Gemeentebestuur wil honderden euro’s terugvorderen van voetbalclubs

Een relatief korte agenda leidde niet tot grote discussies op de gemeenteraad in Zonnebeke. Toch waren er enkele pittige interpellaties van de oppositie.

De gemeente investeert een bedrag van 566.820 euro voor de herstellingwerken aan landelijke wegen. “Als het budget het toelaat, komen in 2024 de Spilstraat, de Grote Passendalestraat in Beselare, de Zillebekestraat in Zandvoorde, de Oude Zonnebekestraat in Zandvoorde, de Tresoriersstraat in Zonnebeke, de Lotegatstraat in Zonnebeke en de Westrozebekestraat in Passendale aan bod”, aldus schepen van Openbare Werken Dirk Sioen (#Team8980). Dat was voor de oppositie onvoldoende. Raadslid Luk Hoflack (InSamenSpraak) hoopt dat dit dossier tegen mei uitgebreid wordt met de tien slechtste straten van de gemeente en dat daarvoor ook budget voorzien wordt. Raadslid Koen Descheemaeker (N-VA) vond dan weer dat het bestuur moet instaan voor de veiligheid van de burgers en dat onderhoud van de wegen tot de kerntaken behoort.

Regularisatie

Raadslid Koen Descheemaeker vroeg verder ook nog uitleg over een brief die alle voetbalclubs van groot-Zonnebeke hadden ontvangen. “Daarin werd gevraagd het bedrag van 100 euro voor het gebruik van de terreinen en infrastructuur te betalen vanaf augustus 2016. Dit bedrag wordt voor de voorbije acht jaar nu in één keer opgevraagd en zou eventueel in mindering gebracht worden van de subsidies die toegekend worden. De voetbalclubs stellen formeel dat er overeengekomen werd dat dit bedrag niet betaald hoefde te worden en dat dit in samenspraak gebeurde met het gemeentebestuur. De huidige burgemeester was toen schepen van Sport.”

Burgemeester Ingrid Vandepitte (#Team8980) gaf toe dat destijds afgesproken werd dat dit bedrag niet betaald moest worden. “Nu willen we met de financiële dienst echter de zaak regulariseren”, legde ze uit. “We hadden misschien beter eerst overleg gepleegd met de clubs, maar we zullen het nu doen en de problemen oplossen.”

De Lijn

Raadslid Frans Deleu (#Team8980) vroeg verder nog onder andere garanties dat vervoersmaatschappij De Lijn de lijn 90 Ieper-Roeselare zou behouden en en dat de capacaciteit op lijn 80 doorheen Beselare en Geluveld verhoogd zou worden. De gemeenteraad schaarde zich unaniem achter die interpellatie. Schepen van Mobiliteit Koen Meersseman (#Team8980) verwees naar het overleg met De Lijn dat begin februari zal plaatsvinden. Raadsleden Luk Hoflack en Franky Bryon (InSamenspraak) drongen nog aan een vlammende brief te schrijven naar De Lijn om schadevergoeding te eisen.

The post Gemeentebestuur wil honderden euro’s terugvorderen van voetbalclubs is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Liveblog tweede halve finale Songfestival: Mustii maakt zich klaar voor optreden: “Opgewonden en het wachten beu”

In de Zweedse stad Malmö start vanavond de tweede halve finale van de 68e editie van het Songfestival. 16 landen – waaronder België, Nederland en Israël – doen hun best een plek te veroveren in de grote finale van zaterdag. Onze Belgische act Mustii zal als twaalfde aan zet komen. Enkele duizenden pro-Palestijnse demonstranten hebben in Malmö geprotesteerd tegen de

Lees meer »

(H)eerlijk Brugge zet duurzame voeding in de kijker

Tijdens het weekend van 25 en 26 mei vindt in het Koningin Astridpark de zevende editie plaats van (H)eerlijk Brugge, hét familiefestival rond duurzame voeding. Centraal staat het thema voedselresten.
The post (H)eerlijk Brugge zet duurzame voeding in de kijker appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hilde Crevits vindt op Rerum Novarum dat werken moet lonen, maar… “Er moet ademruimte zijn wanneer het minder gaat”

Voldoende mensen aan het werk krijgen en dat werk ook laten lonen, maar tegelijkertijd mensen ook de nodige tijd en zuurstof geven om voor zichzelf en elkaar te zorgen. Met die boodschap sprak Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) de achterban toe op Rerum Novarum. Naar aanleiding van het feest van de christelijke arbeidersbeweging zakte Crevits af naar Lichtervelde.<br

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Zelensky stuurt baas van zijn veiligheidsdienst de laan uit – “Oekraïense drone raakt Russische raffinaderij na tocht van 1.500 kilometer”

Een Oekraïense drone heeft 1.500 kilometer gevlogen vooraleer een Russische raffinaderij in de republiek Basjkirostan geraakt werd. “Een nieuw afstandsrecord”, liet een bron uit de Oekraïense defensiesector aan het Franse persbureau AFP weten. In een speech ter gelegenheid van de Dag van de Overwinning stelde de Russische president Vladimir Poetin dat zijn “strategische troepen altijd gevechtsklaar zijn”. Volg hier alle

Lees meer »

Het is nu officieel: deze ploegen stijgen en degraderen uit de provinciale reeksen

De eindrondes in het provinciaal voetbal zitten er op. Er moest ook nog gewacht worden op de inschrijvingen van de verschillende ploegen. KSV Rumbeke promoveert niet via de interprovinciale eindronde, waardoor er geen extra stijger komt in de reeksen eronder. De voetbalbond bevestigde net de volgende stijgers en dalers.
The post Het is nu officieel: deze ploegen stijgen en

Lees meer »