Gemeente Staden investeert 750.000 euro in drie voetbalclubs: “Droge zomers en natte winters zorgen voor problemen”

De gemeente Staden en de drie voetbalclubs die Groot-Staden rijk is, ondertekenden een protocol dat het startschot moet zijn voor de aanpak van hun buiteninfrastructuur en grasvelden. De gemeente maakt voor die aanpak 250.000 euro per club vrij.

“Onze drie Groot-Stadense voetbalclubs floreren”, legt burgemeester Francesco Vanderjeugd (Open Vld) uit. “Het efficiënt inzetten van hun velden is dan ook een noodzaak. Het onderhoud van de terreinen is uitdagend. Vooral de toenemende impact van droge zomers en natte winters zorgt voor problemen. Om de velden bespeelbaar te houden én op termijn de onderhoudskosten te drukken, maken we met de gemeente nu 250.000 euro per club vrij. Dat budget dient onder andere om de waterhuishouding op en rond de terreinen te verbeteren en de terreinverlichting energiezuiniger te maken.”

Verlanglijstje

“De lokale voetbalclubs gaven de voorbije weken hun verlanglijstje door aan de gemeente. Ze ondertekenden nu een protocol dat de krijtlijnen vastlegt voor de investeringen en de mogelijkheden en de verplichtingen die verbonden zijn aan de investeringen. Het protocol is meteen het startschot voor de geplande verbeteringswerken voor SK Oostnieuwkerke, SK Staden en SK Westrozebeke. Het werd goedgekeurd in de gemeenteraad van december vorig jaar.”

“Het legt vast dat er per club maximaal 250.0000 euro beschikbaar is en dat die middelen enkel gebruikt kunnen worden voor de optimalisatie van de bespeelbaarheid van hun terreinen. Het protocol vermeldt ook de voorwaarden waaraan de clubs moeten voldoen qua veiligheid, kwaliteit, wetgeving en financiële bewijslast”, aldus nog de burgemeester.

Samenwerking of groepsaankopen

“We willen de clubs ook stimuleren om op zoek te gaan naar samenwerkingen of groepsaankopen om de aankoopprijs te drukken. Dit alles moet zorgen voor een efficiënte en verantwoorde aanwending van de investeringstoelage. Het opzet is dat de clubs nog in 2024 de verbeteringswerken uitvoeren.”

The post Gemeente Staden investeert 750.000 euro in drie voetbalclubs: “Droge zomers en natte winters zorgen voor problemen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Terras sportkaffee J&J is klaar

Na het zweten weer wat vocht inslaan? Voortaan kan je bij Sportkaffee J&J in sportcentrum Zomerloos ook op het ruime buitenterras terecht. Het zonnige stekje werd officieel ingehuldigd. Joke Bullynck (51) en Jean Jonckheere (50) zijn al sinds 2017 uitbaters van de horecazaak gekoppeld aan het sportcentrum. Sportkaffee J&J is voor een pak verenigingen en
The post Terras sportkaffee

Lees meer »

Kenners over het seizoen van Warleson: “Soms beste doelman in België”

Bernd Storck zag in hem bij zijn komst naar Cercle, begin 2020, een zeer interessante jongen voor de toekomst. Dany Verlinden kon als zijn trainer groen-zwart overtuigen om hem een contract aan te bieden. Nu ontpopt de Braziliaan zich tot de beste keeper in de Champions’ Play-off. Vier kenners over het seizoen van ‘Pai’ Warleson.
The post Kenners over

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Appartementsgebouw in Russisch Belgorod stort in, vermoedelijk na raketinslag: 17 gewonden

De Oekraïense veiligheidsdienst SBU zegt een terroristische aanslag in Kiev verijdeld te hebben. Die zou voorbereid zijn door de Russische militaire inlichtingendienst GROe en stond gepland voor 9 mei. In de Russische oblast Belgorod is een appartement ingestort, vermoedelijk na een raket- of bominslag. Er zou sprake zijn van minstens zeventien gewonden. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Fietsster (31) gewond na aanrijding met wagen in Roeselare

Op het kruispunt van de Ardooisesteenweg met de Fabrieksstraat in Roeselare kwam het vrijdagochtend omstreeks 7 uur tot een aanrijding tussen een fietser en een personenwagen. De fietsster, een 31-jarige vrouw uit Roeselare, kwam ten val en geraakte daarbij gewond.
The post Fietsster (31) gewond na aanrijding met wagen in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE. Joost Klein mag voorlopig niet repeteren voor finale Songfestival na ‘incident’: Zweedse omroep spreekt over “fysieke confrontatie”

Joost Klein is vrijdagmiddag de grote afwezige bij de generale repetitie voor de finale van het Eurovisiesongfestival zaterdag. De EBU liet weten in een statement dat er zich een incident met de Nederlander heeft voorgedaan. “Hij zal daarom tot nader order niet repeteren.” Alle partijen houden voorlopig de lippen stijf op elkaar, enkel AvoTros gaf een korte mededeling aan de

Lees meer »

Meer dan 100.000 broden teruggeroepen in Japan nadat resten van rat zijn gevonden

Eén van de bekendste broodmerken in Japan, Pasco Shikishima Corporation, heeft duizenden broden teruggeroepen nadat er resten van een zwarte rat in verschillende producten zijn gevonden. De producten worden ook geëxporteerd naar onder andere de VS, China, Australië en Singapore. Er zijn tot nu toe geen meldingen van mensen die ziek zijn geworden, zei Pasco in een verklaring.

Lees meer »

VRT-vakbond veroordeelt geweld in Gaza met steunboodschap tijdens halve finale Songfestival en sluit nieuwe actie tijdens finale niet uit

De socialistische vakbond ACOD-VRT veroordeelt het geweld in Gaza en sluit een nieuwe protestactie tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival morgen niet uit. Gisteren was bij aanvang en aan het einde van de tv-uitzending van de halve finale op VRT 1 een boodschap van de vakbond te zien op het scherm. Daarin veroordeelt de socialistische vakbond onder meer "de schendingen

Lees meer »

Bedrag van Vlaamse transfers neemt nog toe, maar gewicht ervan daalt

In euro’s nemen de transfers vanuit Vlaanderen naar Wallonië de komende jaren nog toe, maar in verhouding tot de economie weegt de financieringsstroom minder zwaar. Dat blijkt uit een update van de transfersstudie van de professoren Willem Sas (KU Leuven/University of Stirling) en Tom Truyts (KU Leuven/UCLouvain Saint-Louis Bruxelles) die zaterdag in De Tijd staat.

Lees meer »

Eerste steen van Scharphoutcomplex is gelegd in Lissewege

In Lissewege werd vanmorgen de eerste steen gelegd van de nieuwe Scharphoutsite die gebouwd wordt op de terreinen waar de Rijksschool vroeger stond, waarvan de lokalen lang gebruikt werden door tal van verenigingen. De materialen van de afbraak worden gebruikt voor de nieuwbouw.
The post Eerste steen van Scharphoutcomplex is gelegd in Lissewege appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Gebouw in Russisch Belgorod getroffen door Oekraïense aanval: zeven gewonden

De Oekraïense veiligheidsdienst SBU zegt een terroristische aanslag in Kiev verijdeld te hebben. Die zou voorbereid zijn door de Russische militaire inlichtingendienst GROe en stond gepland voor 9 mei. In de Russische oblast Belgorod heeft een Oekraïense aanval een appartement getroffen. Er zou sprake zijn van minstens zeven gewonden. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Israël meldt raketaanval op belangrijke grensovergang voor noodhulp aan Gaza

De Israëlische strijdkrachten bereiden een grondoffensief voor in Rafah, waar ongeveer 1,4 miljoen mensen vastzitten. “Ongeveer 300.000″ Palestijnen hebben de oostelijke wijken van de stad verlaten sinds het evacuatiebevel eerder deze week, zo zegt het Israëlische leger. Intussen zijn de onderhandelingen over een staakt-het-vuren en de vrijlating van de gegijzelden op een dood spoor beland, volgens de VS. Volg alle

Lees meer »