“Wij trappen in hun val, dat moet veranderen”: Van Bommel heeft plan klaar voor bekerfinale, Blessin zag “Union-DNA” terug

Twee nederlagen op vier dagen voor Antwerp tegen Union. Stof tot nadenken voor coach Mark van Bommel, ruim een week voor de bekerfinale tegen de Brusselaars. “We hebben een plan klaar en zullen dat heel goed gebruiken volgende week”, aldus de Nederlander. 

Meer krantenkoppen in België

Vijf vragen over de gravelrit van de Giro: “Een Strade Bianche light met kansen voor de aanvallers, tenzij Pogacar er anders over denkt”

De Giro is donderdag toe aan een nieuw moment van opwinding. Met 11,6 kilometer gravel in de laatste vijftig kilometer plus een steile asfalthelling tot twintig procent in het slot lijkt rit vijf een mini-versie van Strade Bianche. Vijf vragen over deze ‘cruciale etappe’, beantwoord door de ogen van de renners en ploegleiders.

Lees meer »

Dames SV Kortrijk promoveren naar eerste provinciale: “Met nodige versterking moet behoud kunnen”

Vorige week sloten de dames van SV Kortrijk het seizoen af met een 6-0-zege tegen Veurne en een tweede plaats in tweede provinciale. Het volstond om een ticket te krijgen dat toegang geeft tot eerste provinciale. “Met de nodige versterking moet het behoud kunnen”, blikt T1 Kenny Desimpel vooruit.
The post Dames SV Kortrijk promoveren naar eerste provinciale: “Met

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Zelensky ontslaat baas veiligheidsdienst na ontmanteling complot

Russische luchtafweer heeft verschillende Oekraïense drones onderschept in diverse Russische regio’s. Dat melden lokale autoriteiten in de nacht van donderdag op vrijdag. Oekraïne krijgt drie mobiele HIMARS-raketsystemen uit Amerikaanse voorraden. De systemen worden door Duitsland betaald, zei de Duitse minister van Defensie donderdag. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Twee cipiers gedood, ‘de Vlieg’ spoorloos, twee voertuigen uitgebrand en massale klopjacht: dit is wat we weten over de dodelijke aanval in Normandië

In het Franse departement Eure (Normandië) is dinsdagochtend een busje dat gedetineerden vervoert aangevallen. Twee cipiers werden doodgeschoten, twee anderen verkeren in kritieke toestand. Een vijfde slachtoffer raakte lichtgewond aan het oor, hij mocht het ziekenhuis intussen verlaten. De gevangene kon met de hulp van zijn kompanen ontsnappen. Inmiddels zijn twee uitgebrande voertuigen teruggevonden, maar de daders en de gevangene

Lees meer »

LIVE PREMIER LEAGUE DARTS (VTM 2). Van Gerwen wint van Price

De spanning in de Premier League darts neemt toe. Met nog slechts twee reguliere avond voor de boeg belooft de strijd om de tickets voor de play-offs bloedstollend spannend te worden. Pakt Michael van Gerwen een van de vier tickets of grijpt hij voor de tweede keer ooit naast een plek bij de beste vier in de Premier League? Volg

Lees meer »

Europees lijsttrekker Hilde Vautmans komt vlak voor verkiezingen in opspraak, en dat is niet alleen vervelend voor haar

Foutief gebruik van Europees geld en medewerkers en een toxische werksfeer. Het is het weekblad Knack dat deze aantijgingen in de schoenen schuift van Europees lijsttrekker Hilde Vautmans. De Open VLD’ster ontkent formeel elke beschuldiging, maar op minder dan een maand voor de verkiezingen is het niet alleen voor haar, maar ook voor Open VLD een bijzonder vervelende zaak.

Lees meer »

Zedelgemse cultuurprijzen en KATZ-expo met jeugdkunst: “De drempel laag houden en lesgeven op maat van talent”

De jaarlijkse cultuurprijzen reikte de cultuurraad uit aan twee unieke kunsttalenten van eigen bodem: architect Maarten Vanbelle en ambachtelijk hout- en metaalbewerker Simon Tanghe. ‘Beeld pakt uit’ toont tijdelijk kleurrijk werk van Zedelgemse kinderen die zich uitleven in de Kunstacademie Torhout-Zedelgem (KATZ).
The post Zedelgemse cultuurprijzen en KATZ-expo met jeugdkunst: “De drempel laag houden en lesgeven op maat van

Lees meer »

“Ze is een deel van mij”: familieman Alexander Blessin laat feestgedruis aan zich voorbijgaan om te vieren met vrouw Charlotte en dochters

Bestuur, spelers en fans huilden. Maar het grootste emo-moment? Union-trainer Alexander Blessin rende na het laatste fluitsignaal de tribune in op zoek naar zijn deels verlamde vrouw Charlotte. Knuffels en mooie woorden volgden. “Wat ik tegen haar gezegd heb na de match? Oh, zoveel dingen. Ongetwijfeld dat ik van haar houd.”

Lees meer »