Elien Verhulst nieuwe Masterchef 33 Masterchefs Belgium

De 25-jarige Elien Verhulst, al acht jaar aan de zijde van chefkok Stefaan Lauwereins in het gereputeerde restaurant Vlass, werd door de 33 Masterchefs Belgium tijdens de Grote Nacht van de 33 aangesteld als nieuwe Masterchef, een van de weinige dames die de titel op de koksmuts mag vastpinnen.

In de afgeladen feestzaal van het gloednieuwe Silt – Casino in Middelkerke was dit een van de hoogtepunten in het het prille leven van deze beloftevolle chef. Elien Verhulst is hiermee evenwel niet aan haar proefstuk toe. Twee jaar geleden stak ze ook de prestigieuze culinaire wedstrijd Pierre Wynants Trophy 2022 op zak.

“De toekenning van Masterchef is voor mij een heerlijk moment dat ik graag opdraag aan die mensen die me kans geven mij verder te vervolmaken aan het fornuis, in het bijzonder chef Stefaan Lauwereins, gastvrouw Tineke Derycke en sommelier Kenzo Lauwereins, steeds op de bres om ons verder op te werken bij hetgeen we graag doen: koken voor lekkerbekken. Ik ben bijzonder blij met de toekenning van deze mooie titel en dankbaar voor zij die in mij geloven”, stelt een dolgelukkige Elien Verhulst.

Hoe dan ook, de ploeg rond chef Stefaan Lauwereis is bijzonder fier op de kersverse Masterchef.

The post Elien Verhulst nieuwe Masterchef 33 Masterchefs Belgium is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg vraagt meer expertise rond genetische testen voor medicatiegebruik

Het Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) pleit voor een doordacht gebruik van genetische tests om de precieze werking van een geneesmiddel te proberen voorspellen. "Voor een meer geharmoniseerd en wetenschappelijk onderbouwd beleid rond deze testen is er o.a. meer inzet van expertise in klinische farmacologie nodig", klinkt het. "Nationale afspraken voor het gebruik van de tests zouden nuttig zijn."

Lees meer »

PORTRET. “Mijn vriendin was de eerste die leerde over non-binair zijn”: dit is Nemo, winnaar van het controversieelste Songfestival ooit

“Ik voel me geen man of vrouw. Dat besef schonk me een ongelofelijke vrijheid.” De Zwitserse Nemo had nooit z’n zinnen gezet op het Eurovisiesongfestival, maar kaapte zaterdag als allereerste non-binaire performer de titel weg. Maar wie is de artiest naast het podium? Van mislukte chef-kok tot panda in ‘The Masked Singer’ en trouwe partner voor diens vriendin: dit is

Lees meer »

Slachtoffer van Nick Bril spreekt voor het eerst met politie: “Het was een leuk feestje. Meer herinner ik me eigenlijk niet meer”

Joe Claridge (37), de hulpkok die in januari werd overreden door sterrenchef Nick Bril (37), is verhoord door de politie. Nadat hij weken in coma lag en lange tijd amper kon spreken. Hij herinnert zich niets meer van het ongeval – dat hem zijn beide benen kostte. “Het restaurant zou enkele dagen sluiten, dus we dronken de restjes op. Ik

Lees meer »

De Gulden Hert herrijstals café Dronken Ezel

Na een grondige renovatie van café De Gulden Hert is vorige vrijdag op het Marktplein café Dronken Ezel feestelijk geopend. Veronique Herman (53) staat achter de toog als uitbaatster, Arne Hellebuyck (33) is de eigenaar.
The post De Gulden Hert herrijstals café Dronken Ezel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wingene heeft het minste werklozen van Vlaanderen

De cijfers zijn in de nationale media een beetje ondergesneeuwd door de slechte resultaten in Brussel en Wallonië, maar het stond er wel zwart op wit: Wingene telt met amper 2,24 % het minste aantal werklozen in heel Vlaanderen. Schepen voor Lokale economie Ann Mesure is niet verbaasd. “We tellen hier heel wat sterke ondernemers”, reageert ze.
The post

Lees meer »

“Hier is walgelijk goed over nagedacht”: vrachtwagenchauffeur Gheorghe (50) sterft nadat onbekenden riooldeksel van brug gooien

Vrachtwagenchauffeur Gheorghe Tibil (50) is vrijdagnacht om het leven gekomen nadat onbekenden een loodzwaar riooldeksel van een brug over de autosnelweg gooiden. Recht in de cabine van de Roemeense man. “Ze hadden er met een koord voor gezorgd dat het riooldeksel net ter de hoogte van de cabine zou vallen”, klinkt het. Wat weten we al over de daders? En

Lees meer »

Ilse Mertens uit Heule is gezins- en kinderfotografe bij Créalie

Ilse Mertens (40) is een nieuwe Kortrijkzaan. Ze is afkomstig van Ronse. Sinds augustus 2023 woont ze samen met partner Shana Devolder (35) in Heule. Samen hebben ze een dochter Alexine. Ilse studeerde grafische en digitale media aan de Arteveldeschool in Gent.
The post Ilse Mertens uit Heule is gezins- en kinderfotografe bij Créalie appeared first on KW.be.

Lees meer »