Oekraïense bevelhebber: “Rusland valt volledige frontlijn aan en boekt hier en daar tactische successen”

In Oekraïne blijft de situatie aan het front verslechteren. Volgens de Oekraïense bevelhebber Oleksandr Syrsky valt Rusland "actief de volledige frontlijn aan en boekt het "in sommige sectoren tactische successen". 

Meer krantenkoppen in België

Krulstaarthoeve in Damme 100 procent West-Vlaams

De Krulstaarthoeve langs de Damweg in Den Hoorn is een van de zes producenten die bij de recentste toekenningsronde het label ‘100% West-Vlaams’ verkreeg. Op de hoeve teelt vader Geert Maenhout al jarenlang, net zoals zijn vader het deed, grondwitlof en dit terwijl Geerts zoon Kevin vier jaar geleden begon met het telen van frambozen.
The post Krulstaarthoeve in

Lees meer »

Moeder en dochter nemen met Dansstudjoke met vijf groepen deel aan Kattenstoet

Voor verschillende Ieperse verenigingen is de 46ste Kattenstoet op zondag 12 mei een hoogtepunt. Ook bij Dansstudjoke is de driejaarlijkse stoet een traditie. Moeder Joke Quaghebeur en dochter Fauve Deponthière runnen deze dansschool, die bijna 40 jaar geleden werd opgericht door Joke.
The post Moeder en dochter nemen met Dansstudjoke met vijf groepen deel aan Kattenstoet appeared first on

Lees meer »

“Zusters die het beste nastreven”: Soroptimisten Veurne-Westhoek vieren vijftigste verjaardag

Op 27 april 1974 werd de serviceclub SIB Veurne-Westhoek boven de doopvont gehouden en kreeg ze als zeventiende club in België het officiële erkenningscharter. Dit jaar viert de Soroptimistenclub Veurne-Westhoek dus haar vijftigste verjaardag.
The post “Zusters die het beste nastreven”: Soroptimisten Veurne-Westhoek vieren vijftigste verjaardag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Een bloedrode lijn in Gaza

20:16 De VS trekken een rode lijn in de Gaza-oorlog: als Israël de aanval op Rafah inzet, valt de wapentoevoer stil. Maar is er al niet langer een rode lijn overschreden?

Lees meer »

Weduwe van buschauffeur dodelijk ongeluk in Sierre gaf zich jarenlang valselijk uit als onthaalmoeder: “Na sluitingsbevel deed ze gewoon verder”

De weduwe van de buschauffeur die betrokken was bij het dodelijk busongeval in Sierre moet zich dinsdagochtend voor de Tongerse rechtbank verantwoorden omdat ze zich jarenlang valselijk uitgaf als onthaalmoeder. De Alkense had geen geldige vergunning van Kind en Gezin en kon zo geen fiscale attesten afleveren aan de ouders.

Lees meer »

“Vooruit wil dat dit kopstuk de nieuwe minister van Onderwijs wordt”: waarom socialisten gratis schoolmaaltijd eisen

Het plan om gratis gezonde maaltijden aan te bieden in alle scholen is voor Vooruit een absoluut breekpunt voor Vlaamse regeringsdeelname. Maar waarom komt de partij nu al met deze eis? Hoe haalbaar is die? En waarom claimt ze zoveel thema’s die met gezinnen te maken hebben? Carl Devos, politicoloog aan de UGent en politiek analist bij HLN, laat er

Lees meer »