Oud-leider Myanmar Aung San Suu Kyi zit momenteel in huisarrest

De gedetineerde voormalige leider van Myanmar en Nobelprijswinnaar Aung San Suu Kyi is uit de gevangenis vrijgelaten en zit nu in huisarrest. Dat meldt generaal-majoor Zaw Min Tun van de militaire regering in het land. 

Meer krantenkoppen in België

Gerecht houdt reconstructie van ‘Wellnessmoord’

Onder leiding van de Kortrijkse onderzoeksrechter organiseert het gerecht woensdag een wedersamenstelling van de moord op Stephanie D. (43) in Waregem. De vrouw werd op 3 januari neergestoken door haar partner.
The post Gerecht houdt reconstructie van ‘Wellnessmoord’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Schotse premier Yousaf treedt maandag af”

De Schotse premier Humza Yousaf is van plan maandag af te treden, zo meldt The Times. Yousaf zou hebben geconcludeerd dat hij een vertrouwensstemming deze week niet zal overleven en heeft besloten de eer aan zichzelf te houden.

Lees meer »

Dankzij deze West-Vlaming mogen oldtimers weer vrij binnen in lage emissiezones

Voortaan zullen oldtimers weer onbeperkt kunnen binnenrijden in Lage Emissiezones (LEZ) in Vlaanderen in plaats van slechts 12 dagen per jaar met een betalende dagpas. Jurgen Tanghe uit Lichtervelde, secretaris van de vzw Red de Oldtimer pleitte jarenlang bij minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) voor een versoepeling van die regelgeving. En die is er na lang strijden uiteindelijk ook

Lees meer »

Nieuwe rel bij VRT: “Openbare omroep gaat steeds braver aan de leiband van de regering lopen”

Een soort van ‘Topdokters’, maar dan over straffe Vlaamse ingenieurs: dat moet ‘Knappe koppen’ op VRT worden. Maar het programma is, lang voor de eerste opname, bron van alwéér een nieuwe rel over de openbare omroep. De VRT-top zou al te graag de 500.000 euro subsidie van Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) hebben aanvaard, zonder inhoudelijk debat over zo’n programma.

Lees meer »

‘Groeien & Bloeien’-actrice Goele Derick houdt haar leven náást de camera’s angstvallig voor zich: “Ik zou zelfs niet weten of ze getrouwd is …”

Interviews geeft ze zelden of nooit, en zelfs collega’s die jarenlang innig met haar samenwerkten kregen geen inkijk in haar privéleven. Goele Derick (62), nu te zien in ‘Groeien & bloeien’, een enigma noemen is dus geen overdrijving. ‘Dag Allemaal’ dook in haar mysterieuze leven en kwam toch een en ander te weten. “Ze zegt niet veel, maar op de

Lees meer »

KIJK. Ongeruste Russen delen beelden van colonnes westerse legervoertuigen die richting Oekraïne en Polen rijden: “Het is alsof er geen einde aan komt”

Op Russische Telegramkanalen zijn verschillende video’s verschenen van ongeruste Russen in Europa die grote colonnes westerse legervoertuigen in de richting van Oekraïne en Polen zagen rijden. Eén van de colonnes blijkt uit Nederlandse wagens te bestaan. “Dit is niet goed. Het is alsof er geen einde aan komt”, hoor je iemand zeggen.

Lees meer »

KIJK. Ontsnapte koninklijke paarden zaaien vernieling in centrum Londen: drie soldaten en fietser raken gewond

In het centrum van Londen zijn vanochtend vijf paarden van de Household Cavalry losgebroken. Ze sloegen op hol toen ze de Hyde Park Barracks verlieten voor een oefening. Vier mensen, onder wie drie soldaten, raakten gewond. Op sociale media circuleren beelden van twee loslopende paarden, het witte paard zit helemaal onder het bloed. Hoe zwaargewond de slachtoffers of de dieren

Lees meer »

Daders brutale gijzeling in drugsmilieu vragen mildere straf

Drie betrokkenen van een hallucinante gijzeling rond een drugsschuld, vragen in beroep lichtere straffen. Een 29-jarige ontsnapte ternauwernood aan de dood toen hij werd ontvoerd en half bewusteloos werd geslagen. “Hij heeft op een knopke gedrukt om een luizige 800 euro terug te krijgen!”
The post Daders brutale gijzeling in drugsmilieu vragen mildere straf appeared first on KW.be.

Lees meer »