Een op de drie Vlaamse bedrijven gebruikt artificiële intelligentie

In 2023 heeft zowat één op de drie Vlaamse bedrijven artificiële intelligentie (AI) ingezet. Dat is een stijging tegenover 2022, toen er nog sprake was van één op de vier bedrijven. Vooral instrumenten zoal ChatGPT zijn aan een opmars bezig. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams minister van Economie Jo Brouns (CD&V) bekendmaakt. Uit dezelfde cijfers blijkt ook dat bijna 1 op de 10 Vlaamse bedrijven vorig jaar kreeg af te rekenen met een cyberaanval.

 

Meer krantenkoppen in België

Code geel voor regen en onweer in het hele land

Donderdag is het eerst zwaarbewolkt met regen. In de namiddag wordt het vaak droog met echter ook lokale regen- of onweersbuien, die intens kunnen zijn. Op veel plaatsen kan er opnieuw veel neerslag vallen. De maxima liggen tussen 15 en 18 graden.
The post Code geel voor regen en onweer in het hele land appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bouw nieuwe scoutslokalen in Tiegem start in juni

Doordat de gemeentelijke dienstverlening stapsgewijs gecentraliseerd wordt in het Gemeentepunt op de Heirbaan 73, worden de kansen benut om de organisatie te vernieuwen. De diensten Cultuur en Toerisme verhuisden in de week van 22 april van Tiegem naar het Gemeentehuis in De Vierschaar 1 in Anzegem. Dat betekent dat het voormalige gemeentehuis in Tiegem leeg komt te staan en kan

Lees meer »

Pleinfeesten in Brugge met fors uitgebreide rommelmarkt

Op 25 en 26 mei vinden in Sint-Andries Brugge de Pleinfeesten plaats. Zaterdag 25 mei worden deze feesten, die aan de 18de editie toe zijn, vanaf 17 uur ingezet met een buurtfeest aan paviljoen ‘Den Breydel’. Lokale dj’s en een optreden van Davy Gilles van de Romeo’s zorgen voor de ambiance.
The post Pleinfeesten in Brugge met fors uitgebreide

Lees meer »

LIVE GAZA. Netanyahu bijt van zich af na dreigement van Biden: “Ook zonder hulp van VS zal Israël doorvechten”

De onderhandelingen over een wapenbestand voor Gaza zijn mislukt. Dat meldt een hoge Israëlische functionaris in de nacht van donderdag op vrijdag. Die vertelt ook dat het offensief in Rafah zal doorgaan. De delegatie van Hamas heeft Caïro, waar de gesprekken plaatsvonden, dan ook verlaten. Dat meldt een aan aan de terreurbeweging gelieerde zender. De Amerikaanse president Joe Biden dreigt

Lees meer »

Briljant voor Maria en Etienne

Op donderdag 2 mei vierden Etienne Muysewinkel en Maria Willocx hun 65ste huwelijksverjaardag. Het koppel heeft drie kinderen (Annick, Dominique en wijlen Steve), vijf kleinkinderen (Christophe, Stéphanie, Xavier, Didier en Charlotte) en vier achterkleinkinderen (Louis, Henri, Amalia en Alexandre). Het koppel leerde elkaar kennen via de zus van Etienne die een vriendin was van Maria.
The post Briljant voor

Lees meer »

PORTRET. Dit is Nemo, de eerste non-binaire persoon die het Songfestival wint: “Mezelf vinden was een lang en moeilijk proces”

“Ik voel me geen man of vrouw. Dat besef schonk me een ongelofelijke vrijheid.” De Zwitserse Nemo had nooit z’n zinnen gezet op het Songfestival, maar kaapte zaterdag als allereerste non-binaire performer de titel weg. Maar wie is de artiest naast het podium? Van mislukte chef-kok tot panda in ‘The Masked Singer’ en trouwe partner voor diens vriendin: dit is

Lees meer »