Brandweer ruimt oliespoor op in centrum van Pervijze

De brandweer van Diksmuide werd woensdagochtend opgeroepen om een oliespoor op te ruimen in het centrum van Pervijze. Dat spoor lag in de Pervijzestraat (N35), over het kruispunt en stopte ter hoogte van de basisschool in de Nieuwpoortstraat.

De politie kwam ter plaatse maar de vervuiler was niet meer ter plaatse. Waar de olie vandaan kwam is dus niet duidelijk. De brandweer zette de sproeiwagen met detergenten in om de olie zoveel mogelijk op te ruimen. Binnen het uur konden ze terugkeren naar de kazerne. (JH)

The post Brandweer ruimt oliespoor op in centrum van Pervijze is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Het leek een tof idee, maar liep al snel uit de hand: videoportaal tussen Dublin en New York offline gehaald na ongepast gedrag

Nauwelijks een week nadat in Ierland en New York een videoportaal opende waarmee toevallige passanten via een livestream met elkaar contact konden maken, is de verbinding tussen beide grootsteden al tijdelijk verbroken. Enkele voorbijgangers aan Ierse kant konden het namelijk niet laten om, behalve te lachen en te zwaaien, ook minder gepaste lichaamsdelen te tonen.

Lees meer »

Jeugdhuis De Closjard klopt De Troubadour met 24-10

Enkele oud-leden van het vroegere jeugdhuis De Closjard, de voorloper van het huidige De Troubadour, hebben vanuit nostalgische overwegingen nog eens een Closjard-weekend georganiseerd.
The post Jeugdhuis De Closjard klopt De Troubadour met 24-10 appeared first on KW.be.

Lees meer »

Masterstudenten erfgoed winnen ideeënzoektocht om Kortrijks stationsgebouw te bewaren en herbestemmen

In het kader van de nationale Herbestemmingsdag gingen de Vlaamse Vereniging voor Industriële Archeologie vzw (VVIA) en de werkgroep Red Ons Station, op zoek naar creatieve ideeën en alternatieven voor de sloop van het Kortrijkse stationsgebouw. De winnaars werden Nicola Stevens en Ellen Tielemans, masterstudenten erfgoedstudies aan de Universiteit Antwerpen.
The post Masterstudenten erfgoed winnen ideeënzoektocht om Kortrijks stationsgebouw

Lees meer »

ONZE OPINIE. “Het Eurovisiesongfestival wekt scherpere meningen op dan de Europese verkiezingscampagne”

“Het Eurovisiesongfestival doet meer voor de Europese verkiezingen dan de Europese campagne zelf”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde. “En het brengt verschillende politieke contrasten naar boven. Hoe verdeeld N-VA kijkt naar Israël bijvoorbeeld. Enerzijds heb je Assita Kanko, anderzijds heb je Zuhal Demir. Maar ook breder op het politieke spectrum zie je opvallende contrasten.”

Lees meer »

Zestiger terecht voor seksueel getinte gesprekken met minderjarige meisjes: “Maar helemaal niet zeker of ze echt wel minderjarig waren”

Een 60-jarige man uit Wervik wordt er van verdacht seksueel getinte gesprekken te hebben gevoerd met minderjarige meisjes. Dat kwam aan het licht tijdens een ander gerechtelijk onderzoek. De openbare aanklager wil hem veroordeeld zien tot 10 maanden celstraf en een boete. “We wisselden seksuele fantasieën uit maar ik ben helemaal niet zeker of mijn gesprekspartners wel minderjarig waren”, ontkende

Lees meer »

U13 C Floralux Dadizele haalt vierde plaats

Bij de meisjes U13 niveau 2 kwam Floralux Dynamivo Dadizele met vijf ploegen uit in competitie. De C-ploeg werkte de competitie af in de Reeks D en eindigde er op een vierde plaats. Wij herkennen op de eerste rij van links naar rechts Nore Lust, Fenna Bouckaert, Femke De Scheppper en Stiene Vandierendonck. Rechtstaand zien
The post U13 C

Lees meer »

“Enkele tientallen” bussen van De Lijn staan aan de kant wegens faillissement Van Hool

De Vlaamse openbaarvervoersmaatschappij De Lijn heeft op dit moment “enkele tientallen” bussen aan de kant staan als gevolg van het faillissement van Van Hool, zo bevestigt een woordvoerder dinsdag. Naarmate de tijd vordert, verwacht het bedrijf dat dat aantal nog zal toenemen en dus is men “zeer bezorgd”. “Er is een bijzondere werkgroep opgericht die bekijkt welke acties we kunnen

Lees meer »