Voetbalclubs moeten verplicht werk maken van vrouwenvoetbal

 

De voetbalbond gaat voetbalclubs beter ondersteunen om meisjes en vrouwen aan het voetballen te krijgen. Uiterlijk in 2028 moet elke voetbalclub in ons land een coördinator vrouwenvoetbal hebben. Clubs worden aangespoord zowel gemengde als uitsluitend meisjesteams in competitie te brengen.

 

Meer krantenkoppen in België

“Pogacar is de Messi van de fiets, wie durft zeggen dat hij nooit Parijs-Roubaix zal winnen?”

Tadej Pogacar schreef zondag Luik-Bastenaken-Luik op zijn naam. Onhoudbaar, onstopbaar was de Sloveen. Een zege met een emotioneel kantje maar ook de zoveelste bevestiging/demonstratie van “een gigatalent met een lichtjaar voorsprong op de tegenstand”, aldus onze analist Michel Wuyts, die nu al reikhalzend richting Giro kijkt. “De Ronde van Italië als doekje voor het bloeden, schrap dat maar.”

Lees meer »

Ierland wil nieuwe wetgeving om migranten terug te sturen naar VK

Ierland wil bij hoogdringendheid nieuwe wetgeving invoeren zodat het land migranten terug kan sturen naar het Verenigd Koninkrijk. Door de inmiddels goedgekeurde Britse plannen om migranten zonder verblijfsrecht die niet naar hun thuisland kunnen terugkeren naar Rwanda te sturen, trekken meer migranten vanuit het Verenigd Koninkrijk naar Ierland.

Lees meer »

‘Thuis’-actrice Tine Priem kijkt uit naar komst van kindje: “In ‘t echt zwanger zijn is andere koek dan op het scherm”

“Ik ben 35, we konden niet blijven wachten.” Lange tijd had Tine Priem (35) geen kinderwens, maar nu telt de ‘Thuis’-actrice af naar de geboorte van haar eerste kindje in augustus. De komst van de baby en het herstel na haar burn-out hebben Tines prioriteiten en kijk op het leven scherpgesteld, vertelt ze in ‘Story’. “Mensen die mijn energie afpakken,

Lees meer »