Meer dan 400 reddingswerkers op zoek naar vermiste Arian (6) in Duitsland: “Hij is autistisch, spreekt niet en reageert niet als hij aangesproken wordt”

In het noorden van Duitsland wordt met man en macht gezocht naar een jongen die sinds maandagavond vermist is. Arian Arnold (6) heeft een autismespectrumstoornis, wat de zoektocht aanzienlijk bemoeilijkt. 

Meer krantenkoppen in België

Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg vraagt meer expertise rond genetische testen voor medicatiegebruik

Het Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) pleit voor een doordacht gebruik van genetische tests om de precieze werking van een geneesmiddel te proberen voorspellen. "Voor een meer geharmoniseerd en wetenschappelijk onderbouwd beleid rond deze testen is er o.a. meer inzet van expertise in klinische farmacologie nodig", klinkt het. "Nationale afspraken voor het gebruik van de tests zouden nuttig zijn."

Lees meer »

“Krijg maar 900 euro uitkering, dus deal ik om bij te verdienen”: voorwaardelijke celstraffen voor drugsverkopers

Een kleine apotheek aan drugs. Dat vond de politie bij een huiszoeking in Roeselare. Eerder was de 35-jarige bewoner in de auto van zijn Franse leverancier geklist. Beiden krijgen een voorwaardelijke celstraf van 9 tot 12 maanden, maar effectieve boetes van 800 tot 1.600 euro.
The post “Krijg maar 900 euro uitkering, dus deal ik om bij te verdienen”:

Lees meer »

De Gulden Hert herrijstals café Dronken Ezel

Na een grondige renovatie van café De Gulden Hert is vorige vrijdag op het Marktplein café Dronken Ezel feestelijk geopend. Veronique Herman (53) staat achter de toog als uitbaatster, Arne Hellebuyck (33) is de eigenaar.
The post De Gulden Hert herrijstals café Dronken Ezel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Google-zoekopdracht verbruikt minder energie dan vraag aan ChatGPT: “Gebruik ook eens de saaie oplossing”

Artificiële Intelligentie (AI) doet de energieconsumptie sterk stijgen. Er wordt voorspeld dat AI tegen 2030 dubbel zoveel energie zal verbruiken als heel Frankrijk. Dat is een groot probleem in de strijd tegen klimaatverandering. Niet alleen het transport zal door de opbloei van elektrische wagens meer elektriciteit verbruiken, AI zal dat in de toekomst ook doen. Een oplossing? Het gebruik van

Lees meer »