Drie meerderjarigen aangehouden voor gooien van riooldeksel van brug op vrachtwagen, twee minderjarigen naar jeugdinstelling en onder huisarrest

Er zijn zondag vijf personen opgepakt die betrokken zouden zijn bij het gooien van een riooldeksel op een vrachtwagen op de E42 nabij Andenne, waarbij een Roemeense truckchauffeur om het leven kwam. Dat bevestigt het parket van Namen. Drie meerderjarigen zijn inmiddels formeel aangehouden, twee minderjarigen werden ter beschikking van de jeugdrechter gesteld.

 

Meer krantenkoppen in België

Bruno Derveaux helpt RC Harelbeke over de streep

Op de allerlaatste speeldag kon RC Harelbeke alsnog het behoud realiseren. Het won bij de B-ploeg van Zulte-Waregem met 1-2 en verlengt zo het verblijf in tweede nationale afdeling amateurs.
The post Bruno Derveaux helpt RC Harelbeke over de streep appeared first on KW.be.

Lees meer »

Heilig Bloedprocessie verloor vier deelnemers door ongevallen: “In klein dorp komt dat hard aan”

De 72ste editie van de Heilig Bloedprocessie van Voormezele wordt er één met een zwart randje. Sinds de vorige processie verongelukten er maar liefst vier belangrijke vrijwilligers: Dieter Sohier, Sarah Trioen, José Desodt en Karla Demyttenaere. “Ik heb gevraagd aan de deken om hen te herdenken in zijn voorwoord”, zegt voorzitter Paul Breyne.
The post Heilig Bloedprocessie verloor vier

Lees meer »

Rino Maes start fietstocht naar Compostela met eerbetoon aan personeel az groeninge

Hartverwarmend en emotioneel was de officiële start van de fietstocht richting Santiago de Compostela aan az groeninge. Rino Maes (57), echtgenoot van Dominique Naessens, overleden op 5 juli 2023 aan kanker, bracht er samen met een 100-tal vrienden, familie en collega’s een eerbetoon aan de dienst Oncologie en Spoed.
The post Rino Maes start fietstocht naar Compostela met eerbetoon

Lees meer »

Vijf tieners die putdeksel in voorruit vrachtwagen gooiden opgepakt dankzij camerabeelden buurman: “Ze staken hele avond vuurwerk af”

De vijf tieners uit Andenne, die zijn opgepakt na de aanslag op de E42 waarbij de Roemeense trucker Gheorghe (50) om het leven kwam, maakten het al de hele avond bont aan de brug. Dat leren de camerabeelden van een buurman die de politie onderzocht. De buurman vertelt hoe de vijf jongeren voor de aanslag meerdere vuurwerkbommetjes afstaken in de

Lees meer »

Belgische vloot wordt met uniek datasysteem uitgerust om klimaat- en milieuvriendelijker te worden

In droogdok Gardec in Zeebrugge werd vrijdag een vaartuig binnengereden, de Z.26 Avanti, voor een heel bijzonder onderhoud. De romp wordt uitgerust met een snelheidsmeter en later krijgt ook de schroef een torsiemeter. Beide moeten data opleveren waarmee onderzoekers, reders en scheepswerven de shift naar energiezuinigere vaartuigen met minder of geen fossiele brandstoffen kunnen versnellen. Deze data vormt de nieuwste

Lees meer »

Scholengroep Sint-Rembert kent pech in loting WK volleybal

Hoeveel pech in de loting kun je hebben? De Scholengroep Sint-Rembert heeft in de Servische hoofdstad Belgrado deelgenomen aan het WK volleybal voor scholen (de ISF-competitie) en kwam in een poule met Duitsland en Iran terecht.
The post Scholengroep Sint-Rembert kent pech in loting WK volleybal appeared first on KW.be.

Lees meer »

Blankenberge stapt in struikelsteenproject voor slachtoffers van het nazigeweld

Op de gemeenteraadszitting werd een reglement voorgelegd om het plaatsen van struikelstenen mogelijk te maken in Blankenberge. Een struikelsteen is een betonnen gedenksteen van 10 bij10 centimeter groot, die in het voetpad voor de laatste verblijfplaats van slachtoffers van het nazigeweld wordt geplaatst. Op de kop zit een messingplaatje met daarop de naam, geboortedatum, deportatiedatum, plaats en datum van overlijden

Lees meer »

“Hij bewijst nu mijn ongelijk. Ik heb dat graag”: Lefevere lijkt weer in Alaphilippe te geloven, al neemt hij z’n woorden niet (helemaal) terug

Na 346 dagen zonder overwinning heeft Julian Alaphilippe weer een koers gewonnen. De Franse renner was de snelste en de beste in rit twaalf van de Giro. Met de zege vond hij niet alleen het plezier in zijn werk terug. Ook grote baas Patrick Lefevere lijkt, na de kritiek, weer in Alaphilippe te geloven. “Al was het niet dat ik

Lees meer »