Privé-investeerder zal beschermde woning Huize Anna Mahieu in Eernegem restaureren

Na 12 jaar zijn de restauratieplannen voor de beschermde woning Huize Anna Mahieu in Eernegem bij Ichtegem rond. Een privé-investeerder uit Middelkerke zal het beschermde gebouw renoveren en er onder meer kantoorruimtes in bouwen. Het huis uit 1873 is genoemd naar haar laatste bewoner, Anna Mahieu. Zij woonde er 30 jaar geleden. Sindsdien stond het gebouw leeg en was het in verval geraakt. 

Meer krantenkoppen in België

Open VLD kiest Goedele Liekens als gecoöpteerd senator

Open VLD kiest voor Goedele Liekens als gecoöpteerd senator. Dat bevestigt de partij. Eerder raakte al bekend dat alle partijen buiten Vooruit een senator zullen coöpteren. Bij Open VLD was er nog geen naam bekend, maar die is er met Goedele Liekens nu dus wel. Haar voordracht kon op grote steun rekenen van de fractieleden.

Lees meer »

Dokters Combes en Declerk zetten zich in voor twee goede doelen: “Bekende veilingmeester leidt kunstveiling voor Oeganda”

De Knokse huisarts Laurence Combes organiseert in augustus een online kunstveiling voor twee liefdadigheidsprojecten in Oeganda. Ze krijgt daarvoor de hulp van Rob Michiels Auctions, het bekende Brugse veilinghuis.
The post Dokters Combes en Declerk zetten zich in voor twee goede doelen: “Bekende veilingmeester leidt kunstveiling voor Oeganda” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Anja en Steven wonen met hun gezin in een zwarte doos: “Soms staan er mensen in onze achtertuin: ‘We komen een keer kijken’. Dat is er toch wat over”

Vraag in het Vlaams-Brabantse Humbeek naar ‘the black box’ en het zal niet lang duren of je staat voor de woning van de familie Van Campenhout. Het indrukwekkende zwarte spiegelhuis is de thuis van Anja (53) en Steven (55), Nina (21) en Maura (23). En van Vic (13) natuurlijk, de jongste van het gezin, die furore maakt in de autosport

Lees meer »

Belgen zitten al bijna twee dagen vast op luchthaven in Palermo, ook vandaag stijgt vlieger niet meer op: “Ze hebben ons aan ons lot overgelaten”

Verschillende luchtvaartmaatschappijen ondervonden hinder door de storing van gisteren die werd veroorzaakt door de mislukte software-update van het cybersecuritybedrijf CrowdStrike. Reizigers strandden op verschillende plaatsen wereldwijd. Heel wat Belgische passagiers zaten vast in onder meer Palermo, Napels en Boedapest. Ook zaterdagavond kwam er geen beterschap en kregen de Belgen in Palermo te horen dat er voorlopig geen vlucht zou vertrekken

Lees meer »

Auteur Ann Driessen gidst wandeling in thema van Karel Balduck in Veurne

In ‘De schat van Merkem’ schetst auteur Ann Driessen de lotgevallen van juwelier-koster Karel Balduck en zijn gezin tijdens WOI. Ze liet zich inspireren door het goed bewaarde en geïllustreerde dagboek van Balduck, die 28 jaar in Veurne heeft gewoond.
The post Auteur Ann Driessen gidst wandeling in thema van Karel Balduck in Veurne appeared first on KW.be.

Lees meer »

Trump belooft “Republikeinse vloedgolf” op eerste campagnerally na aanslag: “Democraten hebben geen idee wie hun kandidaat is”

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft in de Verenigde Staten opnieuw een campagnebijeenkomst bijgewoond, 1 week na de aanslag waarbij hij lichtgewond raakte. Ook zijn kersverse running mate J.D. Vance was er voor het eerst bij. Op de rally zei Trump dat hij een kogel trotseerde voor de democratie, en hij had ook kritiek op de veiligheidsdiensten.

Lees meer »