, goed voor 150.000 vierkante meter. Dat schrijft ‘De Tijd’ vrijdag. Normaal zou het consortium dat de nieuwe hoofdzetel van de spoorwegmaatschappij mag bouwen, de sites overnemen.

Lees meer »

Prins Laurent geeft directie Polet-De Pypere in Ardooie instructies hoe ze een boom moet planten

De nieuwe productiesite van handgereedschappenproducent Polet-De Pypere in de Stationsstraat 176 werd vandaag maandag ‘officieel’ geopend door prins Laurent, die directieleden van de groep de nodige instructies gaf om met twee spades – uiteraard van De Pypere én Polet – een boompje vakkundig in de grond te stoppen. Het begin van een groenzone rond het bedrijf.
The post Prins

Lees meer »

“Je moeder had bij je geboorte beter je keel toegeknepen”: Brittney Griner vertelt in boek over gevangenschap in Rusland en onthaal na vrijlating

0,7 gram cannabisolie, meer was er in 2022 niet nodig om Brittney Griner in Rusland te veroordelen tot een celstraf van negen jaar. Een nachtmerrie voor de Amerikaanse basketbalspeelster, die na 294 dagen vrij kwam door een gevangenenruil met de wapendealer Viktor Bout. In ‘Coming Home’ schreef Griner al haar gruwelijke ervaringen en trauma’s van zich af. “Ik schrok van

Lees meer »