Audi Brussels schrapt alle 371 tijdelijke jobs

16:17 De 371 mensen met een tijdelijk contract in de productie bij Audi Brussels zijn vanaf 8 april hun baan kwijt. De socialistische vakbond ABVV heeft een stakingsaanzegging gedaan. 

Meer krantenkoppen in België

INTERVIEW. Ombudsman scherp voor federale administratie na recordjaar met meer dan 10.000 klachten: “Burgers mogen niet dupe zijn van problemen binnen overheid”

Z’n job bestaat erin samen met een team van 50 mensen klachten weg te werken, maar na een recordjaar met meer dan 10.000 dossiers, heeft de federale Ombudsman David Baele (45) nu zelf een klacht. In dit interview legt Baele uit wat er dringend beter moet: “De overheid moet actie ondernemen om het vertrouwen met de burger weer te herstellen.”

Lees meer »

Little Ball Village van Roger Fuchs stevig gegroeid: “We laten de kleuters zo al proeven van sport”

De toekomst van Little Ball Village oogt mooi, tien jaar na de start. Roger Fuchs (44) is stukje bij beetje de markt van de kleutersport naar zich toe aan het trekken. De kleuterbelevingskampen in de zomervakantie zijn met 16.500 inschrijvingen in Vlaanderen zo goed als volzet en voor West- en Oost-Vlaanderen is er zelfs een lange wachtlijst. “Ik knijp me

Lees meer »

Ziekenhuis rekende Simon (40) supplement aan voor dringende scan, terwijl dat eigenlijk niet mag. “Twee keer verkeerde informatie gekregen”

“Het is schandalig dat een algemeen ziekenhuis kosten aanrekent die het eigenlijk niet mag aanrekenen.” Simon* (40) maakte vorige week een afspraak voor een dringende NMR-scan voor zijn broer. Het ziekenhuis rekende daarvoor 56 euro extra aan, terwijl dat eigenlijk niet mag. Dat blijkt geen alleenstaand geval, want ziekenfondsen krijgen tientallen van dit soort klachten binnen. “We gaan niks betalen.”

Lees meer »