LIVEBLOG GIRO. Het peloton bereidt zich voor op een massasprint, Pogacar pakt twee seconden

Na twee klimdagen krijgen de snelle mannen nu hun kans in de Giro. Helemaal vlak is de rit richting Fossano niet, maar alles lijkt in de richting van een eerste massasprint te wijzen. En wie sprinten zegt, zegt Tim Merlier. Onze landgenoot is goed op dreef dit jaar. Zijn grootste uitdagers voor de dagzege zijn Olav Kooij en Jonathan Milan. Wie neemt een eerste optie op de maglia ciclamino? Volg de rit hieronder of kijk op VTM. 

Meer krantenkoppen in België

Drie meerderjarigen die projectiel van brug gooiden niet verdacht van moord: advocaat legt uit welke straf ze riskeren

De drie meerderjarigen die een riooldeksel van een snelwegbrug gooiden, zijn aangehouden. Opvallend: op verdenking van kwaadwillige belemmering van het verkeer, met de dood tot gevolg. Het parket was nochtans een moordonderzoek gestart. De twee minderjarigen worden aan de jeugdrechter overgedragen. Advocaat Grégory Everaert legt uit hoe dit kan en welke straf ze alsnog riskeren.

Lees meer »

De Croo heeft “emotioneel gesprek” gehad met radiopresentator die opriep om hem “neer te knallen”: “Hij begrijpt dat hij te ver is gegaan”

De presentator van de lokale radiozender Waregem1 “heeft een rode lijn overschreden” door luisteraars op te roepen om Alexander De Croo (Open Vld) “neer te knallen”. Dat heeft de premier gezegd aan onze collega’s van het radionieuws in zijn eerste reactie op het incident. “Ik heb hem gisteren op eigen initiatief gebeld. Hij begrijpt dat hij te ver is gegaan”,

Lees meer »

LIVE GAZA. Israëlisch leger maakt opnieuw vondst gedode gijzelaar bekend: na Shani Louk (22) nu ook ontvoerde Ron Binyamin (53) gevonden

Het Israëlische leger zegt nog een lichaam van een gijzelaar te hebben teruggevonden. Ron Binyamin was een van de mensen die bij de aanval van Hamas op 7 oktober werd gegijzeld. Volgens het Israëlische leger zijn eerder ook al de lichamen van drie andere vermiste gijzelaars teruggevonden in een tunnel in de Gazastrook. Het gaat onder meer om de Duitse

Lees meer »

Socialisten op kop in peiling bij verkiezingen in Catalonië

De socialistische partij van de Spaanse premier Pedro Sánchez lijkt de regionale verkiezingen in Catalonië gewonnen te hebben, zo blijkt uit een peiling die zondag is gepubliceerd na het sluiten van de stemlokalen. Ook de separatistische partijen zouden samen een meerderheid behalen.

Lees meer »

Van Tigchelt wil dat Belgen ‘recht op vergissing’ krijgen: “Onbewuste fout in belastingaangifte niet langer straffen”

Burgers moeten het recht hebben om zich te vergissen, zo staat in het Nederlandse regeerakkoord dat gisteren is goedgekeurd. Mensen die per ongeluk een fout maken als ze informatie aan de overheid doorgeven, mogen daar met andere woorden niet langer voor gestraft worden. Ook in ons land moet zoiets mogelijk zijn, vindt minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open Vld).

Lees meer »

75 jaar Cardoen: “Twee op de drie klanten moeten lening aangaan om auto te kopen”

Autohandelaar Cardoen bestaat 75 jaar. Het bedrijf dat in 1949 door Albert Cardoen in Antwerpen werd opgericht, heeft vandaag zestien vestigingen in België en stelt 360 mensen tewerk. De vrolijke triatleet Ivo Willems (63) uit Maria-ter-Heide (Brasschaat) leidt tegenwoordig het bedrijf. “Wie online schoenen koopt, kan die gratis terugsturen als ze niet goed zijn. Bij een online aankoop van een

Lees meer »

Prins Laurent geeft directie Polet-De Pypere in Ardooie instructies hoe ze een boom moet planten

De nieuwe productiesite van handgereedschappenproducent Polet-De Pypere in de Stationsstraat 176 werd vandaag maandag ‘officieel’ geopend door prins Laurent, die directieleden van de groep de nodige instructies gaf om met twee spades – uiteraard van De Pypere én Polet – een boompje vakkundig in de grond te stoppen. Het begin van een groenzone rond het bedrijf.
The post Prins

Lees meer »

Vader kan dochtertje net op tijd redden wanneer ze uit buggy valt

Een papa met geweldige reflexen heeft zaterdag zijn dochtertje net op tijd gevangen toen ze uit de buggy viel. De man was het anderhalf jaar oude meisje eten aan het geven toen ze plots haar evenwicht verloor. Door de snelle reactie van haar vader viel ze net niet op de grond én bleef zelfs haar eetkommetje heel.

Lees meer »

Mandel United haalt ervaren verdedigers: Gauthier Libbrecht (30, Winkel Sp.) keert terug; ook Jarric Buysse (32, RFC Knokke) zet handtekening

Dat het Mandel United menens is om meteen mee te spelen om de hoofdprijzen in derde afdeling, dat mag duidelijk zijn. Na de degradatie werden alle nieuwkomers en spelers die hadden bijgetekend overtuigd om ook effectief de kleuren van Mandel te verdedigen. Met Gauthier Libbrecht haalt men nu nog een ervaren verdediger in huis. Hij komt over van Winkel Sport

Lees meer »

LIVE. Slovaakse premier Robert Fico (59) buiten levensgevaar en “bij bewustzijn” na moordaanslag, dader zegt dat hij het “niet eens is met regeringsbeleid”

Robert Fico (59), de premier van Slovakije, is neergeschoten na een ministerraad. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. Volgens de Slovaakse media is de premier inmiddels geopereerd, niet langer in levensgevaar en bij bewustzijn. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in de stad Handlova.

Lees meer »