Tom Cochez (Apache) na 12 jaar onderzoek naar vastgoeddeals: ‘In Antwerpen hangt een sfeer van ‘untouchable’ te zijn’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Eerste stap voor vernieuwing Hendrik Consciencestraat en Hugo Verrieststraat

In de gemeenteraad van 16 mei werd een eerste aanzet gegeven voor de heraanleg van de Hendrik Consciencestraat en Hugo Verrieststraat. Dit project sluit aan bij de vernieuwing van de Guido Gezellestraat die juni vorig jaar afgewerkt en geopend werd.
The post Eerste stap voor vernieuwing Hendrik Consciencestraat en Hugo Verrieststraat appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bart De Wever springt uit een vliegtuig boven ‘zijn’ Antwerpen (en de echte reden moest onze reporter niet ver zoeken)

Met tegenvallende peilingen en op vier weken voor de verkiezingen slaat de N-VA-campagne een versnelling hoger. Dat mag je letterlijk nemen: met een pieksnelheid van 227 kilometer per uur sprong voorzitter Bart De Wever gistermiddag uit een vliegtuig boven ‘zijn’ Antwerpen. Partijleden hielden hun hart vast, en héél even werd het ook nog spannend, zo zag onze reporter die in

Lees meer »

Discriminatie tijdens sollicitatie bij lokale besturen? “Leeftijd en etniciteit maken amper verschil, medische achtergrond speelt mogelijk wel een rol”

Lokale besturen leggen nauwelijks verschil aan de dag bij de behandeling van sollicitatiebrieven. Onderzoek in opdracht van de Vlaamse regering toont geen aanwijzingen voor een ongelijke behandeling van kandidaten op basis van etniciteit of leeftijd. Mogelijk is er wel sprake van discriminatie van kandidaten met een voorgeschiedenis van depressie, al ontbreken harde bewijzen daarvoor.

Lees meer »

Opnieuw recordaantal mensen op de vlucht in eigen land

De conflicten in Soedan, de Gazastrook en Congo hebben het aantal mensen die in eigen land op de vlucht zijn opnieuw naar een record geduwd. Eind 2023 waren wereldwijd 75,9 miljoen mensen intern ontheemd, blijkt uit cijfers van het Internal Displacement Monitoring Centre (IDMC). Op vijf jaar tijd is hun aantal met 50 procent toegenomen, blijkt dinsdag uit het jaarrapport.

Lees meer »

Goud voor Kathleen en Marcel uit Waregem

Ter gelegenheid van hun vijftigste huwelijksverjaardag werden Marcel Balcaen en Kathleen Ravelingen door het stadsbestuur in de bloemetjes gezet.
The post Goud voor Kathleen en Marcel uit Waregem appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE. Verschijnt Joost Klein vanavond wel op podium? Zweedse politie onderzoekt ter plaatse incident, online stemming stilgelegd

Verschijnt Joost Klein (26) deze avond nog op het podium van het Eurovisiesongfestival? Vrijdag werd de Nederlandse deelnemer op het laatste moment uit de repetities geweerd, zonder dat de EBU daar een sluitende verklaring voor gaf. Er zou sprake zijn van een ‘incident’ rond de zanger. De Zweedse politie doet ter plaatse in Malmö onderzoek en ondervraagt “de betrokken personen”

Lees meer »

Plaatsing buste Cowboy Henk op rondpunt bij E17-afrit opnieuw uitgesteld

Er komt een nieuwe pop art versie van de zes meter hoge buste van Cowboy Henk op het rondpunt bij de E17-afrit in Kortrijk. Hoewel de plaatsing voorzien was in de week 13 mei, moet die genoodzaakt opnieuw aangepast worden. “Door de uitzonderlijke grootte van het beeld is er onvoorzien meer tijd nodig voor het beeldhouwen en het afwerken van

Lees meer »

KIJK. Voor Stéphanie is Moederdag pas echt een feest: extra veel cadeaus van haar acht (!) dochters

In het Oost-Vlaamse Sinaai is het geen alledaagse moederdag voor Stéphanie Tempels. Ze wordt overladen met cadeaus van haar acht dochters. Van prachtige knutselwerkjes van de allerkleinste, tot praktische cadeautjes van de oudste dochter: “De kindjes doen wat ze kunnen. Het is allemaal even mooi. De kleintjes zijn fier op hun cadeautjes, maar de grote zijn dat evengoed. Ze doen

Lees meer »

Picknicken bij de Sint-Karelsmolen in het weidse landschap van de Moeren

Op dinsdag 7 mei werd in de Moeren, op enkele honderden meter van de Sint-Karelsmolen, een nieuwe picknickplaats in gebruik genomen. De picknickplaats bevindt zich langs het fiets- en ruiterpad dat de Bewesterpoort-West verbindt met de Debarkestraat, en is gelegen langs de Ringsloot.
The post Picknicken bij de Sint-Karelsmolen in het weidse landschap van de Moeren appeared first on

Lees meer »

Debusschere Vastgoed staat voor persoonlijk verhaal: “Ik ga voor een individuele en vertrouwelijke aanpak”

Stijn Debusschere nam met zijn vastgoedkantoor in september 2023 zijn intrek in de Sint-Petrus en Paulusstraat 5 in Rumbeke. Met twaalf jaar ervaring in de ruime regio Roeselare-Kortrijk-Waregem, was het voor de Oekenaar een logische stap om zich in eigen streek te vestigen.
The post Debusschere Vastgoed staat voor persoonlijk verhaal: “Ik ga voor een individuele en vertrouwelijke aanpak”

Lees meer »