Vier nieuwkomers voor Damesvolley Waregem A

Derdenationaler Damesvolley Waregem heeft zijn huiswerk klaar voor volgend seizoen. Maar liefst vier aanwinsten komen het team versterken.

Amper enkele dagen na de slotspeeldag kondigt sportief manager Joost Kerckhof vier nieuwe aanwinsten aan. Irene Chanterie (1999) – Midden – komt over van reeksgenoot Elckerlyc Zwevezele. Na twee jaar keert ze terug naar het vertrouwde nest. Lisanne Debusschere (2004) – Receptie-hoek – komt over van VKt Torhout uit tweede nationale. Philine Vanneste (2003) – Opposite – komt over van VKt Torhout uit tweede nationale. Lotte Spanoghe (1999) – Midden, maar bij Waregem als receptie-hoek – komt over van Saturnus Michelbeke uit eerste nationale. Ten slotte komt Marc Vanneste – Scouter – over van VKt Torhout uit tweede nationale. Fien Schroeder is de enige speelster die de club verlaat voor Bidavo Bissegem uit eerste nationale. Daarmee is het huiswerk van Joost Kerckhof af.

“We proberen jaar na jaar beter te doen. Dit wil zeggen, volgend seizoen beter dan de zesde plaats in ons eerste jaar in derde nationale”, vertelt Joost. “We zullen met een uitgebreide groep van start gaan waarvan er enkele pas rond de Nieuwjaarsperiode speelklaar zullen zijn. Lisanne wordt geopereerd en ook Fien Baeyens is nog een tijdje out. Margaux Augustijns is momenteel zwanger. We starten dus met dertien fitte speelsters. Het zal afwachten zijn hoe groot het gemis van Fien Schroeder zal zijn, maar Alexandra Boev doet momenteel een uitstekende job. Philine is een jonge speelster waarin we geloven en daardoor hebben we twee volwaardige opposites. De midden wordt versterkt met Irene en op de hoek komt Lotte die een heel goeie technische opleiding kreeg. We komen dus versterkt aan de eerste opslag van het seizoen. Benoit Cornette en Koen Minnaert blijven het coachingduo. Sharon D’Haeveloose blijft onze kiné op de wedstrijden.”

Volledige plaatje

“Het is dus de bedoeling om te stijgen in de nationale reeksen, maar natuurlijk zal dit morgen nog niet gebeuren. Dit komt er als het volledige plaatje past. Is dit volgend seizoen al, graag”, aldus de Deerlijkenaar. (ELD)

The post Vier nieuwkomers voor Damesvolley Waregem A is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

OVERZICHT. Cocktails drinken tussen struisvogels of een vleugje Ibiza op het Noordzeestrand: in deze zomerbars kan je tijdens het verlengd weekend al terecht

Het lange hemelvaartweekend belooft ook vier dagen lang mooi weer met zich mee te brengen. Een ideale gelegenheid om al eens naar een zomerbar te trekken! Wij lijsten per provincie enkele van de leukste locaties op waar je de komende dagen al terechtkan om met een lekker hapje of een verfrissend drankje in de zon te genieten.

Lees meer »

Quiz – Hoe goed ken jij Brugge?

Hoe goed ben jij op de hoogte van het reilen en zeilen in Brugge? Weet je wie Johny Thio was? Of welke Brugse actrice mee speelt in #LikeMe? Waag dan je kans in deze op en top Brugse quiz. Succes!
The post Quiz – Hoe goed ken jij Brugge? appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVEBLOG REAL-BAYERN (21u). Tuchel: “Geheime wapen van Europees topschutter Kane? Cappuccino”

Kunnen Courtois & co hun goede uitgangspositie van de heenmatch vasthouden in München? Die eindigde in 2-2 dankzij twee doelpunten van Vinicius. Bij Bayern scoorden Sané en Harry Kane. Courtois zal overigens niet onder de lat staan. “Met Lunin spelen was altijd het plan”, bevestigde Ancelotti. Krijgen we hetzelfde spektakel te zien als in de heenwedstrijd? Volg het in de

Lees meer »

Kroonprinses Elisabeth gaat aan universiteit van Harvard in VS studeren: “Dit wordt een fantastische ervaring”

Kroonprinses Elisabeth gaat studeren aan de Universiteit van Harvard in Boston in de Verenigde Staten. Ze is recent geslaagd voor de toelatingsproeven tot de Master in Public Policy. De 2-jarige master zal haar universitaire opleiding aanvullen na haar bachelor in geschiedenis en politiek aan de Universiteit van Oxford in het Verenigd Koninkrijk. Professor-emeritus filosofie Philippe Van Parijs doceerde zelf aan

Lees meer »

Amazonewoud lijdt onder narco-ontbossing

Niet alleen voor biefstuk, soja en goud verdwijnen delen van het Amazonewoud, ook voor cocaïne. De roofbouw die drugscriminelen plegen op de biodiversiteit in Latijns-Amerika, baart regeringen en milieu-organisaties grote zorgen.

Lees meer »

Thuisverplegers trakteren in Harelbeke

Sinds 2003 werken Sabrina Sabbe, Cindy Cardon en Evelyne Mestdagh nauw samen in de thuisverplegingspraktijk Cardon-Sabbe. Hun werkgebied ligt in Kuurne en Groot-Harelbeke en ze staan 24/7 klaar om te helpen. Ze nodigden hun patiënten uit voor een feestje met koffie en gebak.
The post Thuisverplegers trakteren in Harelbeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Een ticketje voor 35.000 dollar, géén look en drugs in de toiletten: een blik achter de schermen van het Met Gala

Het is hét mode-evenement van het jaar. Op het Met Gala in New York poseren de grootste sterren jaarlijks in de allermooiste outfits op de trappen van het Metropolitan Museum of Art. Maar wat speelt er zich af achter gesloten deuren? Nu Amerika zich opmaakt voor een nieuwe editie, onthullen we geheimen van achter de schermen. Van de gastenlijst tot

Lees meer »

Porcelain id wordt nieuwe museumkunstenaar van Musea Brugge

Na een jaar geeft museumillustrator Pieter Van Eenoge op 3 mei de fakkel door aan de nieuwe museumkunstenaar van Musea Brugge: Porcelain id. De nieuwe museumartiest zal zich een jaar lang onderdompelen in de rijke museumcollectie en maandelijks muzikale creaties brengen die in dialoog gaan met de kunstwerken en werking van Musea Brugge.
The post Porcelain id wordt nieuwe

Lees meer »

Clubkampioenschap pingpongclub TTC Eendracht Kuurne

Afgelopen zaterdag vond het clubkampioenschap van TTC Eendracht Kuurne plaats in de sporthal. Ongeveer dertig spelers namen deel, verdeeld over drie categorieën. Leon Labaere en Carl Verstraete wisten zichzelf op te volgen als respectievelijk jeugd- en algemeen clubkampioen. In het dubbelspel behaalden Piet Pluym en Bert Schietgat de titel. De jeugdfinale bracht Leon Labaere en
The post Clubkampioenschap pingpongclub

Lees meer »

Leffingeleuren lost twaalf nieuwe namen

Festival Leffingeleuren in Leffinge bij Middelkerke heeft woensdag twaalf nieuwe namen bekendgemaakt. De organisatie pakt uit met namen als Mclusky, Snapped Ankles, Beige Banquet en Talk Show. Eerder kregen Suuns, Rendez Vous en Deeper al een plekje op de affiche.
The post Leffingeleuren lost twaalf nieuwe namen appeared first on KW.be.

Lees meer »