Privé-investeerder zal beschermde woning Huize Anna Mahieu in Eernegem restaureren

Na 12 jaar zijn de restauratieplannen voor de beschermde woning Huize Anna Mahieu in Eernegem bij Ichtegem rond. Een privé-investeerder uit Middelkerke zal het beschermde gebouw renoveren en er onder meer kantoorruimtes in bouwen. Het huis uit 1873 is genoemd naar haar laatste bewoner, Anna Mahieu. Zij woonde er 30 jaar geleden. Sindsdien stond het gebouw leeg en was het in verval geraakt. 

Meer krantenkoppen in België

Charlotte Therssen is ‘Belofte van het Jaar’ op WOMED Awards

Elly Huysmans van Glowi mag zich voortaan ‘Vrouwelijke ondernemer van het Jaar’ noemen. Ze sleepte woensdagavond de WOMED Award (Women in Enterprise and Development) in de wacht, een jaarlijks initiatief van Vrouwennet vzw en UNIZO met de steun van het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO).
The post Charlotte Therssen is ‘Belofte van het Jaar’ op WOMED Awards appeared

Lees meer »

3 meerderjarige verdachten aangehouden na dood trucker die rioolrooster door voorruit kreeg, 2 minderjarigen onder toezicht jeugdrechter

De 3 meerderjarige verdachten in het onderzoek naar de dood van een Roemeense vrachtwagenchauffeur in de provincie Namen, zijn aangehouden. Dat meldt het parket van Namen. Ze zouden – samen met 2 minderjarigen – een zwaar rioolrooster vastgemaakt hebben aan een riem en van een snelwegbrug gegooid hebben. Het rooster doorboorde de voorruit van een vrachtwagen en raakte de bestuurder.

Lees meer »

Clovis verhuist en houdt vanaf Sinksenweekend tot dan totale uitverkoop met mooie kortingen

Opnieuw een zaak die de Doorniksestraat verlaat. Na onder meer Cherubin, Standaard Boekhandel en Courcelles gaat ook damesboetiek Clovis op zoek naar een nieuwe locatie. “Gezien de pittige huurprijzen, hoge onroerende voorheffing, nakende werken naast de deur en steeds minder passage hebben we besloten te verhuizen”, zegt Hans Carrein (58).
The post Clovis verhuist en houdt vanaf Sinksenweekend tot

Lees meer »

Regenboogwandeling door Antwerpen lokt applaus maar ook boegeroep uit: “Dit is ook anno 2024 broodnodig”

In Antwerpen hebben mensen van de LGBTQ+-gemeenschap op de vooravond van de Internationale Dag tegen Holebi- en Transfobie een optocht gehouden met een enorme regenboogvlag. Tijdens de wandeling was bij omstaanders applaus te horen maar ook boegeroep. "Ik vind het beangstigend dat mensen zich zo hard negatief uiten dat ze niet akkoord gaan met iets dat gewoon maar liefde is",

Lees meer »

Grote evaluatie mobiliteitsplan Oud Gentbrugge en Dampoort pas na verkiezingen, voorlopig enkel kleine bijsturingen

Het wijkmobiliteitsplan Oud Gentbrugge en Dampoort zal pas in de herfst, na de gemeenteraadsverkiezingen een grote evaluatie krijgen. Er komen nu enkele kleine aanpassingen. "Er zijn pijnpunten, maar mensen hebben tijd nodig om te wennen", reageert schepen Filip Watteeuw (Groen) na kritiek van oppositie- én meerderheidspartijen. Het plan werd eind april ingevoerd.

Lees meer »

OVERZICHT. Bart Verbruggen in voorlopige EK-selectie Nederland, Zirkzee niet – Undav bij 27 Duitse namen, geen Goretzka en Gnabry

Het EK begint pas over een maand, maar mondjesmaat lopen de EK-selecties binnen. Hongarije maakte hun selectie dinsdag al bekend en nu mag ook Duitsland bijgeschreven worden op het lijstje. Het gastland loste de afgelopen dagen op ludieke wijze al enkele namen, nu is ook de volledige kern bekendgemaakt. Op de selectie van de Belgen is het nog wachten tot

Lees meer »

Tournée Locale met de fiets of te voet

Op zondag 2 juni organiseert de mondiale raad Tournée Locale. Met een wandel- en fietstocht zetten ze verschillende locaties in de kijker, waar organisaties, handelaars en producenten lokaal, ecologisch en fair ondernemen en denken. Onderweg houden ze halt bij stekjesbieb ’t Lammeken, Ingelzwam, de fietsbieb, de Kringwinkel, IJsbeerkes crèmekarre, de Kasteelbie, Galle Tomabel en natuurpunt
The post Tournée Locale

Lees meer »

Aannemer Nick Devinck ondertekent als eerste ‘charter bouwafval’

Met een positieve campagne wil Oostende het bouwafval dat in het milieu terecht komt, beperken. “De aanpak is uniek aan de kust en kan als voorbeeld dienen voor bouwprojecten in de buurt van water”, zegt Tim Corbisier van de Proper Strand Lopers.
The post Aannemer Nick Devinck ondertekent als eerste ‘charter bouwafval’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zwevegems koppel ziet 112.000 euro van bankrekening verdwijnen

Vorig weekend werd een koppel uit Zwevegem het slachtoffer van bankhelpdeskfraude waarbij ze meer dan 112.000 euro van hun rekening zagen verdwijnen. Dankzij een alerte juwelier en tussenkomst van politiezone Rivierenland konden drie verdachten opgepakt worden en kon een deel van het nadeel gerecupereerd worden.
The post Zwevegems koppel ziet 112.000 euro van bankrekening verdwijnen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Delen van Britse migratiewet kunnen niet worden toegepast in Noord-Ierland, zegt rechtbank

Verschillende delen van de Britse migratiewet, die onder meer voorziet dat asielzoekers naar Rwanda gedeporteerd worden, kunnen niet worden toegepast in Noord-Ierland. Dat heeft een rechtbank in de Noord-Ierse hoofdstad Belfast maandag geoordeeld. Sommige bepalingen in de wet gaan namelijk in tegen de brexitafspraken die de bescherming van de mensenrechten in de regio garanderen.

Lees meer »

Oekraïne heeft nog “honderden miljarden” nodig om oorlog te winnen, zegt minister

Het jaarlijkse pakket van 3 miljard euro uit de opbrengst van bevroren Russische tegoeden dat Oekraïne van de Europese Unie krijgt, is “zo goed als niets”. Dat heeft de Oekraïense minister van Justitie Denys Maljoeska gezegd in een interview met nieuwssite ‘Politico’. “Honderden miljarden”: dat heeft Oekraïne volgens de minister nodig om de oorlog tegen Rusland te winnen.

Lees meer »

Eerste gevaarlijke xtc-pillen opgedoken op Extrema Outdoor

Op het dancefestival Extrema Outdoor zijn vrijdagavond laat op de led-schermen de eerste waarschuwingen voor een gevaarlijke pil verschenen. De pil ‘Matrix’ heeft een zeer hoge dosis MDMA, net als ‘de adelaar’, waarop een hakenkruis is afgebeeld. De politie Carma (Genk, As, Oudsbergen, Zutendaal, Houthalen-Helchteren, Bree, Bocholt, Kinrooi) heeft de verdovende middelen met de gevaarlijke substanties aangetroffen.

Lees meer »