Tot 75 km/u in binnenland: KMI waarschuwt morgen met code geel voor stevige windstoten

Het KMI vaardigt morgen code geel uit voor hevige windstoten. In het binnenland moet rekening gehouden worden met snelheden van 65 tot 75 km/u, aan zee wordt het nog een tikje feller (tot 80 km/u). De waarschuwing geldt voor het hele land, van 9 tot 21 uur. De voorspelling voor de komende week ziet er vooral nat uit. “Het is nog geen lente, maar de temperaturen gaan toch al de goede richting uit”, stelt onze weerman Frank Duboccage. 

Meer krantenkoppen in België

INTERVIEW. “Op één proef na heb ik in élke opdracht gesaboteerd”: meest brutale mol in jaren was soms best eenzaam

Hij haalde driekwart van het te winnen bedrag uit de groepspot en saboteerde in nagenoeg élke proef. Sociaal werker Senne Van der Zweep (28) onthulde zichzelf zondagavond als de meest brutale mol in jaren. “Toch is mol zijn bij momenten eenzaam en moeilijk”, vertelt hij in het eerste interview over zijn rol als saboteur. En blijkbaar komt er ook heel

Lees meer »

Gemeenten luisteren naar bewoners De Vijfwegen en nemen verschillende veiligheidsmaatregelen

Zowel de gemeente Moorslede als de gemeente Wervik investeren elk in de veiligheid op het gehucht De Vijfwegen. Daar luidden de bewoners de alarmbel nadat er in de bocht op het kruispunt van de Geluwestraat met de Oude Ieperstraat verschillende ongevallen gebeurden de alarmbel. “De vangrail is zelf nog iets langer dan voordien.”
The post Gemeenten luisteren naar bewoners

Lees meer »

Stichter van Herman Parts in Lauwe is overleden

In het AZ Groeninge in Kortrijk is Johan Herman (72) uit Lauwe overleden. In 1982 richtte hij met zijn echtgenote Myriam Vander Stichele het bedrijf Herman Autoparts langs de Dronckaertstraat in Lauwe op. Het gaat om een regionale groothandel in auto-onderdelen. Het gamma differentieert zich van mechanische tot elektronische onderdelen.
The post Stichter van Herman Parts in Lauwe is

Lees meer »

Brugse padelvrienden gaan voor nieuw wereldrecord

In september 2021 slaagden vier Bruggelingen erin om als eerste vier Belgen het wereldrecord padellen te verbreken. Nu gaan ze op 7 en 8 juni opnieuw de uitdaging aan om met een nieuw record een plaatsje te krijgen in het Guinness Book of Records.
The post Brugse padelvrienden gaan voor nieuw wereldrecord appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bekaert blijft onder de verwachtingen in eerste kwartaal

Staaltechnologiebedrijf Bekaert met hoofdzetel in Zwevegem heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een geconsolideerde omzet geboekt van 1,025 miljard euro, of een daling met 14 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat heeft het bedrijf woensdagochtend voorbeurs bekendgemaakt. Analisten hadden gemiddeld genomen gerekend op een omzet van 1,1 miljard euro.
The post Bekaert blijft onder

Lees meer »

“Nooit gedacht dat ik zou zeggen dat hij beter is dan zijn vader”: zelfs zijn trainer is verbaasd over de progressie van Thibau Nys

Nog maar twaalf dagen gekoerst en Thibau Nys (21) heeft al vier keer gewonnen. Nys was ritwinnaar in de Ronde van Romandië en hij werd vorige week rit- en eindwinnaar in de Ronde van Hongarije. Okay, Tadej Pogacar doet beter. Maar je kunt niet zeggen dat ook de jonge Belg niet goed aan het wielerseizoen is begonnen. Zelfs zijn trainer

Lees meer »

Zonnig weer zorgt voor topweekend aan de kust

De toeristische sector aan de kust kan tevreden terugblikken op het verlengde Hemelvaartsweekend. Volgens provinciebedrijf Westtoer werden dankzij het zonnige lenteweer 700.000 toeristische overnachtingen en 550.000 dagtoeristen genoteerd. Tijdens hun lentevakantie trokken ook heel wat Franstalige Belgen naar de kust.

Lees meer »

Feest voor twaalf eerstecommunicanten in Madonna

Op zaterdag 11 mei was het feest voor twaalf eerstecommunicanten in de kerk van Madonna. Op de foto zien we Amy Bouckaert, Reinout Cappoen, Emilla Debruyne, Tiebo Depuydt, Lize De Rudder, Mathis De Sutter, Julie Dupon, Eléonore Noyelle, Tuur Schotte, Eli Vandenbroucke, Tibo Van Insberghe en Ellis Verbrugghe samen met de catechisten Heidi Desmedt en
The post Feest voor

Lees meer »