Ja, er zijn meer wegenwerken in aanloop naar verkiezingen, maar dat is niet (alleen) om stemmen te ronselen 

In de aanloop naar de verkiezingen stijgt het aantal openbare infrastructuurwerken, zoals wegenwerken, in Vlaanderen. Dat blijkt uit cijfers die VRT NWS opvroeg bij de Vlaamse bouwfederatie Embuild. Toch doen lokale besturen dit niet (alleen) om stemmen te ronselen. Het is een samenloop van lange voorbereidingen, verschillende instanties die tegelijk werken uitvoeren, en naweeën van de corona- en Oekraïnecrisis. 

Meer krantenkoppen in België

Minstens twee cipiers gedood bij ontsnapping van gevangene op Franse snelweg: beelden tonen hoe overvallers hun wapen richten op voertuig

In het Franse departement Eure (Normandië) is een busje dat gedetineerden vervoert aangevallen. Minstens twee cipiers werden doodgeschoten, drie anderen raakten zwaargewond. Persbureau AFP meldt op basis van een bron bij de politie dat bij de aanval drie cipiers zijn omgekomen. De gevangene kon met de hulp van zijn kompanen ontsnappen.

Lees meer »

Na meer dan 20 jaar weer een afdeling van Vooruit in Maldegem

Na 20 jaar heeft de socialistische familie weer voet aan de grond in Maldegem. In aanwezigheid van voormalig voorzitter van Vooruit Conner Rousseau, federaal Volksvertegenwoordiger Joris Vandenbroucke en burgemeester van Zelzate Brent Meuleman, werd zaterdagnamiddag in café Twit Peird de officiële start van de Maldegemse afdeling van Vooruit gegeven.
The post Na meer dan 20 jaar weer een afdeling

Lees meer »

Beoogde Nederlandse premier Ronald Plasterk biedt in open brief excuses aan Pieter Omtzigt aan

Ronald Plasterk, die vaak genoemd wordt als premier van de toekomstige rechtse regering in Nederland, heeft vrijdag in een open brief in de krant De Telegraaf zijn excuses aangeboden aan Pieter Omtzigt, de leider van de coalitiepartij Nieuw Sociaal Contract (NSC). De twee mannen hebben in een eerdere fase van de regeringsvorming, toen Plasterk informateur was, nog een aanvaring gehad.

Lees meer »

Na wekenlang protest: Georgisch parlement keurt controversiële “Russische wet” goed

De Georgische regering heeft de wet die buitenlandse invloed moet tegengaan goedgekeurd. De wet houdt in dat organisaties die meer dan 20 procent van hun financiering uit het buitenland krijgen zich moeten laten registreren als ‘agenten’ die door het buitenland worden beïnvloed. Volgens de partij Georgische Droom is die wet nodig om het land te beschermen tegen inmenging van het

Lees meer »

Horloges F1-legende Michael Schumacher geveild

Acht horloges die eigendom waren van de legendarische F1-piloot Michael Schumacher zijn dinsdag geveild in het Zwitserse Genève. De meest waardevolle ging onder de hamer voor omgerekend zo’n 1,2 miljoen euro. Daarbij komt voor de koper nog tussen de 20 en 26 procent commissie voor het veilinghuis Christie’s.

Lees meer »

Kale eikenbomen in Bree, maar dat is niet het werk van processierupsen

In Bree zijn heel wat eikenbomen sterk aangevreten, maar dat komt niet door de gevreesde eikenprocessierups. Het is het werk van de rupsen van de wintervlinder. Omdat die rupsen geen hinder veroorzaken, gaat de stad de bomen niet behandelen. In heel Limburg zijn er dit jaar nauwelijks processierupsen. Het Provinciaal Natuurcentrum en de gemeentebesturen hebben daarom beslist om niet preventief

Lees meer »

Drie meerderjarigen aangehouden voor gooien van riooldeksel van brug op vrachtwagen, twee minderjarigen naar jeugdinstelling en onder huisarrest

Er zijn zondag vijf personen opgepakt die betrokken zouden zijn bij het gooien van een riooldeksel op een vrachtwagen op de E42 nabij Andenne, waarbij een Roemeense truckchauffeur om het leven kwam. Dat bevestigt het parket van Namen. Drie meerderjarigen zijn inmiddels formeel aangehouden, twee minderjarigen werden ter beschikking van de jeugdrechter gesteld.

Lees meer »

LIVE. Interpol stuurt ‘red notice’ uit met betrekking tot ontsnapte gevangene in Normandië

De klopjacht op de 30-jarige crimineel Mohamed Amra – aka ‘De Vlieg’ – en zijn kompanen, die hem gisteren in commandostijl hebben bevrijd, gaat verder. In totaal worden meer dan 450 politieagenten en gendarmes ingezet, “ongezien” in Frankrijk. Er is inmiddels ook een internationaal verzoek uitgestuurd om de opsporing en de aanhouding (red notice) van de ontsnapte gevangene door Interpol.

Lees meer »

Eerste droom vervuld: Lara (6) zwemt in diepe zee

Dromen van Oostende realiseerde een eerste kinderdroom. De zesjarige Lara ging met redders 500 meter in zee om er te zwemmen: “Morgen vertel ik mijn klasgenootjes alles.”
The post Eerste droom vervuld: Lara (6) zwemt in diepe zee appeared first on KW.be.

Lees meer »

KSA Ter Vichten wint provinciale award ‘Inkleding en Verhalend Kader’: “Decors maken kamp speciaal”

Tot aan het einde van vorige zomer hadden jeugdbewegingen de tijd om het verhaal en bijhorende foto’s en filmpjes van de decorruimte van de voorbije kampen door te sturen naar KSA Noordzeegouw. Zij organiseerden als provinciale koepel een wedstrijd. KSA Ter Vichten kreeg met grote onderscheiding de award ‘Inkleding en Verhalend Kader’.
The post KSA Ter Vichten wint provinciale

Lees meer »

Leerlingen van gemeentelijke basisschool in Berlaar-Heikant naar huis gestuurd omdat toiletten verstopt waren door wateroverlast

In Berlaar-Heikant zijn alle leerlingen van de Gemeentelijke Basisschool vanmorgen naar huis gestuurd omdat de toiletten verstopt zaten. Dat meldt RTV en het nieuws is ons bevestigd. Volgens het gemeentebestuur is er een probleem met een overvolle septische put en zijn alle grachten in Berlaar ook overvol door de aanhoudende regen. "De meeste kinderen zijn opgehaald door hun ouders", zegt

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Dodental loopt op na raketaanval op Russische stad Belgorod

De Oekraïense veiligheidsdienst SBU zegt een terroristische aanslag in Kiev verijdeld te hebben. Die zou voorbereid zijn door de Russische militaire inlichtingendienst GROe en stond gepland voor 9 mei. In de Russische oblast Belgorod is een appartement ingestort, vermoedelijk na een raket- of bominslag. Er zou sprake zijn van minstens zeventien gewonden. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Directeur Vlaamse Visveiling: “Vangstquota voor tong moeten omhoog”

Tom Premereur, directeur van de Vlaamse Visveiling, doet een oproep naar Vlaams minister voor Visserij Hilde Crevits en naar de Europese Raad om de vangstquota voor zeetong te herzien: “Er is veel meer tong aanwezig in de Ierse Zee dan gedacht.”
The post Directeur Vlaamse Visveiling: “Vangstquota voor tong moeten omhoog” appeared first on KW.be.

Lees meer »

? Kan Donald Trump de presidentsverkiezingen verliezen door het zwijggeldproces? “Het was behoorlijk gênant voor hem om aan te horen”

In New York loopt op dit moment een rechtszaak tegen Donald Trump over vermeend zwijggeld dat de ex-president betaald zou hebben aan pornoactrice Stormy Daniels. Welke indruk geeft Trump tijdens de zittingen? En kan een eventuele veroordeling de uitkomst van de presidentsverkiezingen beïnvloeden? Amerikacorrespondent Romina Van Camp beantwoordt vijf vragen.

Lees meer »