“Derby wil je altijd winnen”: Damesvolley Waregem B speelt tegen Beveren-Leie VBC A

Zaterdagavond staat in Sporthal De Treffer de stadsderby tussen Damesvolley Waregem B en Beveren-Leie VBC A op de kalender. Beide teams kijken reikhalzend uit naar deze burenstrijd. We blikken vooruit met Flore Desmet en Yara Lemay.

De heenwedstrijd was alvast een razend spannende vijfsetter (23/25, 25/23, 25/14, 15/25, 7/15) waarin Waregem aan het langste eind trok in sporthal De Averul. Waregem staat momenteel vijfde met 26 punten, Beveren-Leie zevende met 22 punten. “Na twee verloren partijen na elkaar was een break van drie weken welgekomen”, vertelt de Waregemse Flore Desmet.

Thuisvoordeel

“We zijn een jonge ploeg die door de vele afwezigheden, mede door de examenperiode, een moeilijke januarimaand achter de rug heeft. We verloren al enkele wedstrijden nipt die we eigenlijk moesten winnen. Door het krappe aantal Promo 2-speelsters op het wedstrijdblad werden we aangevuld met enkele talentvolle speelsters van de Promo 4-ploeg. Meisjes met veel potentieel die ons goed geholpen hebben. Nu zijn we weer voltallig en kunnen we al terugblikken op enkele deftige trainingen. We moeten wel voor de rest van deze campagne kapitein Noemie Vanneste missen door een blessure. Haar afwezigheid heeft al een tijdje een impact op de prestaties. Thuisvoordeel? We speelden zes van onze acht gewonnen partijen voor eigen publiek. Ons trouwe publiek stuwt ons dus vooruit.”

“We zijn een ploeg waarvan elke speelster aan elkaar gewaagd is. Getuige, bij de reservewedstrijden staan we eerste. Dit seizoen hebben we met Frank Vallaeys en Wim Vertenten twee complementaire coachen. Van beiden steken we heel veel op”, gaat de 19-jarige studente bio-ingenieur voort. “Hun aanpak is verschillend op training waardoor we dit seizoen heel veel zullen bijleren. Ik amuseer me wel bij Waregem, waar ik al bijna altijd met de meisjes van mijn huidige ploeg samenspeelde. De teamsfeer is bij ons opperbest. Dat is ook onze sterkte.”

Bijleren

Promovendus Beveren-Leie kijkt alvast uit naar het duel met Waregem. Een van de sterkhouders van het team is de 25-jarige Yara Lemay. “We voelden dat we door over te gaan als niet-kampioen naar Promo 2 de beste keuze zouden maken”, vertelt de Kuurnse.

“Het was een bewuste keuze waarbij we voelen dat we nu veel bijleren. Aanvankelijk bengelden we achteraan maar we maakten progressie en staan nu netjes in de middenmoot. Daar kunnen we alleen maar tevreden mee zijn. Het was niet onze ambitie om meteen helemaal bovenaan mee te draaien. Het niveauverschil met de top drie is nog groot. We werken hard op training. We zijn een ploeg met werkende meisjes en speelsters die uit Promo 4 komen. De ideale mix voor coach Rony Raes, die op groepsvlak en individueel een grote meerwaarde betekent voor ons. Hij schuwt het technische vlak niet. We werken heel veel op techniek, iets wat hij als beachvolleybalcoach hoog in het vaandel draagt. Hij durft terug te gaan naar de basisprincipes”, gaat Yara Lemay voort.

Rollercoaster

“We kijken alvast uit naar het duel tegen Waregem. De heenwedstrijd was een van de meest frustrerende die ik al meemaakte. Het was een heel nipte partij waarin het voortdurend alle kanten uit kon. Het was een echte rollercoaster. Maar ondertussen zijn wij als ploeg gegroeid. We zijn twee sterke ploegen die het weer spannend kunnen maken. De kopjes erbij houden en aanpassen indien nodig zal belangrijk zijn. De goesting in dit duel is er sowieso”, aldus Yara.

“We zijn twee sterke ploegen die het weer spannend kunnen maken” – Yara Lemay, Beveren-Leie VBC A

“Dit is nu het derde seizoen dat ik de kleuren van Beveren-Leie verdedig. Voorheen speelde ik bij Kuurne waar ik mij heel goed amuseerde. Het was eigenlijk de bedoeling om daar nooit weg te gaan. Maar spijt van mijn beslissing heb ik allerminst. We hebben hier een leuke mentaliteit waarbij een open communicatie met het bestuur aan de orde is. De dynamiek zit hier heel goed. Meestal was ik bij de jongere speelsters, nu ben ik plots al de tweede oudste”, besluit Yara Lemay, beroepshalve goudsmid, met de glimlach.

Zaterdag 24 februari om 20 uur, sporthal De Treffer: Damesvolley Waregem B – Beveren-Leie VBC A.

The post “Derby wil je altijd winnen”: Damesvolley Waregem B speelt tegen Beveren-Leie VBC A is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Rik Verheye zet alles op alles voor voetbalclub: “Volgens mijn boekhouder de slechtste investering ooit, maar daar gaat het niet om”

“Wij vormen een sterk koppel. Ik heb het volste vertrouwen in ons.” Het mag duidelijk zijn: ‘Nonkels’-acteur Rik Verheye (37) is nog steeds stapel op zijn Manon. Al moet ze hem wel delen met de rest van Vlaanderen. Want met zijn passie voor acteren, tv-maken en zijn club Sporting Hasselt is Rik drukker dan ooit. “Ik ben collectief bezit”, vertelt

Lees meer »

Grote evaluatie mobiliteitsplan Oud Gentbrugge en Dampoort pas na verkiezingen, voorlopig enkel kleine bijsturingen

Het wijkmobiliteitsplan Oud Gentbrugge en Dampoort zal pas in de herfst, na de gemeenteraadsverkiezingen een grote evaluatie krijgen. Er komen nu enkele kleine aanpassingen. "Er zijn pijnpunten, maar mensen hebben tijd nodig om te wennen", reageert schepen Filip Watteeuw (Groen) na kritiek van oppositie- én meerderheidspartijen. Het plan werd eind april ingevoerd.

Lees meer »

WVI en Stad Oostende lanceren proefproject voor nieuwbouwwoningen via erfpacht: “Focus op betaalbaar wonen”

WVI en de Stad Oostende lanceren in de Stationsstraat in Zandvoorde een kleinschalig woningproject met vijf nieuwbouwwoningen. Het is de eerste keer dat kopers de grond niet enkel kunnen kopen, maar ook een erfpacht kunnen nemen. “Het is een proefproject om woningen betaalbaarder te kunnen aanbieden”, legt Geert Sanders, algemeen directeur van WVI uit.
The post WVI en Stad

Lees meer »

Wie heeft Mathieu Ghyselen (37) uit Ieper gezien?

Op maandag 13 mei omstreeks 17 uur had de 37-jarige Mathieu Ghyselen uit Ieper een laatste telefonisch contact met zijn familie. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem.
The post Wie heeft Mathieu Ghyselen (37) uit Ieper gezien? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Protest van Leuvense studenten tegen samenwerking met Israël breidt uit, ook professoren steunen actie

Het protest van de Leuvense studenten en professoren tegen de samenwerking van de KU Leuven met Israëlische universiteiten neemt toe. Een groep studenten bezet College De Valk al enkele dagen om een boycot te eisen. Ondertussen is het tentenkamp uitgebreid naar het plein aan het universiteitsgebouw. "De KU Leuven heeft kleine stappen in de goede richting gezet, maar dat is

Lees meer »

Prinses Claire doet videogesprek met koningin Paola tijdens werkbezoek, omstaanders krijgen ook even Albert te zien

Prinses Claire (50) heeft via Facetime een videogesprek gevoerd met koningin Paola (86) tijdens een werkbezoek aan Verviers. Ook koning Albert (89) kwam in beeld, enkele dagen nadat hij onwel was geworden en ten val was gekomen in Frankrijk. Getuigen zagen een vrolijke Albert verschijnen op de smartphone van Claire. De prinses toonde de beelden aan omstaanders en aan een

Lees meer »

Gemeente bedankt “onmisbare” vrijwilligers met feestelijk ontbijt

Met een feestontbijt heeft het gemeentebestuur zijn vrijwilligers in de kijker gezet. “Ze zijn onmisbaar in onze dagelijkse werking. We zijn zo dankbaar dat we op hen kunnen rekenen”, zei de bevoegde schepen Natacha Lejaeghere.
The post Gemeente bedankt “onmisbare” vrijwilligers met feestelijk ontbijt appeared first on KW.be.

Lees meer »

ONZE OPINIE. “Het Eurovisiesongfestival wekt scherpere meningen op dan de Europese verkiezingscampagne”

“Het Eurovisiesongfestival doet meer voor de Europese verkiezingen dan de Europese campagne zelf”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde. “En het brengt verschillende politieke contrasten naar boven. Hoe verdeeld N-VA kijkt naar Israël bijvoorbeeld. Enerzijds heb je Assita Kanko, anderzijds heb je Zuhal Demir. Maar ook breder op het politieke spectrum zie je opvallende contrasten.”

Lees meer »