Lijnbus belandt na windvlaag in de gracht in Oostrozebeke, passagiers komen met de schrik vrij

Langs de Meulebekesteenweg in Oostrozebeke is vrijdagnamiddag een lijnbus van de weg gewaaid. De bestuurder en de passagiers kwamen er met de schrik van af. “Ik heb nog geprobeerd om mijn bus recht te houden, maar ik kon niet meer corrigeren”, getuigt de buschauffeur.

De bus was onderweg van het centrum van Oostrozebeke in de richting van Tielt toen het ter hoogte van de Kallemoeistraat verkeerd ging. “Toen ik vanuit de bocht op het rechte stuk van de weg kwam, voelde ik al dat er veel wind stond”, zegt de buschauffeur.

Windvlaag

Die reed op dat moment met een elektrische accordeonbus van De Lijn. “Zo’n bus rijdt helemaal anders dan een normale bus”, gaat de chauffeur verder. “Door de batterijen zit er veel gewicht bovenaan, het zwaartepunt is anders. De Meulebekesteenweg is ook een vrij smalle straat voor een bus. Door een plotse windvlaag, ging ik met mijn voorwiel van de weg af. Ik probeerde nog om terug uit de berm te sturen, maar het was te laat.”

De bus ging volledig van de weg af en belandde in de gracht. Naast de chauffeur waren er drie passagiers aan boord. “Die zaten gelukkig allemaal aan de rechterkant, ze vielen dus gewoon tegen het raampje. Niemand raakte gewond.”

Via raampje naar buiten

“De deuren van de bus zaten wel gekneld in de gracht. Ik heb de passagiers via mijn raampje aan de bestuurderskant uit de bus geholpen voor ik er zelf ook door kroop. Een kapitein verlaat als laatste het schip. Al komt het nu achteraf toch wel binnen.”

De politie en de brandweer kwamen ter plaatse en zetten de Meulebekesteenweg plaatselijk af. Wellicht zal het nog geruime tijd duren eer de accordeonbus getakeld kan worden. Ook een ambulance snelde ter plaatse, maar niemand moest naar het ziekenhuis.

Opnieuw in Meulebekesteenweg

Op 22 februari waaide tijdens de doortocht van storm Louis ook al een bus in de gracht langs de Meulebekesteenweg. De steenweg loopt door een open veld waar de wind vrij spel heeft.

The post Lijnbus belandt na windvlaag in de gracht in Oostrozebeke, passagiers komen met de schrik vrij is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE OEKRAÏNE. Omstreden Oekraïense mobilisatiewet treedt in werking – Zelensky roept op om energie te besparen na Russische aanvallen op elektriciteitsnet

Het Westen is “met vuur aan het spelen” en dat zal “niet onbeantwoord blijven”. Dat heeft Moskou gezegd na de Oekraïense luchtaanvallen in de nacht van donderdag op vrijdag. Volgens Rusland werden daarbij westerse wapens gebruikt. Zowel Rusland als Oekraïne zien weinig in een wapenbestand tijdens de Olympische Spelen. De Franse president Emmanuel Macron had opgeroepen tot een wereldwijd staakt-het-vuren

Lees meer »

Van het Casino naar het Silt: Jacques Vermeire en Luc Verschueren terug in Middelkerke met ‘Show 2.0’

Jacques Vermeire (72) en Luc Verschueren (69), sinds 2019 opnieuw een duo met Covid als tijdelijke spelbreker, zijn op tournee in Vlaanderen met hun nieuwe ‘Show 2.0‘. “Die knarren doen nog altijd mee, we zijn er nog“, lacht Luc. “Mensen vragen mij dikwijls: waar halen jullie die energie?“, zegt Jacques. “Maar het is een kwestie van graag doen. Niks zo

Lees meer »

Cultuurhuis De Leest ‘boert goed’ met zeer succesvolle voorverkoop: al voor 70.000 euro aan tickets verkocht

Met de slogan “De Leest boert goed” startte het Izegemse cultuurhuis De Leest op zaterdag 18 mei de voorverkoop voor het najaarsprogramma 2024. “En die slogan blijkt ook uit het zeer hoge aantal ticketkopers tijdens de voorverkoopdag. Het ziet er zelfs naar uit dat we van een record kunnen spreken”, zegt een tevreden schepen van Cultuur Kurt Himpe (N-VA).

Lees meer »

Briljanten huwelijksgeluk

Op zaterdag 11 mei werd het briljanten koppel Gabriëlla Lebon en Hubert Vergote door schepen en voorzitter van Motena Bart Wenes in Koers ontvangen. Ze trouwden 65 jaar geleden op 15 mei 1959 in het stadhuis van Roeselare. Toenmalig schepen van Burgerlijke Stand Albert Biesbrouck bezegelde hun huwelijk.
The post Briljanten huwelijksgeluk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Slovaakse premier Robert Fico (59) weer “bij bewustzijn” na urenlange operatie, dader moordaanslag “is het niet eens met regeringsbeleid”

Robert Fico (59), de premier van Slovakije, is woensdagmiddag neergeschoten na een ministerraad. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. Volgens de Slovaakse media is de premier inmiddels urenlang geopereerd, niet langer in levensgevaar en opnieuw bij bewustzijn. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in

Lees meer »