DISCUSSIE. Ouders beboet omdat ze meer dan één kind vervoeren op snelle bakfiets: vind jij dat de wegcode moet aangepast worden?

Steeds meer mensen met een bakfiets speedpedelec worden op de bon geslingerd omdat ze er hun kroost in vervoeren. Nochtans zijn die supersnelle e-bikes, waarmee je tot 45 km per uur kan trappen, daar specifiek voor ontworpen.

 

Meer krantenkoppen in België

Elien Verhulst nieuwe Masterchef 33 Masterchefs Belgium

De 25-jarige Elien Verhulst, al acht jaar aan de zijde van chefkok Stefaan Lauwereins in het gereputeerde restaurant Vlass, werd door de 33 Masterchefs Belgium tijdens de Grote Nacht van de 33 aangesteld als nieuwe Masterchef, een van de weinige dames die de titel op de koksmuts mag vastpinnen.
The post Elien Verhulst nieuwe Masterchef 33 Masterchefs Belgium appeared first

Lees meer »

CD&V en RKD lossen eerste nieuwe namen voor gemeenteraadsverkiezingen

Op zondag 9 oktober vinden de lokale verkiezingen plaats. CD&V Wingene-Zwevezele-Ruiselede en RKD trekken samen naar de kiezer met het oog op de fusie van beide gemeenten op 1 januari 2025. Burgemeester Lieven Huys stelt voor het eerst enkele nieuwe kandidaten op de gezamenlijke lijst voor.
The post CD&V en RKD lossen eerste nieuwe namen voor gemeenteraadsverkiezingen appeared first on

Lees meer »

Verloren gewaande gitaar John Lennon onder de hamer

Julien’s Auctions veilt binnenkort een verloren gewaande gitaar van John Lennon. Het gaat om de Framus 12-string Hootenanny akoestische gitaar die Lennon gebruikte tijdens de opnames van het album ‘Help!’ en de gelijknamige film, beide uit 1965. De waarde van de gitaar wordt geschat op 485.000 pond tot 647.000 pond (ongeveer 560.000 tot 750.000 euro), maar het veilinghuis verwacht dat

Lees meer »

Spilindex overschreden: lonen van ambtenaren en uitkeringen zullen opnieuw stijgen

De inflatie, het cijfer dat aangeeft hoe snel de prijzen stijgen, stijgt naar 3,4%. Dat blijkt uit cijfers van statistiekbureau Statbel. We zien een kleine stijging tegenover vorige maand, toen het cijfer stabiliseerde op 3,18%. Het Federaal Planbureau verwachtte dat de inflatie zou stijgen naar 4,15%. Hoewel het cijfer dus minder toeneemt dan verwacht, is de spilindex toch overschreden en

Lees meer »

Hamiltonpark krijgt nu ook monumentale naam en symbolen van kiwi’s: “Hopelijk vergeten jongere mensen nooit wat hier gebeurd is”

Ieper heeft al lang een vriendschapsband met de Nieuw-Zeelandse stad Hamilton. Na de inrichting van een Ieperpark in de Nieuw-Zeelandse stad Hamilton opende in 2018 een Hamiltonpark bij de Ieperse vestingen. Zes jaar later is er nu ook een monumentale naam geplaatst met inheemse symbolen van de kiwi’s.
The post Hamiltonpark krijgt nu ook monumentale naam en symbolen van kiwi’s:

Lees meer »