Publiek beslist of surfer Kamiel (11) naar buitenland moet verhuizen

In ‘Wat Zou Jij Doen?’ bij VTM zien we op donderdag 25 januari hoe de jonge surfer Kamiel Deraeve uit Oostduinkerke het lot van zijn carrière legt in Karen Damen en een publiek.

In ‘Wat Zou Jij Doen?’, elke donderdag bij VTM, biedt Karen Damen eerste hulp bij keuzestress. Ze legt het lot van twijfelaars die voor een groot of klein, maar vaak life changing dilemma staan in de handen van 250 wildvreemden. Het publiek in de zaal stemt en beslist, en die keuze is definitief en bindend. Geen makkelijke opdracht voor de stemmers, want de verrassende, opvallende en soms ook ontroerende verhalen van de twijfelaars maken al snel duidelijk dat de meeste dilemma’s méér dan twee kanten hebben…

In de aflevering van donderdag zien we hoe de 11-jarige Kamiel één grote droom heeft: professioneel surfer worden en een plaats in de absolute wereldtop veroveren. Om die droom na te jagen traint hij volop, maar de golven van de Belgische Noordzee zijn intussen klein bier voor het jonge surftalent. Maakt Kamiel, die al deelnam aan het WK en EK surfen, binnenkort de golven van Fuerteventura onveilig? Het publiek beslist.

‘Wat Zou Jij Doen?’, op donderdag 25 januari om 20.40 uur bij VTM en ook op VTM GO.

The post Publiek beslist of surfer Kamiel (11) naar buitenland moet verhuizen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Ik ken vaders en zonen die niet meer met elkaar praten, puur om de politiek”: Vlamingen in Slovakije na aanslag op premier Fico

Landgenoten die in Slovakije wonen en werken, reageren vol ongeloof op de aanslag op premier Fico. “Dit land is extreem verdeeld. Twee kampen staan lijnrecht tegenover elkaar”, getuigen ze bij HLN. Hoe uit zich dat? Wie worden als de schuldigen aangewezen? En hoe geraakt het land hieruit? “‘Als je meeheult met de Russen, krijg je het in je gezicht terug’,

Lees meer »

Terwijl Voeren de schade opmeet, voorspelt het KMI nog meer regen

Terwijl de inwoners van Voeren nog volop aan het opruimen zijn na de wateroverlast van vrijdagavond, voorspelt het KMI nog meer regen de komende dagen. De neerslaghoeveelheden zouden lager moeten liggen dan de afgelopen dagen, maar door de hoge grondwaterstanden loert het gevaar op wateroverlast om de hoek. Weervrouw Sabine Hagedoren verwacht de komende decennia overigens nog meer "extreme" periodes.

Lees meer »

Drie Moorselenaars in het zog van de renners: “De Mannekes van de Giro”

Tijdens de rustdag van de ronde van Italië werd het een hartelijk weerzien tussen matrassenmannen Wim Vanneste en Philiep Derthoo en verzorger Steven D’Helft. Moorsele boven in de Giro! De belevenissen van Wim en Philiep kan je volgen in hun blogspot.
The post Drie Moorselenaars in het zog van de renners: “De Mannekes van de Giro” appeared first on

Lees meer »

Joost Klein vanavond voor het eerst sinds Songfestival weer op het podium, ‘Europapa’ gaat ondertussen wereldwijd viraal

De Nederlandse artiest Joost Klein staat vanavond voor het eerst sinds zijn uitsluiting van het Eurovisiesongfestival weer op het podium. De 26-jarige artiest staat op een de affiche van Freshtival Weekend in Enschede in Nederland. Ondertussen gaat ‘Europapa’ viraal, het Nederlandstalige nummer duikt in alle hoeken van de wereld op in de Spotify-hitlijsten.

Lees meer »

“Juridisch zullen ze hun lot niet kunnen ontlopen”: dit zou arrestatiebevel van Internationaal Strafhof betekenen voor Netanyahu en Gallant

De kans dat het Internationaal Strafhof (ICC) ook echt overgaat tot het uitvaardigen van een aanhoudingsbevel tegen 3 Hamas-kopstukken en de Israëlische premier Benjamin Netanyahu en zijn Defensieminister Yoav Gallant is groot. Wat maakt de aanklachten tegen de Israëlische politici zo uniek? Waarop baseert het Strafhof zich? En wat betekent een arrestatiebevel in de praktijk?

Lees meer »

Beoogde premier Plasterk zegt in de krant “sorry” tegen Omtzigt

Ronald Plasterk heeft vrijdag in een open brief in De Telegraaf zijn excuses aangeboden aan Pieter Omtzigt, de leider van de coalitiepartij Nieuw Sociaal Contract (NSC). In een eerdere fase van de regeringsvorming kregen de twee het aan de stok. Plasterk was toen informateur. Nu wordt hij beschouwd als een mogelijke toekomstige premier.

Lees meer »

Fairtrade avondmarkt overdonderend succes

De recente Fairtrade avondmarkt bracht heel wat mensen op de been in de Fairtradestraat, de Kleine en Grote Dijk en het Begijnhofstraatje, aan de oevers van de Handzamevaart vlak bij het centrum van Diksmuide, waar ruim 50 lokale of fairtradehandelaars hun waren aanprezen.
The post Fairtrade avondmarkt overdonderend succes appeared first on KW.be.

Lees meer »

UGent bouwt voor het eerst zelfrijdende elektrische racewagen en hoopt als 1e Belgische universiteit deel te nemen aan internationale wedstrijd

De Universiteit van Gent heeft voor het eerst een zelfrijdende elektrische racewagen gebouwd. De UGent wil daarmee als eerste Belgische universiteit deelnemen aan internationale wedstrijden. Dat wordt spannend, want ook in Leuven is zo’n wagen gebouwd. De UGent hoopt nog vóór Leuven de nodige keuringen te krijgen om aan een wedstrijd te mogen deelnemen.

Lees meer »