Alexander Blessin voor clash met Antwerp: “Heb de jongens video’s van Man City en Jordan laten zien”

Donderdagavond sluiten Antwerp en Union de heenronde van de Champions’ Play-offs af. Behaalt Antwerp zijn tweede overwinning of kan Union eindelijk de rug rechten? Volg het hier op de voet. 

Meer krantenkoppen in België

COLUMN. “Wees niet bang voor de PS”

Christophe Deborsue is al 36 jaar Wetstraatjournalist, nu bij RTL. Hij heeft net een roman geschreven. Hij leeft in Namen en Schelle. Elke week schrijft hij over hoe de Walen leven en (echt) denken. Ook over de Vlamingen. Vandaag: waarom we geen schrik moeten hebben van de PS.

Lees meer »

LIVEBLOG GIRO. “Moet nog beslissen of ik voor klim wissel naar wegfiets”: Uijtdebroeks begint morgen om 16u15 aan tijdrit

De renners krijgen morgen een tijdrit van 40,6 kilometer voor de wielen geschoven. Na een vlakke aanloop volgt er in het slot een klimmetje van zes kilometer, waarvan vooral de eerste steil (10,7%) omhooggaat. Bouwt Tadej Pogacar zijn voorsprong in het klassement uit? En wat kan onze Cian Uijtdebroeks? Volg de aanloop naar de rit en natuurlijk de etappe in

Lees meer »

Stad Oostende koopt nieuwe elektrische rolstoelfiets aan

Omdat mobiliteit een basisvoorwaarde is om volwaardig mee te kunnen in de maatschappij, stelt Stad Oostende rolstoelfietsen, tandems en rolstoelen ter beschikking aan mensen met een beperking. Het bestaande aanbod werd aangevuld met een nieuwe elektrische rolstoelfiets. Die kunnen gratis ontleend worden in het Fietspunt onder het Station van Oostende.
The post Stad Oostende koopt nieuwe elektrische rolstoelfiets aan

Lees meer »

Van ‘Miami Vice’-drugsincident tot gehaaide voetbalinvesteerder: wie is Standard-koper Josh Wander die zopas opzijgezet is?

Een Amerikaanse fraudezaak heeft grote impact op 777 Partners en mede-oprichter Josh Wander: de koper-eigenaar van Standard is uit het bestuur van de voetbalafdeling van 777 Partners gezet. Wie is de 42-jarige investeringskoning met trendy cap uit Miami die in de financiële wereld een gehaaide reputatie heeft en nu zijn voetbalrijk ondermijnd ziet?

Lees meer »

Toren Sint-Maartenskerk opnieuw gratis te bezoeken na broedseizoen van slechtvalken

De toren van de Sint-Maartenskerk in Kortrijk is vanaf 15 mei opnieuw dagelijks en gratis toegankelijk als uitkijkpunt. De kerktoren was sinds 1 maart gesloten voor bezoekers om de nestende slechtvalken alle rust te gunnen in het broedseizoen. Helaas zonder succes dit jaar, de vier eieren werden niet uitgebroed.
The post Toren Sint-Maartenskerk opnieuw gratis te bezoeken na broedseizoen

Lees meer »

“Enkele tientallen” bussen van De Lijn staan aan de kant wegens faillissement Van Hool

De Vlaamse openbaarvervoersmaatschappij De Lijn heeft op dit moment “enkele tientallen” bussen aan de kant staan als gevolg van het faillissement van Van Hool, zo bevestigt een woordvoerder dinsdag. Naarmate de tijd vordert, verwacht het bedrijf dat dat aantal nog zal toenemen en dus is men “zeer bezorgd”. “Er is een bijzondere werkgroep opgericht die bekijkt welke acties we kunnen

Lees meer »

Joost Klein mag voorlopig niet repeteren voor finale Songfestival na ‘incident’: “Wij wachten de uitkomst van het onderzoek af”

Joost Klein is vrijdagmiddag de grote afwezige bij de generale repetitie voor de finale van het Eurovisiesongfestival zaterdag. De EBU liet weten in een statement dat er zich een incident met de Nederlander heeft voorgedaan. “Hij zal daarom tot nader order niet repeteren.” Alle partijen houden voorlopig de lippen stijf op elkaar, enkel AvoTros gaf een korte mededeling aan de

Lees meer »

Brian Riemer “kan niet wachten” tot “finale” tegen Club Brugge, Verschaeren wil niet over de titel spreken: “Het is nog te vroeg”

Anderlecht is opnieuw – voorlopig – leider. Paars-wit versloeg in eigen huis Racing Genk met 2-1, al maakte de thuisploeg het zichzelf nog knap lastig is het slot. De blik gaat nu al op de wedstrijd tegen Club Brugge. Voor heel Anderlecht zal dat dé finale worden, blijkt uit de reacties. “Als Club nu wint, gelijkspeelt of verliest, zondag wordt

Lees meer »