Vanaf zondag 28 april trekt HLN-chef Piet Huysentruyt op pad door Vlaanderen in een speciaal barbecueseizoen van SOS Piet XL. “Wat hebben we geleerd vandaag”, klinkt standaard na zijn tips waarmee hij ieders kookproblemen oplost. Deze keer gaat hij kijken hoé je die perfecte zoutkorst op je dorade krijgt, of een heerlijk varkenshaasje op de grill bakt.Dorade in zoutkorst, veel te zout en veel te papperig. Vanboven niet helemaal hard geworden zoals het moet.
Privé-investeerder zal beschermde woning Huize Anna Mahieu in Eernegem restaureren
Na 12 jaar zijn de restauratieplannen voor de beschermde woning Huize Anna Mahieu in Eernegem bij Ichtegem rond. Een privé-investeerder uit Middelkerke zal het beschermde gebouw renoveren en er onder meer kantoorruimtes in bouwen. Het huis uit 1873 is genoemd naar haar laatste bewoner, Anna Mahieu. Zij woonde er 30 jaar geleden. Sindsdien stond het gebouw leeg en was het