Stien Deknudt en Lisa Defrenne (Damesvolley Waregem D) blikken vooruit op topper: “Tielt is een meer ervaren ploeg”

Zaterdagvoormiddag om 11 uur staat in Sporthal De Treffer de topper tussen Damesvolley Waregem D en Alfa Solution Tievolley Tielt B op het programma. Voor de thuisploeg blikken Stien Deknudt en Lisa Defrenne vooruit.

Vorig weekend ging de talentvolle ploeg van coaches Irene Chanterie en Greet Cardoen alvast voor de vijftiende keer op een rij met de volle buit lopen in Promo 4. Dit keer was Kerdavo Avelgem het slachtoffer van dienst. Het werd 0-3 (10/25, 20/25, 14/25). De piepjonge ploeg blijft zo ongeslagen in hun reeks. “Dit ging misschien wel makkelijker dan verwacht”, opent Lisa Defrenne (15), studente Latijn aan het Heilig-Hartcollege in Waregem. “Avelgem is een jeugdig team waarvan we de meisjes kennen van bij de bekerwedstrijden en meestal tegen hen de boot in gingen. Nu ging het op set twee na redelijk vlot. Dat we ongeslagen blijven, is dan ook een leuke opsteker naar de topper toe”, aldus Lisa.

“Dit seizoen verloopt voor ons heel goed,” pikt Stien Deknudt (16) in. “Tot op heden moesten we enkel tegen Tielt en Divo Ingelmunster C een setje prijsgeven. We zijn een ploeg met U15, U17 en Promo 4 meisjes. Een mengeling die aanslaat. We beseffen dat zaterdag een belangrijke wedstrijd wordt in de titelstrijd. Onze tegenstander van dienst is een meer ervaren ploeg met oudere speelsters die ook tactisch goed voor de dag komen. Bij een achterstand blijven ze steeds rustig. In de heenronde haalden wij het met 1-3 op een vrijdagavond. We keken heel hard uit naar die wedstrijd, omdat we allebei nog ongeslagen waren. Dat bracht toch wel de nodige dosis stress met zich mee. We spelen onze thuiswedstrijden op zaterdag in de voormiddag, wat er toch voor zorgt dat we alerter zijn. Op die vrijdagavond was er vermoeidheid te bespeuren. Maar eenmaal op het veld viel die druk van ons af. Nadat we 0-1 op voorsprong kwamen zorgde onoplettendheid voor verlies in set 2. Dit gaven we te snel af. De stress nam de bovenhand. Gelukkig hadden we met coach Greet Cardoen iemand aan onze zijde die ons weer op het goede spoor zette”, zegt Stien.

“We hebben met Greet en Irene de perfecte coaches voor dit team”, gaat Lisa verder. “We hebben het liever kordaat en streng, en dat we beter worden. We merken dat ze echt met ons bezig zijn en dat ze ons willen beter maken. We hebben uiteraard nog heel veel te leren.”

Juniorcoach

“Ik ben gestart met volleybal aan het begin van het derde kleuterklasje. Dit kwam door de zussen Helene en Irene Chanterie die ik toen leerde kennen. Zij zorgden er mee voor dat ik doorzette. Wat ik tot op heden bereikte, daar ben ik wel tevreden mee. Ik ben dan ook zeer tevreden met het niveau waar ik nu speel. Ik had dit zelf nooit gedacht en vind het nog elke keer iets speciaals.” Stien begon op haar beurt door toedoen van haar mama, Lien De Smet op haar zesde levensjaar, en is bezig aan haar elfde jaar. “Mijn mama speelt nog altijd volleybal op recrea niveau bij Waregem. Door haar kreeg ik de volleybalmicrobe te pakken”, zegt de studente biotechnologische en chemische technieken aan Leiepoort campus Sint-Theresia in Deinze. “Naast zelf het spelletje spelen, geef ik zelf ook nog training samen met Greet aan Volleytour C en D. Iets wat ik al drie jaar heel graag doe. Als juniorcoaches worden we hierin heel goed begeleid door Lore Vanbiervliet.”

“Ook ik proefde eerder al van het coachen”, pikt Lisa in. “Maar dit viel niet te combineren. Naast de Promo 4 ploeg speel ik ook nog bekerwedstrijden met de U17, U19 en Champions League met coach Wim Vertenten. Daar komen we tegen ploegen uit van een hoog niveau. Bij de U19 zijn we een ronde verder waar we tegen Davo Wevelgem uitkomen. We gaan alvast ons best doen om het hen zo moeilijk mogelijk te maken. We amuseren ons alvast bij Damesvolley Waregem. We bekijken het jaar per jaar. We hopen uiteraard ooit in de eerste ploeg te mogen spelen.”

Zaterdag 10 februari om 11 uur, Sporthal De Treffer, Waregem: Damesvolley Waregem D – Alfa Solution Tievolley Tielt B.

The post Stien Deknudt en Lisa Defrenne (Damesvolley Waregem D) blikken vooruit op topper: “Tielt is een meer ervaren ploeg” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bewakingsbeelden tonen volledige dodelijke raid op gevangenentransport in Normandië

In Normandië kwamen dinsdag twee cipiers om het leven bij een aanval op een gevangenentransport. De raid werd volledig gefilmd door de bewakingscamera aan het tolstation van Incarville. De beelden tonen hoe twee auto’s het busje met een gedetineerde klemrijden, waarna zwaarbewapend mannen uitstappen en de politie omsingelen. Ze konden uiteindelijk de gevangene Mohammed A. – ook wel ‘De Vlieg’

Lees meer »

‘Dagelijkse kost’ nu ook als verspakket bij Albert Heijn: is doe-het-zelf van Jeroen Meus een aanrader?

Jeroen Meus maakt het ons makkelijk: zijn ‘Dagelijkse kost’-verspakketten liggen voortaan in het rek bij Albert Heijn. Een snelle, makkelijke en smakelijke oplossing voor wie vers en voordelig zelf een Vlaamse klassieker op zijn bord wil toveren, aldus de televisiekok. “Gentse waterzooi is normaal niks waar je op een maandagavond thuis aan zou beginnen.” Wat betaal je voor zo’n doe-het-zelf-Meusbereiding

Lees meer »

Sneukeltocht op tweede Sinksendag verdwijnt dan toch niet: “Ons doel? Mensen samenbrengen”

Na het verdwijnen van de Gezinsbond in Oostrozebeke was iedereen de mening toegedaan dat hiermee ook de traditionele Sneukeltocht op tweede Sinksendag ten dode was opgeschreven. Niets is echter minder waar. Een nieuwe organisatie heeft het initiatief overgenomen en wil op maandag 20 mei tonen wat het in zijn mars heeft. Woordvoerder Veerle Halsberghe licht het opzet van de vernieuwde

Lees meer »

Manon Verbrugghe (17) uit Marke is finaliste Miss Grace Benelux

Met nummer 16 maakt Manon Verbrugghe (17) deel uit van de 19 finalistes van Miss Grace Benelux. “Mijn mama Kelly en mijn zus Axelle motiveerden me om deel te nemen. Een missverkiezing ligt buiten mijn comfortzone, net daarom was het heel spannend om iets nieuws te proberen.”
The post Manon Verbrugghe (17) uit Marke is finaliste Miss Grace Benelux

Lees meer »

“Zonder overname is licentie niet mogelijk”: KV Oostende heeft mirakel nodig om faillissement af te wenden

Vrijdag verschijnt KV Oostende voor het Belgisch Centrum voor Arbitrage in de Sportsector (C-Sar) om zijn licentiedossier voor te leggen. Op dit moment is de overname door Apex Capital Global echter van de baan en is er dus geen mogelijkheid om de licentie te behalen. Tijdelijk bewindvoerder Werner Van Oosterwyck geeft uitleg.
The post “Zonder overname is licentie niet

Lees meer »

Dashcam­beel­den tonen hoe trucker Wesley (37) ook slachtof­fer wordt van bruggooi­ers: “Zonder die metalen plaat was ik dood”

Het incident waarbij een Roemeense trucker om het leven kwam nadat jongeren een riooldeksel in zijn cabine gooiden, brengt ook voor de West-Vlaamse vrachtwagenchauffeur Wesley (37) nare herinneringen boven. Twee jaar geleden gooiden onbekenden een verkeerspaal in zijn cabine. Zijn dashcam registreerde alles. “Zonder de metalen lichtbuis bovenaan was die recht in mijn borstkas beland.”

Lees meer »

LIVE. Massale klopjacht op ontsnapte gangster in Frankrijk: twee uitgebrande auto’s gevonden, moeder reageert

Twee cipiers werden doodgeschoten, twee anderen verkeren in kritieke toestand. Dat is de zware balans van een raid in het Franse departement Eure (Normandië) gisterochtend op een busje dat gedetineerden vervoert. De gevangene, de 30-jarige crimineel Mohamed Amra, kon zo ontsnappen. Inmiddels zijn twee uitgebrande voertuigen teruggevonden, maar de daders en de gevangene zijn nog altijd op de vlucht. De

Lees meer »

Charlotte Therssen is ‘Belofte van het Jaar’ op WOMED Awards

Elly Huysmans van Glowi mag zich voortaan ‘Vrouwelijke ondernemer van het Jaar’ noemen. Ze sleepte woensdagavond de WOMED Award (Women in Enterprise and Development) in de wacht, een jaarlijks initiatief van Vrouwennet vzw en UNIZO met de steun van het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO).
The post Charlotte Therssen is ‘Belofte van het Jaar’ op WOMED Awards appeared

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Israëlische leger voert luchtaanval uit op “commandocentrum van Hamas” in school

Volgens de Amerikaanse regering heeft het Israëlische leger voldoende troepen verzameld aan de rand van de stad Rafah in de Gazastrook om de komende dagen over te gaan tot een grootschalige operatie. Bij een Israëlische luchtaanval op een huis in het vluchtelingenkamp Nuseirat in centraal Gaza zijn afgelopen nacht veertien Palestijnen gedood. Lees hier de ontwikkelingen van dinsdag 14 mei

Lees meer »

Verdienstelijke Davidsfonds-bestuursleden gehuldigd

Tijdens de viering van 100 jaar Davidsfonds Meulebeke zijn enkele verdienstelijke bestuursleden in de bloemen gezet: Frank Develtere (25 jaar bestuurslid), Pol Verstraete (50 jaar bestuurslid) en Joos Vanderbeke (54 jaar bestuurslid). An-Sofie Van Nieuwenhuyse werd gehuldigd voor haar inzet tijdens de junior journalistenwedstrijden, Pol Veys en Katleen Vanhee voor hun jarenlange gedrevenheid bij de
The post Verdienstelijke Davidsfonds-bestuursleden

Lees meer »