1.300 sportievelingen nemen deel aan San Silvestercross in Sint-Eloois-Winkel

Met zo’n 1.300 lopers werd de 46ste editie van de San Silvestercross dinsdag een groot succes.

Dinsdag vond in het centrum van Sint-Eloois-Winkel de 46ste editie van de San Silvestercross plaats. “We hadden gelukkig de weergoden aan onze zijde. Tussen enkele regendagen door was dit het ideale weer voor een loopevenement”, aldus Bruno Bonte, voorzitter van het organiserende comité.

Erg veel voorinschrijvingen

De organisatie zag in aanloop naar het evenement de voorinschrijvingen binnenstromen. “Reeds 1.100 deelnemers schreven zich vooraf in, dat is meer dan de voorbije jaren”, aldus Bruno. De kinderloop bracht iets minder deelnemers op de been dan anders, maar veel jonge snaken waagden zich onmiddellijk aan de korte cross. In totaal mocht de organisatie zo’n 1.300 inschrijvingen noteren. “En daar zijn we natuurlijk tevreden mee.”

Snelle lopers

Voor loopclub De Snelle Lopers werd de San Silvestercross een thuismatch. De Winkelse loopvereniging werd anderhalf jaar geleden boven de doopvont gehouden. “We zijn hier met een vijftiental leden. De voorbije maanden liepen we al verschillende keren het parcours af in de hoop ook andere lopers tegen te komen die misschien wel geïnteresseerd zijn om zich aan te sluiten bij onze groep”, aldus Gino Provost. Hij waagde zich zowel aan de korte als de lange cross. “Niet dat ik hier speciaal naar toe getraind heb, het is gewoon een heel gezellig evenement.” Naar jaarlijkse gewoonte kwam Beitemnaar Ruben Depoortere aan de start van de korte cross. “Ik vind dit een super leuke wedstrijd. Kerstcorrida’s zijn gewoon erg gezellig. Nu eerst lopen en dan naar Jan Breydel om te supporteren voor Club Brugge. Een drukke, sportieve avond.”

Supporters

Langs het parcours werden de lopers aangemoedigd door de talrijk opgekomen supporters. Verschillende straat-en wijkcomités maakten van het evenement gebruik om iets op til te zetten en ook in het centrum van Sint-Eloois-Winkel was het gezellig druk. “We komen niet speciaal voor iemand supporteren, maar het is hier gewoon gezellig druk. Voor de kinderen is het leuk dat er hier ook Kerstmannen zijn”, aldus Semiha Busser.

The post 1.300 sportievelingen nemen deel aan San Silvestercross in Sint-Eloois-Winkel is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Francesco Planckaert toont in primeur zijn nieuwe woonbus: “We willen hiermee zo snel mogelijk naar de camping van Staf Coppens”

Drie slaapkamers, een doucheruimte met toilet, een keukentje en een kacheltje: de oude reisbus die Francesco Planckaert (42) en zijn gezin ombouwden tot een camper, biedt alle comfort. De bus dient niet alleen voor eigen gebruik, maar zal je ook kunnen huren als vakantiewoning, onthult Francesco in ‘Dag Allemaal’ tijdens een exclusieve rondleiding.

Lees meer »

Duo dat horloge probeerde te stelen van burgemeester Francesco Vanderjeugd mag na acht maanden cel verlaten: “Ze leken te dansen, maar dat was enkel afleiding”

Twee mannen hebben voor de Brugse rechtbank achttien maanden celstraf met uitstel gekregen nadat ze in een Oostends café het horloge probeerden te stelen van Francesco Vanderjeugd (Open VLD), de burgemeester van Staden. Mohammed A. en Yassin B. mogen na acht maanden voorhechtenis de cel verlaten. Het duo ging volgens Vanderjeugd heel sluw te werk. “Ze leken wel te dansen”,

Lees meer »

Basisschool Zuid schenkt 4.400 euro aan Run for Air

De opbrengst van de jaarlijkse sponsorloop van de Stedelijke Basisschool Zuid Stasegem werd geschonken aan ‘Run for Air’, een initiatief van de Mucovereniging, die personen met muco helpt om een sport of bewegingsactiviteit uit te oefenen.
The post Basisschool Zuid schenkt 4.400 euro aan Run for Air appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gedetineerde ontkent wekenlange verkrachting celgenoot in Brugse gevangenis

Een 21-jarige Marokkaan ontkent voor de Brugse rechtbank met klem dat hij zijn celgenoot herhaaldelijk verkrachtte tijdens een medische isolatie. Nochtans stak zijn sperma op het gezicht van het slachtoffer. Maar daar had Zohir K. een opvallende uitleg voor.
The post Gedetineerde ontkent wekenlange verkrachting celgenoot in Brugse gevangenis appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Man verscheen met mes in mijn hotelkamer”: Verdachte van verdwijning Madeleine McCann staat opnieuw terecht in verkrachtingsproces

Een vrouw die Christian Brückner, de hoofdverdachte van de verdwijning van Madeleine McCann, beschuldigt van verkrachting, verklaarde tijdens de rechtszaak “dat ze in haar hotelkamer werd aangevallen door een man met een mes”. Brückner wordt beschuldigd van drie aanklachten van verkrachting en twee van seksueel misbruik tijdens zijn lopende proces in Braunschweig, Duitsland.

Lees meer »

Wat het Europese tripje van president Xi ons kan leren

De Chinese president Xi Jingping trekt door Europa, met een zorgvuldig uitgekiende agenda, selectieve uitnodigingen en cognac als wapen in de strijd. Als we onafhankelijker willen worden van China zullen we het spel op een intelligente manier moeten spelen.

Lees meer »