Charlotte Therssen is ‘Belofte van het Jaar’ op WOMED Awards

Elly Huysmans van Glowi mag zich voortaan ‘Vrouwelijke ondernemer van het Jaar’ noemen. Ze sleepte woensdagavond de WOMED Award (Women in Enterprise and Development) in de wacht, een jaarlijks initiatief van Vrouwennet vzw en UNIZO met de steun van het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO).

Dit jaar is het een jubileumeditie want de WOMED Award bestaat 25 jaar. Elly Huysmans haalde het van Ann-Sofie Denoo van Denoo Matrijzen en Jade Strobbe van Bakkerij Van Hoorick. Elly Huysmans ontving de award uit handen van de koningin en Vlaams minister van Economie Jo Brouns.

Na de oprichting van Het Poetsbureau in 2007 telt de Glowi-groep vandaag bijna 15.000 medewerkers. Elly Huysmans startte met haar onderneming aan de keukentafel vanuit de overtuiging dat in deze sector veel verbeteringsmogelijkheden waren en dat huishoudhulpen een enorme toegevoegde waarde bieden in onze maatschappij en hiervoor het nodige respect en waardering verdienen.

In de categorie ‘Belofte van het Jaar’, voor startende vrouwelijke ondernemers, gaat de nationale bekroning naar de West-Vlaamse Charlotte Therssen van MOI ET MARIE. De WOMED Award Zuid, de bekroning voor een onderneemster uit de Filipijnen, gaat deze keer naar twee winnaars: Daisy Yoo en Floricel Sanorjo.

The post Charlotte Therssen is ‘Belofte van het Jaar’ op WOMED Awards is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE OEKRAÏNE. Moskou zegt dat het Westen met “vuur aan het spelen is” – Poetin: geen ‘olympische’ wapenstilstand

Het Westen is “met vuur aan het spelen” en dat zal “niet onbeantwoord blijven”. Dat heeft het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken gezegd naar aanleiding van de Oekraïense luchtaanvallen van afgelopen nacht. Volgens Rusland werden daarvoor westerse wapens gebruikt. De Russische president Vladimir Poetin zal ook tijdens de Olympische Spelen doorgaan met de oorlog in Oekraïne. De Franse president Emmanuel

Lees meer »

Meer geluid en ook voelen: provincie Antwerpen maakt 7 toeristische trekpleisters meer toegankelijk voor blinden en slechtzienden

De provincie Antwerpen wil 7 populaire toeristische attracties extra toegankelijk maken voor mensen met een visuele beperking. Het zijn de Abdij van Bornem, Tabloo, het Gasthuismuseum, Hidrodoe, het Speelgoedmuseum, Technopolis en het Jakob Smitsmuseum. Er zijn aanpassingen in de gebouwen, maar ook meer klank en mogelijkheden om te voelen aan voorwerpen.

Lees meer »

Clovis verhuist en houdt vanaf Sinksenweekend tot dan totale uitverkoop met mooie kortingen

Opnieuw een zaak die de Doorniksestraat verlaat. Na onder meer Cherubin, Standaard Boekhandel en Courcelles gaat ook damesboetiek Clovis op zoek naar een nieuwe locatie. “Gezien de pittige huurprijzen, hoge onroerende voorheffing, nakende werken naast de deur en steeds minder passage hebben we besloten te verhuizen”, zegt Hans Carrein (58).
The post Clovis verhuist en houdt vanaf Sinksenweekend tot

Lees meer »

Manon Verbrugghe (17) uit Marke is finaliste Miss Grace Benelux

Met nummer 16 maakt Manon Verbrugghe (17) deel uit van de 19 finalistes van Miss Grace Benelux. “Mijn mama Kelly en mijn zus Axelle motiveerden me om deel te nemen. Een missverkiezing ligt buiten mijn comfortzone, net daarom was het heel spannend om iets nieuws te proberen.”
The post Manon Verbrugghe (17) uit Marke is finaliste Miss Grace Benelux

Lees meer »

Leona Vuylsteke wint hoofdprijs Maand van de Markt

De wekelijkse markten spelen nog altijd een belangrijke rol voor de leefbaarheid in onze gemeenten. Bovendien is zo’n marktdag een ideaal ontmoetingsmoment voor jong en oud. In april werd de wekelijkse markt in de kijker geplaatst. Wie dan een aankoop deed, kreeg een deelnemingsformulier voor een wedstrijd. Digitaal werden er 764 kaarten ingediend, op papier
The post Leona Vuylsteke

Lees meer »

Vijf tieners die putdeksel in voorruit vrachtwagen gooiden opgepakt dankzij camerabeelden buurman: “Ze staken hele avond vuurwerk af”

De vijf tieners uit Andenne, die zijn opgepakt na de aanslag op de E42 waarbij de Roemeense trucker Gheorghe (50) om het leven kwam, maakten het al de hele avond bont aan de brug. Dat leren de camerabeelden van een buurman die de politie onderzocht. De buurman vertelt hoe de vijf jongeren voor de aanslag meerdere vuurwerkbommetjes afstaken in de

Lees meer »

RWDM degradeert uit hoogste klasse

RWDM speelt volgend seizoen niet meer in de Jupiler Pro League. Op de slotspeeldag van de Relegation Play-off verloor het team uit Molenbeek met 2-0 op het van Eupen. Kortrijk, dat ook nog gevaar liep, ging met 3-1 onderuit bij Charleroi maar behoudt uitzicht op het behoud.

Lees meer »