CD&V en RKD lossen eerste nieuwe namen voor gemeenteraadsverkiezingen

Op zondag 9 oktober vinden de lokale verkiezingen plaats. CD&V Wingene-Zwevezele-Ruiselede en RKD trekken samen naar de kiezer met het oog op de fusie van beide gemeenten op 1 januari 2025. Burgemeester Lieven Huys stelt voor het eerst enkele nieuwe kandidaten op de gezamenlijke lijst voor.

“We zijn al een tijdje bezig met ons verkiezingsprogramma en het ‘finetunen’ van onze kieslijst voor de lokale verkiezingen in oktober”, vertelt burgemeester Lieven Huys. “Samen met burgemeester Greet De Roo uit Ruiselede wil ik, naar goede traditie, een evenwichtige lijst met sterke mensen, die de stem van onze inwoners vertegenwoordigen in onze gemeenteraad. Die lijst zal bestaan uit bekende gezichten, maar we willen ook nieuwe mensen een plaats geven. De eerste nieuwe namen zijn Yves Bracke, Kjenta Willems en Micheil Van Robaeys.”

Nieuwe namen

Yves Bracke (36) is eigenaar van Vervoer Bracke en gehuwd met Leen Clincke. Hij is papa van Jasper en Storm. Yves is actief bij KVC Wingene en TC Aquila. Hij is ook een gepassioneerd marathonloper en gaat nog vaak wielrennen. “Op politiek vlak wil ik me vooral concentreren op sport, jeugd, ouderen, zelfstandige ondernemers en evenementen. Ik wil van de fusie ook een succes maken voor alle inwoners van de fusiegemeente,” vult Yves aan.

Kjenta Willems (23) werkt als PR & Events Manager bij Joris Ide in Zwevezele. Met EventUs Agency heeft ze ook haar eigen evenementenbureau. “Ik volg bovendien met mijn broer nog een avondopleiding tot slager via SyntraWest in Brugge,” klinkt het. Kjenta is al vele jaren actief in KLJ Wingene en baatte drie zomers lang ook de zomerbar ‘Bar-A-Sol’ uit in Wingene. “Ik hou ervan mensen te verbinden en dromen van anderen te realiseren,” besluit ze.

Stem uit Ruiselede

Ruiseledenaar Michiel Van Robaeys (31) is werkzaam als consulent bij de Boerenbond en was daarvoor actief bij UNIZO. Hij is gehuwd met Eileen Van de Putte en papa van Alice en Charles. Een derde kindje wordt verwacht in juni. Michiel was in het verleden actief bij Kazou Roeselare-Tielt en voetbalt tot op vandaag bij Groene Leeuwen Ruiselede. “Ik hoop vooral een duidelijke stem te kunnen zijn voor de inwoners van Ruiselede en wil me vooral toeleggen op het vrijwaren van het landelijke karakter van onze gemeente. Land- en tuinbouw verdienen een eerlijke kans en onze jeugd en ouderen een veilige omgeving,” klinkt het ambitieus.

The post CD&V en RKD lossen eerste nieuwe namen voor gemeenteraadsverkiezingen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

20 Brusselse verenigingen willen dat aanleg nieuwe metrolijn wordt stilgelegd, komen zelf met alternatief

20 Brusselse verenigingen willen dat de werken aan Metro 3 worden stilgelegd. Ze zeggen dat de nieuwe metrolijn tussen het noorden en het zuiden van de stad onbetaalbaar is geworden. Ze hebben daarom zelf een uitgebreid alternatief voorstel uitgewerkt en willen vooral meer trams of premetro’s laten rijden."Dat is minder duur en zo gebruik je de bestaande infrastructuur", zo klinkt

Lees meer »

LIVEBLOG ANDERLECHT-CLUB. Mechele in zomerse outfit en VIP-chauffeur Skoras: Club-spelers verzamelen op Basecamp

De apotheose in onze Belgische eerste klasse nadert. Met Anderlecht dat zondag tegen grote rivaal Club Brugge landskampioen kan worden, als het resultaat in Cercle-Union enkele uren ervoor tenminste meezit voor paars-wit. Hoe dan ook: suspense en spanning alom voor de kraker. Niet enkel zondag, maar een hele week lang. En van dat alles hoeft u bij HLN niets missen.

Lees meer »

Krulstaarthoeve in Damme 100 procent West-Vlaams

De Krulstaarthoeve langs de Damweg in Den Hoorn is een van de zes producenten die bij de recentste toekenningsronde het label ‘100% West-Vlaams’ verkreeg. Op de hoeve teelt vader Geert Maenhout al jarenlang, net zoals zijn vader het deed, grondwitlof en dit terwijl Geerts zoon Kevin vier jaar geleden begon met het telen van frambozen.
The post Krulstaarthoeve in

Lees meer »

Prestigieuze Knokke Hippique houdt (voorlopig) op met bestaan: “Hopen dat er oplossing uit de bus komt”

Knokke-Heist verliest een van de meest prestigieuze evenementen van het jaar. De paardenwedstrijd Knokke Hippique – internationaal zéér hoog aangeschreven – stopt er (voorlopig) mee. Organisatoren Stephan Conter en Paul Gheysens trokken de stekker uit het evenement. “Zeer jammer. We hopen dat er nog een oplossing uit de bus komt”, zegt burgemeester Jan Morbee (GBL).
The post Prestigieuze Knokke

Lees meer »

LIVEBLOG REAL-ALAVES. Courtois moet al meteen vol aan het werk

Courtois & co nemen het in eigen huis op tegen Alaves. Ondanks dat Real al de kampioenenviering heeft gehad, willen ze deze match zeker niet verliezen. Alaves staat elfde en heeft 42 punten. Tegen de verwachting in staat Courtois terug in de basis, houdt hij z’n netten schoon? Volg het in onderstaande liveblog!

Lees meer »

Weduwe van buschauffeur dodelijk ongeluk in Sierre gaf zich jarenlang valselijk uit als onthaalmoeder: “Na sluitingsbevel deed ze gewoon verder”

De weduwe van de buschauffeur die betrokken was bij het dodelijk busongeval in Sierre moet zich dinsdagochtend voor de Tongerse rechtbank verantwoorden omdat ze zich jarenlang valselijk uitgaf als onthaalmoeder. De Alkense had geen geldige vergunning van Kind en Gezin en kon zo geen fiscale attesten afleveren aan de ouders.

Lees meer »

Bewakingsbeelden tonen volledige dodelijke raid in Normandië

In Normandië kwamen dinsdag twee cipiers om het leven bij een aanval op een busje dat aan gevangenentransport deed. De raid werd volledig gefilmd door de bewakingscamera aan het tolstation van Incarville. De beelden tonen hoe twee auto’s het busje – met één gedetineerde aan boord – klemrijden, waarna zwaarbewapend mannen uitstappen en de politie omsingelen. Ze konden uiteindelijk de

Lees meer »

“We namen zelfs al een patserwagen in beslag”: Roeselaarse GAS-boetes van 948 stuks in 2009 naar 13.550 in 2023

Iedere inwoner van Roeselare heeft al gehoord van GAS-boetes en heeft er misschien zelfs al mee te maken gehad. Maar wat zijn GAS-boetes precies, wie kan ze uitschrijven en hoe komt het dat het aantal GAS-boetes sedert 2009 vijftien keer zo hoog ligt? Wij zochten het uit.
The post “We namen zelfs al een patserwagen in beslag”: Roeselaarse GAS-boetes

Lees meer »