Komt Amerikaanse hulp te laat nu Oekraïens leger zich op verschillende plaatsen terugtrekt? Oud-kolonel Housen analyseert: “Er is een dubbele race aan de gang”

De opperbevelhebber van de Oekraïense troepen geeft aan dat de situatie aan het front verslechtert nu de Russen de volledige frontlijn aanvallen en her en der tactische successen boeken. Zijn we op een kantelpunt in de oorlog? Wat voeren de Russen in hun schild? Komt de langverwachte Amerikaanse steun te laat? Oud-kolonel Roger Housen analyseert. 

Meer krantenkoppen in België

Vilvoorde lanceert opnieuw campagne tegen hondenpoep

Vilvoorde lanceert opnieuw een campagne om aan baasjes van honden te vragen om hondenpoep altijd op te ruimen. Net als vorig jaar doet de stad dat met posters die inwoners van Vilvoorde aan hun raam kunnen hangen. Baasjes die toch betrapt worden op het achterlaten van hondenpoep, kunnen een GAS-boete krijgen.

Lees meer »

Na HLN-podcast ‘Kinderen van de Kerk’, De Croo geeft toe: “Er hebben in ons land gedwongen en illegale adopties plaatsgevonden”

“In België hebben er tussen 1950 en vandaag wel degelijk illegale en gedwongen adopties plaatsgevonden. Daar zijn voldoende bewijzen voor.” Dat verklaarde premier Alexander De Croo (Open Vld) woensdag in de Kamer. Deze erkenning is een grote doorbraak én opluchting voor de slachtoffers die eerder uitgebreid hun verhaal deden in de HLN-podcast ‘Kinderen van de Kerk’. Krijgen zij nu een

Lees meer »

Wandeling per paard en koets verhuist naar Stal De Cloche

De Recreatiewandeling der Tabaksstreek per paard en koets was in Wervik al 35 jaar een traditie. De Wervikse Recreatieruiters en Menners hielden er na al die jaren mee op, maar gelukkig nam Stal De Cloche op de Voorhoek in Geluwe de organisatie over.
The post Wandeling per paard en koets verhuist naar Stal De Cloche appeared first on KW.be.

Lees meer »

Weduwe van buschauffeur dodelijk ongeluk in Sierre gaf zich jarenlang valselijk uit als onthaalmoeder: “Na sluitingsbevel deed ze gewoon verder”

De weduwe van de buschauffeur die betrokken was bij het dodelijk busongeval in Sierre moet zich dinsdagochtend voor de Tongerse rechtbank verantwoorden omdat ze zich jarenlang valselijk uitgaf als onthaalmoeder. De Alkense had geen geldige vergunning van Kind en Gezin en kon zo geen fiscale attesten afleveren aan de ouders.

Lees meer »

Hondenkwekerij De Schoonen Troost in Oostrozebeke staat opnieuw terecht voor allerhande milieu-inbreuken

De vader en dochter achter hondenkwekerij De Schoonen Troost in Oostrozebeke staan opnieuw terecht voor allerhande milieu-inbreuken. De 91-jarige gepensioneerde landbouwer werd al meermaals veroordeeld en zijn vergunning werd ingetrokken. Desondanks trof de politie opnieuw nestjes honden aan.
The post Hondenkwekerij De Schoonen Troost in Oostrozebeke staat opnieuw terecht voor allerhande milieu-inbreuken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stad Diksmuide toont ondernemers troeven

Het gemeentebestuur van Diksmuide heeft voor iedereen die met toerisme en economie bezig is een overzicht gepresenteerd van de inspanningen die daarvoor worden gedaan, en de mogelijkheden die daaruit voortvloeien.
The post Stad Diksmuide toont ondernemers troeven appeared first on KW.be.

Lees meer »

Italiaanse fans zijn voorlopig rustig in Brugge

De supporters van de Italiaanse ploeg Fiorentina zijn in Brugge gearriveerd voor de terugwedstrijd in de halve finale van de Conference League tegen Club Brugge. Voorlopig zijn er geen incidenten.
The post Italiaanse fans zijn voorlopig rustig in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »