Vlaamse regering verlengt omgevingsvergunning van Brussels Airport, geen verbod op nachtvluchten

De Vlaamse regering heeft de omgevingsvergunning van Brussels Airport verlengd. Dat meldt het kabinet van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA). Er komt geen verbod op nachtvluchten.

 

Meer krantenkoppen in België

“We hebben al influencers genoeg in de politiek”: Jeremie Vaneeckhout en Matti Vandemaele willen scoren met Groen

Méér windmolens. Méér masteropleidingen. Méér dorpsscholen. Maar ook: géén luchthaven meer in Wevelgem, géén verlenging van de A19 én de oprichting van een Nationaal Park. Groen heeft ambitieuze (maar ook controversiële) plannen voor onze provincie. Wij gaan aan tafel met de heren-lijsttrekkers Matti Vandemaele en Jeremie Vaneeckhout. “We hebben al influencers genoeg in de politiek.”
The post “We hebben al

Lees meer »

Thiago Silva (39) neemt in tranen afscheid van Chelsea

En dan breekt een ervaren Braziliaanse verdediger in tranen uit. Thiago Silva (39) is bezig aan zijn laatste weken in dienst van Chelsea. In een emotionele video op de website van de ‘Blues’ stelt de cultspeler dat hij op het einde van het seizoen de club verlaat.

Lees meer »

SOS Piet XL stoomt je vanaf vanavond klaar voor het barbecueseizoen: “Zo maak je perfect gelakte ribbetjes!”

Vanaf zondag 28 april trekt HLN-chef Piet Huysentruyt op pad door Vlaanderen in een speciaal barbecueseizoen van SOS Piet XL. “Wat hebben we geleerd vandaag”, klinkt standaard na zijn tips waarmee hij ieders kookproblemen oplost. Deze keer gaat hij kijken hoé je die perfecte zoutkorst op je dorade krijgt, of een heerlijk varkenshaasje op de grill bakt.Dorade in zoutkorst, veel

Lees meer »

Nieuw natuur- en recreatiegebied als uitbreiding voor domein Ter Borcht in Meulebeke: “Picknickruimte met zicht op groene skyline”

In 2020 kocht de gemeente Meulebeke een perceel grond van 2ha dat aansluit op het sport- en recreatiedomein Ter Borcht. Het perceel is gelegen naast de jeugdlokalen op de Hoeve Vincent in de Krekelstraat. Bedoeling is om een nieuwe, publieke toegankelijke ontmoetingsplaats te creëren met ruimte voor natuur en recreatie.
The post Nieuw natuur- en recreatiegebied als uitbreiding voor domein

Lees meer »

Brandweer ruimt oliespoor op in centrum van Pervijze

De brandweer van Diksmuide werd woensdagochtend opgeroepen om een oliespoor op te ruimen in het centrum van Pervijze. Dat spoor lag in de Pervijzestraat (N35), over het kruispunt en stopte ter hoogte van de basisschool in de Nieuwpoortstraat.
The post Brandweer ruimt oliespoor op in centrum van Pervijze appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vier nieuwkomers voor Damesvolley Waregem A

Derdenationaler Damesvolley Waregem heeft zijn huiswerk klaar voor volgend seizoen. Maar liefst vier aanwinsten komen het team versterken.
The post Vier nieuwkomers voor Damesvolley Waregem A appeared first on KW.be.

Lees meer »

Komt inventaris van je volledige vermogen dichterbij? Fiscaal expert legt uit wat een vermogenskadaster voor jou zou betekenen

Het zorgbudget voor een oudere in een rusthuis of genieten van een sociaal tarief: CD&V zet in haar programma de deur open om die steun afhankelijk te maken van het gezinsvermogen. Volgens experten heb je daarvoor een vermogenskadaster nodig, iets waar Groen, PVDA en Vooruit al langer voor pleiten. Samen met prof fiscaal recht Michel Maus leggen we uit wat

Lees meer »

“Ik ben net een lieve oma geworden, stuur me niet naar de gevangenis”: kleptomane moet zich laten begeleiden na diefstal van dure handtas

Een 67-jarige oma uit Leuven moet zich verplicht twee jaar intensief laten begeleiden voor haar onweerstaanbare drang om te stelen. Ze is daarvoor al jaren gekend, maar herviel toen ze vorig jaar in Nieuwpoort dure kledij en een peperdure handtas van 1.900 euro stal. “Ik ben net een lieve oma geworden, stuur me alsjeblieft niet naar de gevangenis”, smeekte ze

Lees meer »

Mathias Vanoverberghe is prof en beleeft zijn jeugddroom: “Me tonen in vroege vlucht”

Mathias Vanoverberghe (26) draait al heel wat jaartjes mee in het wielerpeloton, maar brak pas in 2023 helemaal door met tien overwinningen. Nu rijdt de Zwevegemnaar op continentaal niveau. “Ik hoop me dit jaar nog een paar keer te kunnen tonen in een vroege vlucht.”
The post Mathias Vanoverberghe is prof en beleeft zijn jeugddroom: “Me tonen in vroege vlucht”

Lees meer »

Volg hier vanavond vanaf 18.30 uur live de loting van het provinciaal voetbal

De loting van de eindrondes van het provinciaal voetbal vinden maandagavond 29 april plaats in ‘t Bourgondisch Kruis in Beveren-Roeselare. De loting start om 18.30 uur, dan gaan eerst de tweedeprovincialers in de trommel. Hier vind je een overzicht van de deelnemers, de loting vanavond kun je hier volgen.
The post Volg hier vanavond vanaf 18.30 uur live de loting

Lees meer »