KIJK. Russische staats-tv gaat weer los: “Charkiv moet van de aardbodem weggevaagd worden, zodat er niets anders over is dan radioactief stof”

De propagandisten op de Russische staatstelevisie gaan opnieuw met de voeten vooruit. De beruchte presentator en oproerkraaier Vladimir Solovyov pleitte in zijn talkshow op ‘Rusland-1′ voor het wegvagen van de stad Charkiv in het oosten van Oekraïne. Met kernwapens. 

Meer krantenkoppen in België

Barco blijft onder verwachtingen, aandeel keldert

Technologiebedrijf Barco uit Kortrijk heeft in het eerste kwartaal onder de verwachtingen gepresteerd, maar rekent op herstel in de tweede jaarhelft. Al mogen de markten dan wel “niet verder verslechteren”, zegt het bedrijf in zijn kwartaalupdate. Beleggers sturen het aandeel naar de kelder.
The post Barco blijft onder verwachtingen, aandeel keldert appeared first on KW.be.

Lees meer »

De wereld gaf nog nooit zoveel uit aan wapens

Door de toename van het aantal internationale conflicten is de stijging van de wereldwijde uitgaven aan wapens het grootst in vijftien jaar. “De Navo-richtlijn van 2 procent wordt steeds meer gezien als basisniveau, en niet als een drempel die moet worden gehaald.”

Lees meer »

Wijst Taylor Swift met opvallende songtekst naar relatie die ze had met F1-coureur Fernando Alonso?

Hadden Taylor Swift (34) en Fernando Alonso (42) dan toch een relatie? Met een niet zo toevallig gekozen passage in een nummer op haar nieuw razendpopulair album zwengelt de zangeres de geruchten weer aan. Alonso – tweevoudig wereldkampioen in de Formule 1 – reageert net als een jaar geleden, en opnieuw op geheel eigen wijze, via een TikTok-filmpje op de songtekst.

Lees meer »

“Schotse premier Yousaf treedt vandaag af”

De Schotse premier Humza Yousaf is van plan maandag af te treden, zo meldt ‘The Sunday Times’. Yousaf zou hebben geconcludeerd dat hij een vertrouwensstemming deze week niet zal overleven en heeft besloten de eer aan zichzelf te houden.

Lees meer »

“Historisch exploot”: Milei bejubelt Argentiniës eerste begrotingsoverschot op kwartaalbasis sinds 2008

Argentinië heeft in het eerste kwartaal van dit jaar een begrotingsoverschot van 0,2 procent van het bruto binnenlands product (bbp) geboekt. Dat heeft president Javier Milei maandag aangekondigd in een televisiespeech gericht aan de natie. Het is de eerste keer sinds 2008 dat het Zuid-Amerikaanse land zo’n overschot op kwartaalbasis in de boeken kan schrijven.

Lees meer »