Arrestatie pro-Palestijnse studenten gooit olie op het vuur aan Amerikaanse elite-universiteiten

Amerikaanse elite-universiteiten worstelen met pro-Palestijnse protesten die lessen verstoren en een “onveilig” gevoel creëren bij sommige Joodse studenten. Zowel de protestbeweging als haar critici laten zich niet tot bedaren brengen.

 

Meer krantenkoppen in België

Luc De Coghe (72) krijgt weer lof voor Kwaremont Classic

Ondanks het mindere weer hebben afgelopen weekend een duizendtal wielertoeristen kunnen genieten van het mooie parcours van de Kwaremont Classic, met start en aankomst op Hoeve Vandewalle. Voor het twintigste jaar op rij stond Luc De Coghe (72) garant om dat parcours uit te tekenen.
The post Luc De Coghe (72) krijgt weer lof voor Kwaremont Classic appeared first

Lees meer »

Brugge krijgt tegen 2028 een nieuwe Kruispoortbrug: tafelbrug zorgt voor minder visuele hinder op beschermde Vesten

Brugge krijgt tegen 2028 een nieuwe tafelbrug aan de Kruispoort, op 90 meter van de huidige tijdelijke brug. De startnota is goedgekeurd, tegen 2026 zou de eerste spadesteek in de grond kunnen. Tegelijkertijd worden de kruispunten hertekend, in de toekomst zullen enkel nog voetgangers en fietsers door de historische Kruispoort mogen.
The post Brugge krijgt tegen 2028 een nieuwe

Lees meer »

NIEUW. Met 1 account inloggen op 5 nieuwsmerken

Sinds vandaag is jouw GVA-account een Mediahuis-account. Dit betekent dat je voortaan met 1 e-mailadres en wachtwoord kan inloggen bij alle nieuwsmerken van Mediahuis: Gazet van Antwerpen, het Nieuwsblad, De Standaard, Het Belang van Limburg en De Gentenaar.

Lees meer »

DE INSIDER. Wat als Israël dit Songfestival wint? “Het Israëlische nummer is catchy maar als het wint zal dat niet de reden zijn”

Palestijnse vlaggen buiten, niets dan kleurrijke vlaggen en artiesten binnen. Het contrast tussen het protest buiten het decor van het Songfestival met het feestgedruis binnen is groot. “Het festival heeft zogenaamd niets met politiek te maken, maar de slogan ‘united by music’ valt nu wel wat op een koude steen.” Insider Eva De Poorter is in Malmö en zat middenin

Lees meer »

Dader van ‘moord zonder motief’ op Leander (32) is wel degelijk toerekeningsvatbaar: “Geen sprake van een geestesstoornis”

Na drie jaar blijkt dat Jarod D., die al even lang in de cel zit na de moord op Leander Quintyn (32) in Tielt, wel degelijk toerekeningsvatbaar is. De gerechtsdeskundigen hebben de twintiger uitgebreid onderzocht en kwamen tot de vaststelling dat de jongeman niet lijdt aan een geestesstoornis. Het psychiatrisch verslag liet even op zich wachten, maar veel meer duidelijkheid

Lees meer »

Van Maria tot Madeleine en Claire

We konden volgend viergeslacht vastleggen in Sint-Eloois-Winkel: Michèle Devos (32), Claire Beernaert (4 maanden), Maria Verschoot (88), Madeleine Beernaert (4) en Marijke Joye (61).
The post Van Maria tot Madeleine en Claire appeared first on KW.be.

Lees meer »

Elektriciteitspaal sneuvelt na ongeval met tractor in Gits

Langs de Bollestraat in Gits bij Hooglede gebeurde er vrijdagochtend omstreeks 10.30 uur een ongeval. Een jongeman was er met zijn tractor met aan aanhangwagen op weg toen het ter hoogte van een bocht verkeerd liep.
The post Elektriciteitspaal sneuvelt na ongeval met tractor in Gits appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jooniek legt eerste steen van nieuwe vleugel van Chiroheem

Jongenschiro Jooniek legde de symbolische eerste steen voor de uitbreiding van ’t Okkernotje, zijn heem in de Vyvestraat. “Aan de rechterkant van ’t Okkernotje wordt een nieuwbouw opgetrokken”, vertelt volwassen begeleider Emmanuel Van den Bulcke. “In de nieuwbouw krijgen De Sloebers, de afdeling voor kinderen uit het tweede leerjaar die pas sedert een aantal jaren
The post Jooniek legt

Lees meer »