Manon Verbrugghe (17) uit Marke is finaliste Miss Grace Benelux

Met nummer 16 maakt Manon Verbrugghe (17) deel uit van de 19 finalistes van Miss Grace Benelux. “Mijn mama Kelly en mijn zus Axelle motiveerden me om deel te nemen. Een missverkiezing ligt buiten mijn comfortzone, net daarom was het heel spannend om iets nieuws te proberen.”

Na RHIZO Hotelschool Kortrijk volgt Manon Verbrugghe thuisonderwijs via examencommissie. Ze studeert sociale en technische wetenschappen. Op aanmoedigen van haar familie schreef ze zich in voor Miss Grace Benelux. “Op mijn eigen houtje zou ik dat waarschijnlijk nooit gedaan hebben, ik ben niet zo sociaal aangelegd, maar ik kon het maar proberen. In december was de casting in het Idola Bedrijvencentrum in Lochristi. Ik had natuurlijk veel stress ook al had ik voorbereid wat ik over mezelf zeker wou vertellen.”

Manon beschrijft zichzelf als zelfstandig, iemand die zowel alleen als in teamverband kan werken. In lijn met de visie van Miss Grace Benelux hecht ze veel belang aan het innerlijke. “Niet alleen jouw uitstraling telt, maar vooral hoe je bent als persoon. De dag van de casting zelf krijg je te horen of je bij de finalisten zit of niet. Ik had het totaal niet verwacht, maar was wel heel blij.”

Elke finaliste kiest een goed doel waar ze zich voor wil inzetten. “Eerst dacht ik iets te willen doen voor jongeren, maar de oudere generatie wordt soms een beetje vergeten, dus ik koos voor de seniorenvereniging OKRA. Ik zal hen steunen via allerlei activiteiten en probeer zoveel mogelijk aanwezig te zijn bij hun events. Op Pinksterenmaandag vind je me op de markt waar ik cupcakes en kaarsen zal verkopen.”

In september volgt de finaleshow van Miss Grace Benelux met dans en catwalks. Daar zal de top 8 en vervolgens de top 3 beslist worden. “Tijdens het traject zijn er veel activiteiten en repetities, en we krijgen ook mental coaching zodat iedereen op haar gemak is. Tussen de deelnemers is er een hechte band. We zijn niet competitief. Ik hou er sowieso vriendschappen aan over.”

Of Manon nu de smaak te pakken heeft voor missverkiezingen, is nog te vroeg om te zeggen, maar ze zou wel openstaan voor modellenwerk als leuke extra. “Ik zou eigenlijk graag onthaalmoeder worden. Ik zie kinderen graag en zorg er graag voor.”

The post Manon Verbrugghe (17) uit Marke is finaliste Miss Grace Benelux is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Prinses Delphine toont ons in primeur haar outfit voor de nationale feestdag: “Ons land kan wat meer kleur gebruiken”

Een royaal huwelijk van twee powerdames. Onze prinses Delphine van Saksen-Coburg (56) en BV-ontwerpster Ebru Sari (30) van Atelier ExC. Klaar om grijs België op te fleuren met hun eigen flashy designercollectie, gebaseerd op Delphines kunstwerken. “Ik krijg vaak commentaar op mijn kleren, maar nooit van mijn eigen familie”, vertelt de prinses in een exclusief gesprek met HLN tijdens de

Lees meer »

Nederlandse Pegida-voorman steekt koran in brand in Arnhem

De voorman van de Nederlandse tak van antimoslimorganisatie Pegida heeft zaterdagmiddag in de stad Arnhem een koran verbrand. Een eerdere poging van Edwin Wagensveld in januari dit jaar om het Heilige Schrift van de islam in brand te steken mislukte omdat er rellen uitbraken. Zaterdag waren er op de plek van de verbranding geen tegendemonstranten op de been.

Lees meer »

Nacht van Vlaanderen in Torhout hoopt op 8.000 sporters

Gewijzigde starturen en een nieuwe aankomstzone. Dat zijn twee van de opvallende veranderingen die de 43ste editie van de loop- en wandelhappening Nacht van Vlaanderen op vrijdag 21 juni ondergaat. Nu het storm loopt met de voorinschrijvingen, hopen de organisatoren op 8.000 deelnemers.
The post Nacht van Vlaanderen in Torhout hoopt op 8.000 sporters appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sparta Dikkebus grijpt net naast promotie

De Spartanen van Dikkebus zijn er net niet in geslaagd om een ticket te veroveren naar tweede provinciale. In de eerste ronde van de eindronde verloren ze na strafschoppen van Daring Ruddervoorde.
The post Sparta Dikkebus grijpt net naast promotie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gynaecoloog die ‘ongewenste behandelingsmethoden’ toepast bij zes vrouwen krijgt laatste kans voor hof van beroep: “Hier werd een seksuele fantasie afgewerkt”

“Ik kreeg mijn voorschrift terwijl hij met zijn hand over de binnenkant van mijn dijen wreef.” Er was donderdagochtend weinig liefde in het Antwerpse hof van beroep voor Ben V.R. De 60-jarige gynaecoloog uit Turnhout kreeg een laatste kans om een wat gunstiger licht te doen schijnen op de verkrachtingszaak waar hij al enige tijd in vervolgd wordt. Een deskundigenverslag

Lees meer »

FACTCHECK. Heeft miljardair Roland Duchâtelet gelijk en is een rijkentaks een maat voor niets?

Waarom staan Belgische kopers niet in de rij om armlastige voetbalclubs zoals Standard over te nemen? Door de rijkentaks waarmee linkse partijen de kiezer hopen te verleiden, zo vertelde ex-eigenaar en miljardair Roland Duchâtelet in een opvallend interview aan HLN Sport. Veel landen gingen al overstag voor een rijkentaks, maar voerden hem daarna weer af. Heeft Duchâtelet gelijk: heeft een

Lees meer »

“Riemer gaat Club meteen bij de keel proberen grijpen”: voetbalpodcast ‘vier-nul’ buigt zich over aanpak van beide trainers

Hoe gaan Brian Riemer en Nicky Hayen het morgen aanpakken? Het is een vraag die gesteld wordt in de VTM-voetbalpodcast ‘vier-nul’ in aanloop naar de clash tussen Anderlecht en Club Brugge. “Als het in minuut 80 gelijkstaat, gaat Hayen dan nog vol voor de zege gaan, met het risico de tweede plek te verliezen?”, werpt Marc Degryse op.

Lees meer »

Paul Bruna uit Middelkerke reisde met zijn fans naar Benidorm

Van 4 tot en met 11 mei verbleef zanger Paul Bruna uit Middelkerke, samen met zijn fans in Benidorm. Paul was daar niet alleen. Ook de artiesten John Dennis, Danny De Roover en Dinny, een zangeres die in Spanje woont, waren present en traden op.
The post Paul Bruna uit Middelkerke reisde met zijn fans naar Benidorm appeared first

Lees meer »

“Ze creëren sfeer van haat”: regering van Slovakije legt schuld voor aanslag op premier Fico bij media en oppositie

Na de moordaanslag op premier Robert Fico van Slovakije was de regering er snel bij om de verantwoordelijkheid bij de oppositie en de media te leggen. Die zouden "een sfeer van haat creëren". "Journalisten vrezen dat de regering de aanslag zal gebruiken om kritische media zwart te maken en meer aan banden te leggen", zegt onze Oost-Europakenner Marijn Trio.

Lees meer »

Werken aan kunstgrasterrein en mobiele kleedkamers gaan van start in Pittem

In Pittem gaan de werken aan het kunstgrasveld van start. In opdracht van het gemeentebestuur vormt Farys – die de sporthal beheert – het hoofdterrein om tot een kunstgrasterrein. De werken duren een achttal weken en moeten afgerond zijn tegen de start van het nieuwe voetbalseizoen in augustus 2024. Twee nieuwe, mobiele kleedkamercontainers vangen er binnenkort het tekort aan kleedkamers

Lees meer »

Ondanks druk van Vlaams Belang-politicus krijgt weggenomen kunstwerk plaats op andere expo: “We zijn het niet eens met censuur”

Ter ere van haar vijfjarige bestaan organiseerde serviceclub Spectrum uit Ronse afgelopen weekend een tentoonstelling. Karel Thienpont uit Maarkedal is één van de circa twintig artiesten die er hun werk aan het grote publiek mochten tonen. Een van zijn werken, een keramische pot met een politieke boodschap, moest verwijderd worden onder druk van Erik Tack. Het voormalig parlementslid voor Vlaams

Lees meer »