Ondanks de uitschakeling: Kevin De Bruyne verkozen tot man van de match door HLN-surfer

De HLN-surfer heeft Kevin De Bruyne verkozen tot man van de match van Manchester City-Real Madrid. De Rode Duivel haalde het met grote voorsprong, voor landgenoot Jérémy Doku. Beide Belgen waren betrokken bij de belangrijke gelijkmaker die Man City een kwartier voor tijd wist te scoren. Maar uiteindelijk haalde Real het dus na wel na strafschoppen. 

Meer krantenkoppen in België

ANALYSE. Hoe liggen de kaarten in Oekraïne? Oorlogsexpert Housen: “Dit parelsnoer van vijf steden in de Donbas, daar is het Poetin om te doen”

Precies twee jaar en twee maanden na de Russische inval in Oekraïne is het einde van de oorlog nog niet in zicht. Hoe liggen de kaarten op het terrein? Waar boeken de Russen vooruitgang? En kan Oekraïne zich blijven verdedigen? Kolonel en expert oorlogstactiek Roger Housen analyseert. “Dit snoer van vijf steden, de parels van de Donbas, daar is het

Lees meer »

Een op de drie Vlaamse bedrijven gebruikt artificiële intelligentie

In 2023 heeft zowat één op de drie Vlaamse bedrijven artificiële intelligentie (AI) ingezet. Dat is een stijging tegenover 2022, toen er nog sprake was van één op de vier bedrijven. Vooral instrumenten zoal ChatGPT zijn aan een opmars bezig. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams minister van Economie Jo Brouns (CD&V) bekendmaakt. Uit dezelfde cijfers blijkt ook dat bijna

Lees meer »

Komt Amerikaanse hulp te laat nu Oekraïens leger zich op verschillende plaatsen terugtrekt? Oud-kolonel Housen analyseert: “Er is een dubbele race aan de gang”

De opperbevelhebber van de Oekraïense troepen geeft aan dat de situatie aan het front verslechtert nu de Russen de volledige frontlijn aanvallen en her en der tactische successen boeken. Zijn we op een kantelpunt in de oorlog? Wat voeren de Russen in hun schild? Komt de langverwachte Amerikaanse steun te laat? Oud-kolonel Roger Housen analyseert.

Lees meer »

De klas als politiek mijnenveld

01:00 Nu jongeren vanaf 16 jaar naar de Europese stembus moeten, kunnen scholen niet meer onder hun politieke opdracht uit. Maar leerkrachten zijn op hun hoede, vooral door de oproep van het Vlaams Belang. …

Lees meer »

Michelle (23) geeft dansworkshops in Brugge: “We bieden uiteenlopende stijlen aan”

Studente event- en projectmanagement Michelle Gouwy (23) gaat onder de noemer Evita Dance van start met een reeks dansworkshops in ontmoetingscentrum De Xaverianen. “Wie zijn dansmoves naar een hoger niveau wil tillen, bieden we uitdagende workshops in verschillende stijlen aan”, zegt Michelle.
The post Michelle (23) geeft dansworkshops in Brugge: “We bieden uiteenlopende stijlen aan” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Keane viert twintigjarig jubileum van debuutalbum: “Nooit gedacht dat het zo’n succes zou worden”

‘Hopes and Fears’, het debuutalbum van de Britse popband Keane, bestaat twintig jaar. Het werd een van de bestverkochte Britse albums aller tijden. “Maar eigenlijk wisten we toen niet zo goed waar we mee bezig waren”, vertellen Tom Chaplin (45) en Tim Rice-Oxley (47) aan Ulrike D’hauwer op Q-Allstars. Een gesprek over het prille begin van de groep en het

Lees meer »

Fiscus vult dit jaar vier miljoen belastingaangiftes vooraf in

De fiscus stuurt dit jaar voor de aangifte van de personenbelasting vier miljoen voorstellen van vereenvoudigde aangifte uit, 150.000 meer dan een jaar geleden. Het aantal codes daalt met tien, zo meldde de federale overheidsdienst Financiën woensdag bij de voorstelling van de nieuwe aangifte.

Lees meer »

KIJK. Spuwen en vlammen werpen met haarlak: JOE-dj Anke Buckinx leert hoe ze zichzelf moet verdedigen tegen aanranders

In ‘Anke geeft sterren’ test JOE-dj Anke Buckinx elke week een nieuwe activiteit uit. Deze keer leert Patrick haar aan hoe ze zichzelf kan verdedigen tegen een aanrader tijdens een avondje uit. JOE-luisteraar Wesley neemt de rol van ‘aanrander’ op zich terwijl Anke alle technieken aangeleerd krijgt, en dat verloopt niet zonder slag of stoot.

Lees meer »

Maged en Nancy baten Santa Maria Grill Hut uit in Lauwe: “We grillen ons vlees zonder olie of vet, veel gezonder!”

In Lauwe opende Santa Maria Grill Hut zopas de deuren. Als eerste in de regio kun je er terecht voor grillspecialiteiten, via het afhaalsysteem. “Geen van onze klanten hoeft honger te lijden, want hier is meer altijd beter dan minder.”
The post Maged en Nancy baten Santa Maria Grill Hut uit in Lauwe: “We grillen ons vlees zonder olie of

Lees meer »