“Historisch exploot”: Milei bejubelt Argentiniës eerste begrotingsoverschot op kwartaalbasis sinds 2008

Argentinië heeft in het eerste kwartaal van dit jaar een begrotingsoverschot van 0,2 procent van het bruto binnenlands product (bbp) geboekt. Dat heeft president Javier Milei maandag aangekondigd in een televisiespeech gericht aan de natie. Het is de eerste keer sinds 2008 dat het Zuid-Amerikaanse land zo’n overschot op kwartaalbasis in de boeken kan schrijven. 

Meer krantenkoppen in België

Oeps: hond doet autoruit naar beneden tijdens carwash

Hondje Brooklyn uit Mexico heeft zijn baasje erg kwaad gemaakt woensdag. De viervoeter opende plots het autoraam toen de wagen gewassen werd in de carwash. Al het water en schuim kwam hierdoor naar binnen waardoor de binnenkant doorweekt was. En Brooklyn die durfde zijn baasje niet meer aan te kijken.

Lees meer »

Brugse politie klist ‘gaatjesboorder’ die bestelwagens viseert

Na intensief speurwerk slaagde de Brugse politie erin om op relatief korte termijn een dief te vatten die zowel in Brugge als Kortrijk inbrak in meerdere bestelwagens. Hij ging daarbij telkens op dezelfde manier te werk. In elke bestelwagen die hij viseerde, boorde hij een gaatje nabij het slot en ging daarna meermaals met kostbaar werkmateriaal aan de haal. De

Lees meer »

In deze Limburgse gemeente haalde Vlaams Belang in 2019 de meeste stemmen. Niemand weet waarom. Of toch wel?

Waar heeft Vlaams Belang bij de laatste federale verkiezingen in Limburg het hoogst gescoord? Niet in een mijngemeente, niet in een centrumstad, wel in…. Ham, waar maar liefst 26 procent voor de extreemrechtse partij koos. Het lijkt een mysterie, Vlaams Belang valt er lokaal niet meteen op, er is niet meteen een andere uitleg voor dat cijfer. Of toch wel?

Lees meer »

Israël schendt mogelijk internationaal recht met Amerikaanse wapens, VN-Veiligheidsraad eist onderzoek naar massagraven in Gaza

Volgens de Verenigde Staten heeft Israël bij het gebruik van Amerikaanse wapens in Gaza mogelijk het internationaal recht geschonden. Dat blijkt uit een rapport van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Ook de Verenigde Naties maken zich steeds meer zorgen over schendingen van het internationaal recht en eisen vanuit de Veiligheidsraad een onafhankelijk onderzoek naar de massagraven in Gaza.

Lees meer »

Rechtbank veroordeelt Benoit D. tot 8 jaar cel voor verspreiding beelden van kindermisbruik en verkrachting van twee minderjarigen

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Benoit D. veroordeeld tot 8 jaar effectieve gevangenisstraf en vijf jaar ter beschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank. De theatermedewerker, een van de mensen uit het ‘dossier-Pichal’, deelde niet alleen beelden van kindermisbruik, maar verkrachtte zelf ook twee minderjarigen.

Lees meer »

Gents burgemeester De Clercq ontmoet president Zelenski tijdens Europese stedentop in Kiev

Tijdens een topbijeenkomst van Europese steden heeft de Gentse burgemeester Mathias De Clercq (open VLD) de Oekraïense president Zelenski gesproken over de wederopbouw van Oekraïense steden. De Clercq is vicevoorzitter van het Europese stedennetwerk Eurocities, het grootste stedennetwerk van Europa. Verschillende Oekraïense steden zijn lid van dat netwerk. Om veiligheidsredenen is de bijeenkomst in Kiev tot vandaag geheim gehouden.

Lees meer »

Martijn laat in ‘Boer zkt vrouw’ voor het eerst in z’n hart kijken en Robbe en Branko brengen samen de nacht door

“Wij willen weten waar we staan.” Chrissy en Lisanne eisten in ‘Boer zkt vrouw’ duidelijkheid van Martijn. En dus maakte de melkveehouder een definitieve keuze, waarbij hij een verrassende onthulling deed. Ook bij boer Michiel volgde een moeilijk keuzemoment. En Robbe en Branko zetten een volgende stap in hun relatie: voor het eerst brachten zij samen de nacht door.

Lees meer »

Europese tour van Taylor Swift ziet er volledig anders uit, van outfits tot nieuwe muziek: dit zijn alle aanpassingen

Het viel te verwachten, maar nu is het ook bevestigd: Taylor Swift voegde gisterenavond tijdens haar eerste, Europese show in Parijs, een nieuw deel toe aan haar ‘Eras Tour’. Vanaf nu zijn er ook liedjes van haar nieuwe plaat, ‘The Tortured Poets Department’, te horen. Daarnaast haalde Swift ook heel wat nieuwe outfits uit de kast én husselde ze de

Lees meer »