House Of Talents Spurs ontvangt Castors Braine, de tweede in de stand: “De match starten zonder druk”

Dit weekend ontvangen de dames van House Of Talents Spurs met Castors Braine de tweede in de stand. De ploeg van assistent-coach Olivier Vandenberghe en kapitein Emma Van Thuyne tankte alvast een flinke dosis vertrouwen door in het burenduel ION Basket Waregem voor het eerst in twee jaar te verslaan in competitieverband.

Twee opeenvolgende zeges tegen Brunehaut en ION Waregem loodsen Kortrijk Spurs de top acht van het klassement binnen. Vooral de winst tegen Waregem deed de ploeg van Olivier Vandenberghe deugd. “In beide wedstrijden kwamen we heel goed voorbereid aan de opworp”, vertelt de 28-jarige Gentenaar. “Tegen Brunehaut pakten we hun sterke punten af en tegen Waregem waren we consistent goed. Defensief maakten we in de derby een goede beurt, het sein om vrijer te spelen. In de eerste en vierde periode liep het verdedigend iets minder, maar in de tweede en derde periode vielen de shots goed. ION kwam nog terug tot op vier punten, maar we liepen relatief snel terug uit. Beide ploegen leden ongeveer evenveel balverliezen, wij dwongen die af tegen een jong team. Bij Waregem kan iedereen wel scoren. Dat is het mooie aan die ploeg.”

kapitein Van Thuyne

Door het uitvallen van Lisa Foucart met een knieblessure, nam Emma Van Thuyne haar taak als kapitein over. “Emma neemt haar taak heel goed op”, gaat Olivier, beroepshalve kinesist, verder. “Ze neemt die verantwoordelijkheid, dit leiderschap, ook naast het veld. Ze motiveert als geen ander het team. Dit is nu het vijfde jaar dat ik haar coach en ze is nog altijd aan het groeien. Zowel offensief als defensief speelt ze de pannen van het dak. We hebben een spelersgroep die durft en ervoor gaat en hard werkt.”

Zaterdag komt profteam Castors Braine op bezoek in de Lange Munte. “Het zal belangrijk zijn om op hetzelfde elan verder te werken. We moeten realistisch zijn, maar wel tonen wie we zijn als ploeg en een goeie wedstrijd spelen. In de heenronde acteerden we vooral in de tweede helft heel goed. Die vechtlust willen we als staff zien. Met Ine Joris en Marie Vervaet zal het een blij en geestig weerzien zijn, nadat ze vorig seizoen nog bij ons actief waren. Ook toen hadden we een ploeg die een hechte bende was. Dit kan een toffe match worden tegen een team die op alle vlakken meer kwaliteit rondlopen heeft. Ook Nastja Claessens is er bij hen terug bij. Ze scoort gemakkelijk in de flow van de wedstrijd. We willen vooral met een goed gevoel richting volgende wedstrijden gaan.”

Dosis vertrouwen

Kapitein Emma Van Thuyne blaakt momenteel van het vertrouwen. De Ieperse stuwt haar ploeg vooruit en haalt zelf een hoog niveau. “De winst tegen Brunehaut gaf ons het nodige vertrouwen na een mindere periode”, vertelt de 22-jarige spelverdeelster. “Dat we na lange tijd ook eens de volle buit tegen Waregem pakken, geeft ons een extra boost. Hier waren we dan ook enorm blij mee.”

“De voorbereidingen naar die match toe verliep zoals bij elke wedstrijd. Op de eerste periode na voerden we onze defensieve taken beter uit dan in eerdere wedstrijden. Deze winst deed echt deugd.”

klik met iedereen

“Ik voel me momenteel heel comfortabel in deze ploeg. Dat maakt het voor mij gemakkelijker om mijn rol als kapitein te vervullen. Die opdracht is bijvoorbeeld de ploeg aanmoedigen met een motivatiespeech. Als er iets is, kunnen ze bij mij terecht. Ik denk niet dat ik dit in elke ploeg zou kunnen. Deze groep maakt het mij gemakkelijk. De klik die er met iedereen is, was een belangrijke reden om dit te doen. Dat ik goed bezig ben? Daar heeft de coach een ruim aandeel in. Hij heeft me heel veel vertrouwen. Ik speel met minder twijfel dan de vorige jaren. Daar ben ik heel blij om.”

“De wedstrijd tegen Castors Braine kunnen we aanvatten zonder druk. Toch willen we proberen om een mooie prestatie neer te zetten. Na de jaarwisseling volgen rechtstreekse duels tegen Lummen en Charleroi die we met een goed gevoel willen starten”, aldus Emma Van Thuyne.

Zaterdag 23 december om 20.30 uur, Sportcampus Lange Munte: House Of Talents Spurs – Royal Castors Braine. (eddy lippens)

Twee opeenvolgende zeges tegen Brunehaut en ION Waregem loodsen Kortrijk Spurs de top acht van het klassement binnen. Vooral de winst tegen Waregem deed de ploeg van Olivier Vandenberghe deugd. “In beide wedstrijden kwamen we heel goed voorbereid aan de opworp”, vertelt de 28-jarige Gentenaar. “Tegen Brunehaut pakten we hun sterke punten af en tegen Waregem waren we consistent goed. Defensief maakten we in de derby een goede beurt, het sein om vrijer te spelen. In de eerste en vierde periode liep het verdedigend iets minder, maar in de tweede en derde periode vielen de shots goed. ION kwam nog terug tot op vier punten, maar we liepen relatief snel terug uit. Beide ploegen leden ongeveer evenveel balverliezen, wij dwongen die af tegen een jong team. Bij Waregem kan iedereen wel scoren. Dat is het mooie aan die ploeg.”

kapitein Van Thuyne

Door het uitvallen van Lisa Foucart met een knieblessure, nam Emma Van Thuyne haar taak als kapitein over. “Emma neemt haar taak heel goed op”, gaat Olivier, beroepshalve kinesist, verder. “Ze neemt die verantwoordelijkheid, dit leiderschap, ook naast het veld. Ze motiveert als geen ander het team. Dit is nu het vijfde jaar dat ik haar coach en ze is nog altijd aan het groeien. Zowel offensief als defensief speelt ze de pannen van het dak. We hebben een spelersgroep die durft en ervoor gaat en hard werkt.”

Zaterdag komt profteam Castors Braine op bezoek in de Lange Munte. “Het zal belangrijk zijn om op hetzelfde elan verder te werken. We moeten realistisch zijn, maar wel tonen wie we zijn als ploeg en een goeie wedstrijd spelen. In de heenronde acteerden we vooral in de tweede helft heel goed. Die vechtlust willen we als staff zien. Met Ine Joris en Marie Vervaet zal het een blij en geestig weerzien zijn, nadat ze vorig seizoen nog bij ons actief waren. Ook toen hadden we een ploeg die een hechte bende was. Dit kan een toffe match worden tegen een team dat op alle vlakken meer kwaliteit rondlopen heeft. Ook Nastja Claessens is er bij hen opnieuw bij. Ze scoort gemakkelijk in de flow van de wedstrijd. We willen vooral met een goed gevoel richting volgende wedstrijden gaan.”

Dosis vertrouwen

Kapitein Emma Van Thuyne blaakt momenteel van het vertrouwen. De Ieperse stuwt haar ploeg vooruit en haalt zelf een hoog niveau. “De winst tegen Brunehaut gaf ons het nodige vertrouwen na een mindere periode”, vertelt de 22-jarige spelverdeelster. “Dat we na lange tijd ook eens de volle buit tegen Waregem pakken, geeft ons een extra boost. Hier waren we dan ook enorm blij mee.”

“De voorbereidingen naar die match toe verliepen zoals bij elke wedstrijd. Op de eerste periode na voerden we onze defensieve taken beter uit dan in eerdere wedstrijden. Deze winst deed echt deugd.”

klik met iedereen

“Ik voel me momenteel heel comfortabel in deze ploeg. Dat maakt het voor mij gemakkelijker om mijn rol als kapitein te vervullen. Die opdracht is bijvoorbeeld de ploeg aanmoedigen met een motivatiespeech. Als er iets is, kunnen ze bij mij terecht. Ik denk niet dat ik dit in elke ploeg zou kunnen. Deze groep maakt het mij gemakkelijk. De klik die er met iedereen is, was een belangrijke reden om dit te doen. Dat ik goed bezig ben? Daar heeft de coach een ruim aandeel in. Hij geeft me heel veel vertrouwen. Ik speel met minder twijfel dan de vorige jaren. Daar ben ik heel blij om.”

“De wedstrijd tegen Castors Braine kunnen we aanvatten zonder druk. Toch willen we proberen om een mooie prestatie neer te zetten. Na de jaarwisseling volgen rechtstreekse duels tegen Lummen en Charleroi die we met een goed gevoel willen starten”, aldus Emma Van Thuyne.

Zaterdag 23 december om 20.30 uur, Sportcampus Lange Munte: House Of Talents Spurs – Royal Castors Braine.

The post House Of Talents Spurs ontvangt Castors Braine, de tweede in de stand: “De match starten zonder druk” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Jongen van 13 uit Gent sinds juni vermist

Een jongen van 13 die in de Gentse deelgemeente Ledeberg woonde, is al sinds 1 juni spoorloos. Dat melden het parket Oost-Vlaanderen en de federale politie in een opsporingsbericht in samenwerking met Child Focus.

Lees meer »

Inwoners van de zwaarst getroffen straat van Vlaanderen in shock na destructieve windhoos: “Ik weet niet of ik ooit nog kan terugkeren”

Een tiental seconden. Langer had een gitzwarte windhoos niet nodig om een spoor van vernieling achter te laten in de Polderstraat in Londerzeel. Onze reporter trok naar de zwaarst getroffen straat van Vlaanderen, waar geschokte inwoners de schade opmeten: “Mijn dakkapel is gaan vliegen”, zegt Jef. “Een van mijn zonnepanelen ligt twee straten verder in een tuin”, getuigt Iris.

Lees meer »

Raf uit Rumbeke wordt 100: “Ik heb alle redenen om tevreden te zijn.”

Donderdag werd in Rumbeke de honderdste verjaardag van Raphaël ‘Raf’ Verstraete gevierd. De eeuweling gaf jarenlang les aan het VTI in Roeselare. In het bijzijn van zijn onder andere zijn meest recente achterachterkleinkind Raf genoot Raphaël met volle teugen van zijn verjaardag. “Ik heb alle redenen om tevreden te zijn.”
The post Raf uit Rumbeke wordt 100: “Ik heb

Lees meer »

Eendracht Aalst wil matchen in Heusden-Zolder spelen, maar dat mag niet: “Club moet maximaal 30 kilometer van Aalst blijven”

Eendracht Aalst wil komend seizoen in het stadion van Heusden-Zolder spelen, omdat de club van de stad niet meer in het Pierre Cornelisstadion mag spelen. Maar volgens de regels van Voetbal Vlaanderen moet een club binnen een straal van 30 kilometer blijven. De spelers en fans moeten dus geen 110 kilometer rijden om hun matchen te spelen. Eendracht Aalst moet

Lees meer »

Duitse wegenwacht waarschuwt vakantie­gan­gers voor duizenden files: vertrek niet op vrijdag

Duitsland is samen met Frankrijk en Spanje een van de favoriete vakantielanden voor de Vlaming, en bovendien een belangrijk doorrijland op weg naar Oostenrijk, Zwitserland of Italië. Dat zorgt deze zomer voor heel wat verkeersdrukte want op de Duitse Autobahn worden tijdens de zomerweekenden meer dan 43.000 files verwacht. De gouden overlevingstip: vertrek niet op vrijdag. Hoe komt dat? En

Lees meer »

Kusttramtraject in Zeebrugge eindelijk vernieuwd

Zeebrugge is eindelijk klaar om zich deze zomer in vervoering te laten brengen door de Kusttram. Er is een nieuw tramhalte aangelegd aan de Sint-Donaaskerk. Tramsporen werden vernieuwd, haltes werden verplaatst, gloednieuwe perrons werden gebouwd, en bovendien werd er een voor Vlaanderen unieke groenbedding aangelegd.
The post Kusttramtraject in Zeebrugge eindelijk vernieuwd appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Is verkrachting van 12-jarig meisje ondergeschikt aan zijn talent?”: storm van kritiek op veroordeelde Nederlandse volleyballer die naar Spelen mag

De Nederlandse topbeachvolleyballer Steven van de Velde (29) komt over enkele weken in actie op de Olympische Spelen in Parijs. Maar die deelname levert een storm aan kritiek op. Tien jaar geleden zat de Nederlander nog in de gevangenis voor verkrachting van een 12-jarig meisje. Ruim 35.000 mensen ondertekenden een petitie om hem weg te houden uit Parijs.

Lees meer »

Code geel wegens veel regen vandaag, zondag belooft zonnig te worden. En daarna weer voorzichtig richting nieuw zomerprikje?

We worden vandaag wakker met nattigheid en gaan er waarschijnlijk ook mee slapen: het belooft een zwaarbewolkte dag te worden met regen of buien, die soms onweerachtig en vrij intens zijn in het oosten van het land. Op sommige plaatsen valt er veel neerslag. In het weekend houden we het ook niet helemaal droog, maar er is (vooral op zondag)

Lees meer »

Record: nog nooit volgden zoveel kinderen les in een zomerschool. “Je moet niet de hele tijd naar de juf luisteren”

Geen schooldag is leuker dan die tijdens de zomervakantie. Want pas dan is rekenen niet saai, met hoofdletters schrijven cool, “en moet er minder naar de juf geluisterd worden”. Nog nooit volgden zoveel kinderen les in een zomerschool in Vlaanderen of Brussel: dit jaar maar liefst 16.000. Onze reporter ging een kijkje nemen in het Oost-Vlaamse Lievegem. “Een vakantie zonder

Lees meer »

Roeiers Niels Van Zandweghe en Tibo Vyvey richting Parijs

Brugge wordt op de Olympische Spelen vertegenwoordigd door discuswerper Philip Milanov en de roeiers Tibo Vyvey en Niels Van Zandweghe. Zij worden richting Parijs in hun stad passend in de kijker gezet, met vlaggen met het opschrift ‘Brugge gaat olympisch’.
The post Roeiers Niels Van Zandweghe en Tibo Vyvey richting Parijs appeared first on KW.be.

Lees meer »

Belgisch fregat is terug van missie naar Rode Zee voor Europese operatie

Het fregat Louise-Marie is dinsdag opnieuw aangekomen in Zeebrugge na een Europese operatie tegen de Jemenitische Houthi-rebellen in de Rode Zee. De rebellen voeren er sinds november aanvallen uit op commerciële schepen, naar eigen zeggen uit steun voor de Palestijnen in het conflict met Israël. De Louise-Marie beschermde tal van containerschepen in de regio.
The post Belgisch fregat is

Lees meer »

Zo groot is de schade in Vlaanderen na onweer

Het onweer hield gisteren lelijk huis in Vlaanderen en Brussel. Er is heel wat materiële schade: daken van woning zijn ingestort, straten stonden onder water en hoogspanningskabels waaiden om. Er viel ook een dodelijk slachtoffer. Vind hieronder een overzicht van alle stormschade.

Lees meer »