Manon Verbrugghe (17) uit Marke is finaliste Miss Grace Benelux

Met nummer 16 maakt Manon Verbrugghe (17) deel uit van de 19 finalistes van Miss Grace Benelux. “Mijn mama Kelly en mijn zus Axelle motiveerden me om deel te nemen. Een missverkiezing ligt buiten mijn comfortzone, net daarom was het heel spannend om iets nieuws te proberen.”

Na RHIZO Hotelschool Kortrijk volgt Manon Verbrugghe thuisonderwijs via examencommissie. Ze studeert sociale en technische wetenschappen. Op aanmoedigen van haar familie schreef ze zich in voor Miss Grace Benelux. “Op mijn eigen houtje zou ik dat waarschijnlijk nooit gedaan hebben, ik ben niet zo sociaal aangelegd, maar ik kon het maar proberen. In december was de casting in het Idola Bedrijvencentrum in Lochristi. Ik had natuurlijk veel stress ook al had ik voorbereid wat ik over mezelf zeker wou vertellen.”

Manon beschrijft zichzelf als zelfstandig, iemand die zowel alleen als in teamverband kan werken. In lijn met de visie van Miss Grace Benelux hecht ze veel belang aan het innerlijke. “Niet alleen jouw uitstraling telt, maar vooral hoe je bent als persoon. De dag van de casting zelf krijg je te horen of je bij de finalisten zit of niet. Ik had het totaal niet verwacht, maar was wel heel blij.”

Elke finaliste kiest een goed doel waar ze zich voor wil inzetten. “Eerst dacht ik iets te willen doen voor jongeren, maar de oudere generatie wordt soms een beetje vergeten, dus ik koos voor de seniorenvereniging OKRA. Ik zal hen steunen via allerlei activiteiten en probeer zoveel mogelijk aanwezig te zijn bij hun events. Op Pinksterenmaandag vind je me op de markt waar ik cupcakes en kaarsen zal verkopen.”

In september volgt de finaleshow van Miss Grace Benelux met dans en catwalks. Daar zal de top 8 en vervolgens de top 3 beslist worden. “Tijdens het traject zijn er veel activiteiten en repetities, en we krijgen ook mental coaching zodat iedereen op haar gemak is. Tussen de deelnemers is er een hechte band. We zijn niet competitief. Ik hou er sowieso vriendschappen aan over.”

Of Manon nu de smaak te pakken heeft voor missverkiezingen, is nog te vroeg om te zeggen, maar ze zou wel openstaan voor modellenwerk als leuke extra. “Ik zou eigenlijk graag onthaalmoeder worden. Ik zie kinderen graag en zorg er graag voor.”

The post Manon Verbrugghe (17) uit Marke is finaliste Miss Grace Benelux is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

BS Geluveld wil zichzelf tijd geven om te bouwen

BS Geluveld kon zich vorig jaar niet redden in tweede provinciale. Met de komst van heel wat nieuwe spelers en de opstart van een B-elftal maken ze zich in Geluveld klaar om mee te strijden bovenaan in derde provinciale.
The post BS Geluveld wil zichzelf tijd geven om te bouwen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Massaal protest tegen toerisme op Mallorca

In Spanje is opnieuw massaal geprotesteerd tegen de negatieve gevolgen van het toerisme. Op het vakantie-eiland Mallorca gingen zondagavond volgens de politie 20.000 mensen de straat op in hoofdstad Palma onder het motto “Minder Toerisme, Meer Leven”.

Lees meer »

Knipperlichten in grond voor meer veiligheid in Gistel

Op verschillende kruispunten waar fietsroute Groene 62 de openbare weg kruist, liet het stadsbestuur blauwe knipperlichten in de grond installeren om mogelijk gevaarlijke oversteekplaatsen aan te duiden.
The post Knipperlichten in grond voor meer veiligheid in Gistel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Joris en Annelies runnen Hoeve Pante in Zedelgem: “Onze biomelk proef je in ons eigen hoeve-ijs”

Joris Pante en Annelies Wybo runnen Hoeve Pante in de Zaggebroekstraat. Ze namen de ouderlijke boerderij van Joris’ ouders over en maakten de omschakeling naar biolandbouw. Ondertussen bereiden ze ook al een decennium heerlijke ijsjes. “Stracciatella is al jaren de populairste smaak op een hoorntje.”
The post Joris en Annelies runnen Hoeve Pante in Zedelgem: “Onze biomelk proef je

Lees meer »

Jongen (5) doodgereden door politiewagen

Een vijfjarige jongen is dinsdagavond om het leven gekomen nadat hij gegrepen werd door een voorbijsnellende politiewagen in het Duitse Kassel. Het kind werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed later aan zijn verwondingen.

Lees meer »

Finnisage kunstproject Onzichtbaar Landschap ingezet: “Wie kunstwerken nog wil zien, zal snel moeten zijn”

Afgelopen week organiseerde Regionaal Landschap Westhoek vzw de finissage van het kunstproject Onzichtbaar Landschap. Zo werd in het dorpshuis in Jonkershove samen met de deelnemende partnergemeenten, de gedeputeerde Jürgen Vanlerberghe en de kunstenaars, ook een receptie georganiseerd tot afsluiten van dit kunstproject.
The post Finnisage kunstproject Onzichtbaar Landschap ingezet: “Wie kunstwerken nog wil zien, zal snel moeten zijn” appeared

Lees meer »