Is de klassieke titelstrijd tussen Club Brugge en Anderlecht helemaal terug? “Dit schudt iedereen weer wakker”

Long time no see. Union en KRC Genk doen dan wel nog volop mee, maar voor het eerst in zes jaar tijd zijn ’s lands grootsten opnieuw in een titelstrijd verwikkeld. Ingewijden over het klassieke titanenduel tussen Royal Sporting Club Anderlecht en Club Brugge KV: “Kampioen worden tegen de rivaal is zoveel mooier. Het geeft een pak meer glans.” 

Meer krantenkoppen in België

Milan Fretin wint eerste rit van Vierdaagse van Duinkerke: “Misschien kan ik morgen opnieuw mijn kans gaan”

Milan Fretin heeft dinsdag de eerste rit van de 68e editie van de Vierdaagse van Duinkerke (2.Pro) op zijn naam geschreven. De 23-jarige renner van Cofidis, met Bredense roots, haalde het na 173 kilometer tussen Duinkerke en Le Touquet voor de Fransman Paul Hennequin (Nice Métropole Côte d’Azur). De Ier Sam Bennett (Decathlon AG2R La Mondiale) maakte als derde het

Lees meer »

Cholera treft nu ook Mayotte na uitbraak op Comoren

In Mayotte, een Frans overzees departement in de Indische Oceaan, zijn al 65 mensen getroffen door cholera. Dat meldt de Franse minister van Volksgezondheid. De cholera-epidemie verspreidde zich naar Mayotte door een uitbraak op de nabijgelegen Unie der Comoren.

Lees meer »

Van ‘Miami Vice’-drugsincident tot gehaaide voetbalinvesteerder: wie is Standard-koper Josh Wander van 777 Partners die zopas opzijgezet is?

Een Amerikaanse fraudezaak heeft grote impact op 777 Partners en mede-oprichter Josh Wander: de koper-eigenaar van Standard is uit het bestuur van de voetbalafdeling van 777 Partners gezet. Wie is de 42-jarige investeringskoning met trendy cap uit Miami die in de financiële wereld een gehaaide reputatie heeft en nu zijn voetbalrijk ondermijnd ziet?

Lees meer »

Onze reporter op ‘concert van de eeuw’ in Parijs, samen met andere Vlaamse Swifties: “Een jonge mama had hier 5.000 euro voor over”

Taylor Swift is zowat de grootste popster van de planeet en dat heeft onze reporter Esther De Leebeeck geweten. Als fan – ‘Swiftie’ in het jargon – was ze dan ook extatisch om de Europese aftrap van haar ‘Eras Tour’ mee te maken in Parijs gisteravond. En met haar vele andere Vlaamse Swifties. “Al jaren heb ik een Taylor Swift-spaarrekening”,

Lees meer »

“Zelfs mijn naaktkat deed auditie!” William Boeva pakt (alweer) uit met vlekkeloos West-Vlaams in ‘Nonkels’

Met voorsprong de grappigste cameo in het tweede seizoen van ‘Nonkels’ is die van William Boeva. De Antwerpse komiek spreekt net als in de eerste reeks perfect West-Vlaams. Geen toeval, zo blijkt. “Wim Willaert trok bij die eerste lezing zijn ogen open: ‘Moh, ge ziet gie tweetalig!’ Geweldig.”
The post “Zelfs mijn naaktkat deed auditie!” William Boeva pakt (alweer)

Lees meer »

Iconische website van Belgisch Staatsblad krijgt na 27 jaar make-over

De iconische lay-out met de blauwe achtergrond en de wolkjes uit de jaren 1990, is niet meer. Na 27 jaar is de website van het Belgisch Staatsblad gemoderniseerd en gebruiksvriendelijker gemaakt. "Voor sommigen was het pure nostalgie, maar voor de meesten is het een herinnering aan pure kafka", zegt minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open VLD).

Lees meer »

LIVEBLOG GIRO. Fenomenale Ganna rolt voorlopig iedereen op, Pogacar om 16u24 aan zet – Volg de tijdrit op VTM en VTM GO

De renners krijgen vandaag een tijdrit van 40,6 kilometer voor de wielen geschoven. Na een vlakke aanloop volgt er in het slot een klimmetje van zes kilometer, waarvan vooral de eerste steil (10,7%) omhooggaat. Bouwt Tadej Pogacar zijn voorsprong in het klassement uit? En wat kan onze Cian Uijtdebroeks? Volg de aanloop naar de rit en natuurlijk de etappe in

Lees meer »